1. Home
  2. Recepten
  3. Borrel

Borrel recepten (1.374)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Variaties met bladerdeeg - hapjes voor de borrel

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4.

INGREDIENTEN

Hoeveelheden zijn moeilijk te geven omdat het afhankelijk is van het aantal hapjes wat je wilt maken. Plakjes (roomboter) bladerdeeg achterham jong belegen kaas plakjes gerookte zalm boursin met kruiden en knoflook (of ander merk) rundersaucijsjes los geklopte eidooier

Bereidingswijze

Plakjes bladerdeeg ontdooien. Voor de saucijzenbroodjes: Op elk plakje bladerdeeg 1/3 deel van een saucijs leggen. Bladerdeeg oprollen en in 3 stukken verdelen. Bestrijken met eidooier. Voor de ham-kaas-hapjes: Bladerdeeg in vieren snijden. Blokje kaas in stukje ham verpakken. Midden op stukje bladerdeeg leggen. Punten naar elkaar vouwen. Bestrijken met eidooier. Voor de zalm-boursinhapjes: Bladerdeeg in vieren snijden. Bolletje boursin in stukje zalm rollen. Midden op stukje bladerdeeg leggen en als driehoekje naar elkaar vouwen. Bestrijken met eidooier. Oven voorverwarmen op 200 graden C. In het midden van de voorverwarmde oven 15-20 minuten bakken. tot de hapjes mooi goudbruin zijn.

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hapjes / tapas

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Tapas: Bladerdeeghapje met chorizo

Een heerlijk tapas-hapje bij de borrel

INGREDIENTEN

225 gr. bladerdeeg, ontdooid ; 100 gr. chorizo, in stukjes ; 50 gr. geraspte kaas (elke harde kaas is geschikt, maar het beste resltaat geeft een milde soort, omdat de chorizo al veel smaak heeft) ; 1 ei, geklopt ; 1 tl paprikapoeder

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Borrel snacks

INGREDIENTEN

5 hardgekookte eieren, 100 gr. zachte boter, zout, peper, 1/2 tl. kerriepoeder, 1/2 tl. paprikapoeder, 100 gr. emmenthaler, Voor de garnering:, mandarijntjes, tomaten, sinaasppels, cocktailkersen, olijven, zilveruitjes, peterselie en evt. gerookte zalm.,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Toetjes borrel

Al die kleine hapjes zijn altijd hartig! En je eet ze altijd als voorgerecht!! Waarom niet een toetjes borrel!! Dit is het eerste recept van 3 recepten voor bij de eerste TOETJES BORREL ooit!! De andere 2 zet ik zo snel mogelijk op mijn pagina.

INGREDIENTEN

900 g perzik (zo gewogen dat het zonder pit en schil nog 900 g weegt)-, 150 g kristalsuiker-, 3 dl slagroom-, 300 g kwark-, 2 zakjes slagroomversteviger-, 12 schijfjes perzik-, 24 kleine koekrolletjes

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-06-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Toetjes borrel

Dit super smulhapje hoort bij hapje 1 en 2. Met deze erbij is je toetjes borrel helemaal compleet!!! Succes en veel plezier met het maken (en vooral het opeten)!!

INGREDIENTEN

750 g bosvruchten (bramen, frambozen, bosbessen, aardbeien enz.)-, 6 pannenkoeken (zelfgebakken is het allerlekkerst)-, 24 extra aardbeien-, 300 g MonChou-, 2 bekertjes creme fraiche (a 125 ml)-, 6 eetlepels witte basterdsuiker-, , , , ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Toetjes borrel

Lekker!! Het tweede recept van mijn 3 recepten voor een toetjes borrel!! Probeer er 1 uit, of maak een complete toetjes borrel met alledrie de recepten! Of (het allerleukst) bedenk zelf hapjes voor je toetjes borrel!!

INGREDIENTEN

100 g witte chocolade-, 100 g pure chocolade-, 2 dl slagroom-, 3 eetlepels witte basterdsuiker-, 12 chocoladecakejes

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

wixie borrel

Een plezante borrel voor de familie

INGREDIENTEN

Wiskie shery sitten

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Borrel pizza

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, Salami, Geraspte kaas, Italiaanse kruiden, Tomatensaus (bv heinz)

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2012
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

borrel kluifjes

Gemarineerde ribbetjes

INGREDIENTEN

Platte ribbetjes, ketjap manis, marinademix van Verstegen knoflook poeder gedroogde bieislook, gedroogde peterselie,peperkorrels, jeneverbessen,laurier blaadjes of gemalen laurier (zuinig gebruiken!)

