Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Black Garlic

Black Garlic recepten (44) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pesto van Jamie Oliver

Makkelijk te maken en lekker veelzijdig

INGREDIENTEN

1 clove of garlic, chopped, sea salt and freshly ground black pepper, 3 good handfuls of fresh basil, leaves picked and chopped, a handful of pine nuts, very lightly roasted, a good handful of fresly grated parmesan cheese, extra virgin olive oil, a small squeeze of lemon juice

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2007
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Cevapcici

Pittig worstje uit de Balkan

INGREDIENTEN

1 1/2 pounds ground pork, 1 pound lean ground beef, 1/2 pound ground lamb, 1 egg white, 4 cloves garlic, minced, 1 teaspoon salt, 1 teaspoon baking soda, 2 teaspoons ground black pepper, 1 teaspoon cayenne pepper, 1/2 teaspoon paprika,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Balkan Bijgerecht
  •  20-30 min.

bombay potatoes

Vegetarisch

INGREDIENTEN

Ingredients, 5 tbsp oil, 1 tbsp black mustard seeds, 1 onion finely chopped, 1 tsp Pataks' Garlic Pickle, 1 tbsp Patak's Mild Curry Paste, 1kg potatoes (boiled and cubed), salt to taste

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2001
  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.

Surinaamse Kip

Kip met black bean garlic sauce en 5 kruiden poeder, zacht van smaak.

INGREDIENTEN

1 kip,mespuntje Ve-tsin, zoute en zoete ketjap, eetlepel black bean sauce,theelepel, 5kruidenpoeder, knoflook, 1/2 bosje peterselie en selderie, uien en een scheutje whisky of cognac.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

KIPFILET IN ZWARTE BONENSAUS

Dit gerecht kan ook met tahu bereid worden

INGREDIENTEN

? 1 potje Black Beans with Garlic, ? 1 scheutje Chinese rijstwijn of sherry, ? 1 tl plantaardige olie, ? suiker, ? maizena of meel, ? 300 g kipfilet of 1 blok tahu, ? wat prei of klein nasi groentepakket

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2004
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

gestoomde kip filets met zwarte bonen saus

INGREDIENTEN

1 dubbele kip filet, 1 klein blikje hele champions, 2 lente uitjes, 2 eetl.chili saus, 2 eetl.ketjap, 2 eetl suiker, 2 dessertlepels. maizena, 2 eel. Black bean garlic saus van lee Kum Kee, verkrijgbaar bij de toko

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chicken Adobo

Recipe in English

INGREDIENTEN

600g chicken, cut into pcs, 1 pc. 1cm. ginger, grated, 3 gloves garlic, minced, 3/4 tsp salt, 1 cup water, 4 bay leaves, 1 tbsp oil Marinade:, 1/2 tsp dark sauce or soy sauce, 1/2 tsp black pepper, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2003
  • Filippijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Adobo Pork with Creamy Coriander-Lime Mayonnaise

Lekker gegrild varkenshaasje, beetje pittig met een lekkere mayo. (Gejat van Homebasics.ca)

INGREDIENTEN

Pork Spice Rub:, , 2 tbsp paprika 30 mL, 1 tsp ground black pepper 5 mL, 1 tsp coarse salt 5 mL, 1 tsp chili powder 5 mL, 1/2 tbsp brown sugar 7 mL, pinch cayenne pinch, 1 pork tenderloin, about 1 lb (500 g), , Coriander-Lime Mayonnaise:, , 1/3 cup Mayonnaise 175 mL, 1 clove garlic, minced, 2 tbsp chopped fresh coriander 30 mL, 1 tsp fresh lime juice 5 mL,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2005
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Adobong Baboy (Pork Adobo)

Recipe in English

INGREDIENTEN

1 1/2 to 2 pounds of pork shoulder or butt, cut into 1-1/2" cubes, 8-10 cloves garlic, 1 cup white vinegar, 1 cup water, 1-1/2 tsp salt, 2 bay leaves, 1/2 teaspoon ground black pepper, Oil

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2003
  • Filippijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pastinaak en aardappels met currykruiden

INGREDIENTEN

About 500g potatoes, About 500g parsnips, 3 tbsp sunflower oil, 1 garlic clove, peeled and very finely chopped, , For the curry spice mix, 1 tbsp coriander seeds, Half a dozen black peppercorns, ½ tsp dried chilli flakes, 1 tsp ground fenugreek, 1 tsp ground turmeric, ¼ tsp fine sea salt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2012
  • Engels
  •  30-60 min.

KIPFILET OF TAHOE IN BONENSAUS

Tahoegerecht met taotjo

INGREDIENTEN

1 potje Black Beans with Garlic, 1 scheutje Chinese rijstwijn of sherry, 1 tl plantaardige olie, suiker, maizena of meel, 300 g kipfilet of, 1 blok tahoe, wat prei of, klein nasi groentepakket,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chicken And Couscous Salad

Lekker en luchtig, idiaal voor de zomer.

