Pasta Puttanesca
Pasta puttanesca, een Italiaanse klassieker die letterlijk hoerenpasta betekent. Dit n.a.v. Sanders en Harold Smits, die een draaiboek maakte bij de Braziliaans-Italiaanse film Estômago waar een hoer tijdens werk deze pasta zat te eten. …
Ingrediënten 3 recipe.people
1 el olijfolie, 1 teentje knoflook, fijn, 1/2 rode peper, fijn, 30 g ontpitte groene olijven, in plakjes, 30 g zwarte olijven zonder pit, in plakjes, 3 zongedroogde tomaten, in dunne reepjes, 3 ansjovis, uitgelekt, 1 e kappertjes, afgespoeld, 300 g tomatensaus (zien onder), zwarte peper , 390 g warme spaghetti lunghi in zout gaar gekookt, verse basilicumblaadjes, in reepjes, geraspte Parmezaanse kaas, om te voor garnering, , 1. Fruit de knoflook en rode peper in olijfolie tot de geuren vrijkomen., 2. Voeg 2 soorten olijven, zongedroogde tomaten, ansjovis, de kappertjes en de tomatensaus toe en breng saus verder op smaak met peper., 3. Kook geheel voor 10 min. tot goed vermengd en heet., 4. Meng de verse basilicum erdoor en meng door spaghetti., 5. Garneer met Parmezaanse kaas., , Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de spaghetti lunghi op de verpakking. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan. Voeg knoflook en chili vlokken en bak op matig vuur tot aromatisch., Voeg de gesneden olijven, zongedroogde tomaten, ansjovis, kappertjes en dikke tomaten saus en laat 10 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper. Als de pasta gaar is, uitlekken en terug te keren naar pan. basilicum toe te voegen en meng goed. Geserveerd bestrooid met Parmezaanse kaas.