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2009
  •  
  •  30-60 min.

Borrel cola

INGREDIENTEN

Jenever, Frisdrank

  •  
  •  
  • Geplaatst op17-12-2001
  •  
  •  
Nieuwste borrel recepten

[b]Curacao borrel.[/b]

INGREDIENTEN

Wijn, Vruchtensap

  •  
  •  
  • Geplaatst op08-03-2001
  •  
  •  

Griekse tover borrel balletjes

Recept wat ik regelmatig maak en bang ben het kwijt te raken,vandaar dat ik het hier in mijn kookboek plaats. Een heerlijk borrelhapje of als bijgerecht in combinatie met onderstaande gerechten. Klik hier voor de Tzaziki Klik hier voor de Tomatensaus-met-gebakken-courgette.

INGREDIENTEN

* 1½ sneetje bruin brood , ( of paneermeel) , * 1 sjalotje ( of 1 grote ui ) , *500 gram gehakt, * 2 eidooier, * zout /peper, * 5 eetlepel pernod ( of ouzo ) , * 2 eetlepel gehakte peterselie ( of 1 eetlepel gedroogde peterselie ) , * 1 theelepel kaneel, * 1 theelepel oregano, * 3 eetlepels bloem, * 2 eetlepels olijfolie

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2012
  • Grieks
  •  20-30 min.

Mini quiches

Eenvoudig te maken voor bij de borrel, hier een extra snel recept, onderstaand drie voorbeelden, maar uiteraard zijn er vele varianten mogelijk. De techniek is die van de €tatin€, een omgekeerde opmaak van de quiche.

INGREDIENTEN

Voor 24 mini quiches:, een pak bladerdeeg, 20 cl crème fraîche, 2 eieren, - gedroogde uitjes of, - roquefort of, - kerstomaatjes en basilicum (gedroogd) en mosterd, peper en zout,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tapenade zongedroogde tomaten

Lekker voor bij de borrel of als accent bij diverse gerechten. Dit recept is voor een wat grotere hoeveelheid tapenade, mocht er een feest in het vooruitzicht liggen of je kunt de tapenade ook bij andere gerechten gebruiken. Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt

INGREDIENTEN

1 pot zongedroogde tomaten, 1 of 2 teentjes knoflook, oregano vers en anders 1 grote eetlepel gedroogd, 1,5 el geraspte Parmazaanse kaas, 2 el. pijnboompitjes, 6 el. olijfolie, peper

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2011
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

"Carpaccio" bij de borrel

Zelf ben ik dol op een originele italiaanse carpaccio, maar dan wel van een goede ossenhaas en verse ingredienten. De snelle "kant en klaar" carpaccio uit de supermarkt gebruik ik echter ook regelmatig op Italiaanse wijze of Japanse wijze als snelle borrelhap of als aanvulling bij een soepmaaltijd.

INGREDIENTEN

- Kant en klare "carpaccio" te verkrijgen in elke supermarkt., - scheut olijfolie, - 1/2 eetlepel kappertjes, - 1/2 eetlepel geroosterde pijnboompitten (zit vaak in de kant en klare verpakking), - krullen parmezaanse kaas (zit vaak in de kant en klare verpakking), - peper en zout naar smaak, - kleine eetlepel sesamolie, - kleine eetlepel soysaus, - eetlepel sesamzaad, - bieslook of lenteui,

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2011
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Voor Bij De Borrel

Pittige sticks

INGREDIENTEN

2 eetlepels sambal(mag ook minder), 2 eetlepels olie, 1 bouillonblokje, 2 eetlepels knoflookpoeder, 3 eetlepels azijn, 5 eetlepels suiker, 4 of 5 zakejs chips(sticks)

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-09-1998
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Champignons Bij De Borrel

INGREDIENTEN

500 gr champignons, 2 eetlepels bloem, 2 eieren, paneermeel, olie of frituurvet, zout en peper,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  •  
  •  0-10 min.

Spekgarnalen voor de borrel

INGREDIENTEN

1 pond grote garnalen, diepvries, 1 ons spek, dun gesneden, 1 limoen, beetje cayennepeper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2009
  •  
  •  0-10 min.

knoflook bij de borrel.

INGREDIENTEN

4 a 5 knoflookbollen, olijfolie, zeezout, tijm, rozemarijn, paprika?s

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-1999
  •  
  •  10-20 min.

batjawfrieta/kabeljauw borrel hapjes.

Een heerlijke borrelhapje vooral tijdens feestdagen.

INGREDIENTEN

1/2 pond batjaw of stokvis( sur. winkel), 1kg oud brood, 1grote ui gesnipperd, 2eetl. bruine suiker,zwartepeper (veel).Olie om te bakken.water om het oud brood te weken.wat celderij (eventueel).1ei.

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2003
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Kaaskoekjes bij de borrel

INGREDIENTEN

80 gr. bloem, 60 gr. boter of margarine, zout, paprikapoeder, 100 gr. zeer pittige kaas, een beetje eigeel.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Hartige En Zoete Borrel- Of Picknickhap

Bladerdeeghapjes met hartige en zoete vulling.

INGREDIENTEN

20 plakjes diepvriesbladerdeeg, 10 sardientjes uit blik, potje pesto, Italiaanse kruiden, 1 ei, 2 bananen, pindakaas, kokos

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-1998
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Japanse geglaceerde snackballetjes, lekker bij de borrel!

Na heel lang klooien en experimenteren deel ik hier eindelijk een Japanse top snack! Het heeft me moeite gekost om de juiste hoeveelheden te vinden, maar nu was het raak! HEERLIJK !! Probeer zelf, verwen er je gasten mee of gewoon voor de snoeperij. Ik heb gekozen voor 3 soorten gehakt want zo wordt het balletje alleen malser en malser. HOH alleen was me nog te droog want het gehakt van de ene slager is niet het gehakt van de andere slager. Dit kan zo niet mislukken. Je weet niet wat je proeft, ik hoor wel of het een succes was.

INGREDIENTEN

150 gr kalfsgehakt, 150 gr varkensgehakt, 700 gr rundergehakt, 1 ei, ½ kopje parmezaanse kaas, ½ kopje paneermeel of beschuitkruim, 2 kleine sjalotjes (fijn), 2 teentjes knoflook (fijn), 1 t zeezout, 1 t zwarte peper, ¼ kopje basterdsuiker, ½ kopje soja saus, ½ kopje Japanse rijstwijn (Saké)

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2012
  • Japans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Smeerkaas bij borrel

INGREDIENTEN

120 g goed rijpe brie, in blokjes, 120 g goed rijpe Camembert, in blokjes, 120 g zachte boter, 1 e geraspt ui, 1 t zoete Hongaarse paprika, 1 t pittige Hongaarse paprika, 1/2 t komijn poeder, 1/4 t zout, 1/4 t zwarte peper, verse room om de consistentie van smeerbaarheid te bepalen

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke borrel balletjes

Mijn favoriete borrelballetjes

INGREDIENTEN

500 gram hoh gehakt, 1 grote ui, gedroogde peterselie, knoflookpoeder, 1 ei, ketjap klein scheutje, tropical botermiv van Swiet Moffo (verkrijgbaar bij de jumbo), Klein beetje paneermeel, maggi, peper, maggi

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2010
  •  
  •  20-30 min.

Champignons bij de borrel

INGREDIENTEN

500 gr champignons, 2 el bloem, 2 eieren, paneermeel, olie of frituurvet, zout en peper

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Voor bij de borrel

Pittige pate

INGREDIENTEN

250 gram pate, een scheutje room, een theelepel sambal, ui, peper, zout, gedroogde peterselie en een scheutje drank naar smaak (ik gebruik whisky), ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Dadels voor de borrel

INGREDIENTEN

12 gedroogde dadels; 50 gr peperpate; gemengde noten

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

piadine bij de borrel

Een recept dat bij toeval is ontstaan..een pak tortilla's bijna over de datum, en dol op de èchte piadines in Italie, dus waarom niet eens thuis proberen er wat van te maken? Een paar jaar geleden won ik met dit recept een prijs bij een kookwedstrijd voor anti-pasti van Sacla: een workshop bij Roberto's in het Hilton Hotel in Amsterdam. Een feestdag en veel geleerd!  

INGREDIENTEN

Italiaanse piadines of zachte maistortilla's, 2 teentjes knoflook, rucola, Parma ham ( of een ander soort rauwe ham), tomaten, olijfolie, versgemalen peper, zout, grofgeraspte Parmezaanse kaas

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2020
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Het zonnetje bij de borrel

Dit leuke borrelhapje kregen we bij onze dochter, ze had het recept op een franse site gevonden. Je kunt de vulling naar eigen smaak aanpassen en er zelfs een zoete variant van maken voor een kinderfeestje  met nutella bijvoorbeeld. ( de eerste foto komt van internet , omdat mijn foto's nogal mislukt waren)

INGREDIENTEN

2 bladerdeegcirkels, ham, geraspte emmenthaler kaas, een ei, beetje water

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2015
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gehaktballetjes voor bij de borrel

Deze keer met aardappel chips erin.

INGREDIENTEN

1 kg mager rundergehakt, 1 klein zakje aardappel chips (zout of paprika of bbq, wat jij lekker vind), fijn gemaakt, 2 uien, heel fijn, 2 teentjes knoflook, heel fijn, 1 t kerriepoeder, 1/2 t chilipoeder, 1/2 - 1 t gemberpoeder, 1 - 2 e sojasaus, 1 vol t oregano, 1+2 t zout, 1/2 t zwarte peper, 2 eieren los geklopt, olie

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2010
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Sardine smeersel voor bij borrel

Eenvoudig te maken, lekker en binnen 5 min. klaar.

INGREDIENTEN

240 g sardines uit blik, uitgelekt, 4 e zachte boter, 2 t citroensap, 2 t Dijon-mosterd, zout, zwarte peper (1/4 t), Tabasco (1/2 t)

  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2012
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Bladerdeeghapjes Voor Bij De Borrel

Zoutjes gemaakt van bladerdeeg, kaas en pesto

INGREDIENTEN

Bladerdeeg vers of uit de diepvries, pesto in bijv. twee smaken, kaas (bijv. parmesaan en goudse) sesam en maanzaadjes.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-1999
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gehaktballetjes voor bij de borrel

Heerlijke gehakballetjes voor bij de borrel! Kan uiteraard ook gegeten worden bij het avondeten.

INGREDIENTEN

400 gram gehakt, 1 tl paprikapoeder, 1 tl nootmuskaat, 1 tl ketoembar (koriander), 1 tl djinten (komijn), 1 tl knoflookpoeder (kan vervangen worden door 1 teentje knoflook), 1 tl cayennepeper, 1 tl laos, Zout naar smaak, 1 ei, paneermeel, , Olie of boter om ze in te bakken

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2014
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

hete kaasballen voor de borrel

Lekkere pittige kaashapjes, heerlijk voor bij de borrel met chilisaus!!

INGREDIENTEN

Zelfrijzend bakmeel, water, geraspte jong belegen kaas, sambal, peper, sjalotje, teentje knoflook

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

lekker voor bij een borrel of tussendoortje

Lekker voor bij een borrel of tussendoortje

INGREDIENTEN

4 pakken zalm, wraps 8 of 12 stuks, ijsbergsla in zak groot, boursin 4x, kipfilet beleg 3x,

  • Vis
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2018
  • Vis
  •  0-10 min.

Tortillahapje voor bij de borrel

Heerlijk bij de verjaardagsborrel

INGREDIENTEN

6 eieren, 2 aardappels, 1/2 uitje, gesnipperd, knoflook, chorizo (spaanse worst), geraspte kaas, creme fraiche, bieslook,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2006
  • Spaans
  •  20-30 min.

kaas-honingtoastje voor bij de borrel

Als je van apart houdt

INGREDIENTEN

* 50 gr. gepelde hazelnoten, * 3 el mayonaise, * 2 el acacia honing, * 150 gr. geraspte belegen kaas, * versgemalen peper, * worcestershiresaus, * 2 halve perziken (blik), * 1 doosje toast, * wat peterselie

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Canape voor bij de borrel

INGREDIENTEN

4 sneetjes wit casinobrood, 2 eetlepels roomboter, 6 blaadjes ijsbergsla, 100 gram gerookte heilbot in plakjes, enkele takjes dille, 150 gram boerenbrie, 0,5 bakje tuinkers, 6 zwarte olijven zonder pit.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

GEHAKTBALLETJE VOOR BIJ DE BORREL

Zomerse avonden, buiten op jou terras of balkon. Glaasje wijn en balletje gehakt als versnapering. Mmmm .. héérlijk!

INGREDIENTEN

Varkensgehakt, foliepoeder, zwarte peper, zout, gemalen komijn, gedroogd majoraan, ei, geklopt, broodkruim voor binden,

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2011
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
Nieuwste borrel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top