INGREDIENTEN

300gms instant couscous, 3 organic boneless chicken breasts, skinned, 6 tablespoon extra virgin olive oil, salt and freshly ground black pepper, 4 spring onions, sliced finely, 1/2 peeled, seeded cucumber, diced, 1/2 cup each chopped flat-leafed parsley and fresh coriander, 1 green chilli, finely sliced, 2 cloves garlic, finely chopped, juice and zest of 1 large lemon, 1/2 teaspoon sweet Spanish smoked paprika, lemon wedges, tomato wedges and black olives for garnish.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Chicken Curry

INGREDIENTEN

2 1/2 pounds whole chicken (cleaned and cut into 16- 18 pieces), 1 1/2 cups chopped onion, 3-4 cloves of garlic, 2 inches ginger root, 2-3 hot green chili peppers (adjust according to how much heat you can handle), 1 1/2 cups chopped tomatoes, 1/4 cup lemon juice + 1/2 teaspoon salt +1/2 teaspoon cracked pepper (marinade), 2-3 bay leaves (dried), 1 1/2 cinnamon stick, 3-4 whole black cardamom, 1 teaspoon cumin seeds, 5-6 cloves, 2 1/2 tablespoon coriander powder, 1/2 teaspoon turmeric, 1 1/2 teaspoon garam masala powder, 1/2 cup mustard oil (can substitute with vegetable or olive oil), 1 1/2 tablespoon ghee (clarified butter), Salt to taste, Handful of chopped cilatro

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-2013
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

varkenshaas in zwarte bonensaus

Lekkere pittige gerecht.Die je niet zal vergeten.

INGREDIENTEN

1pond varkenshaas half bevroren ., 1 grote ui,2 spaanse pepers,3eetl black bean garlic saus (Lee Kum Kee) in toko verkr., 1theelepel gemalen gember van( John west)., Wat bosuitjes fijn gesneden., Olie om te bakken.Wat aardappelzetmeel,wat sesamolie.!eetlepel bruine suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bean Cassuolet

In het engels

INGREDIENTEN

4 oz Haricot Beans, (soaked overnight) 5 Vegetarian Sausages (Tival are good, they are and kosher. Substitute dried chestnuts, soaked overnight, if the sausages are a problem) 3 oz Button Mushrooms 2 oz Tomato Puree Medium Onion Cloves 4 Cloves Garlic 2 fl oz Olive Oil 1 Large Beef Tomato or three fresh Plum Tomatoes 1 Small Head of Fennel or three sticks of Celery 1 tspT hyme 1 tsp Oregano 1 Bay leaf Black Pepper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2002
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Char Siu Salmon

INGREDIENTEN

4 x 80g fillets salmon, mid-cut, skin on, olive oil, for frying, , Char Siu Sauce, 1/3 cup honey, 1/3 cup Shaoxing (Chinese rice wine), 2 tbs soft brown sugar, 2 tbs light soy sauce, 2 tbs hoi sin sauce, 2 tbs garlic powder, 1 tsp five-spice powder, A few drops of red food colouring, 2 tbs red bean paste, 1 tbs Chinese black vinegar, , Winter Melon and Wood Ear Mushroom Stir-Fry, 1 tbs hoi sin sauce, 1 tbs light soy sauce, 1/4 cup Shaoxing (Chinese rice wine), 1/4 cup black rice vinegar, 2 tsp caster sugar, 2 tbs peanut oil, 1 tbs grated ginger, 1 tbs finely chopped garlic, 100g winter melon, skin and seeds removed, cut on an angle into 3cm pieces, 2 wood ear mushrooms, root removed, torn into 3-4cm pieces, 1 cucumber, alternate strips of skin peeled off, halved lengthways, seeds removed, cut on an angle 1cm thick, 3 spring onions, sliced into 4cm lengths on the diagonal, 1 bunch garlic chives, cut into 4cm lengths, Handful of mung bean sprouts, 1 tbs sesame oil, 1/4 cup chopped peanuts, 1/2 cup coriander leaves, to serve, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Meatloaf Cupcakes Recipe

Eens een andere cupcake

INGREDIENTEN

Eatloaf:, , 1 teaspoon olive oil, , 1 cup onion (finely chopped), , 1/2 cup carrot (finely chopped), , 1 teaspoon dried oregano, , 2 whole garlic cloves (minced), , 1 cup ketchup, , 1 1/2 pound ground beef, , 1 cup bread crumbs, , 2 tablespoon prepared mustard, , 1 teaspoon Worcestershire sauce, , 1/4 teaspoon freshly ground black pepper, , 2 whole large eggs, , Mashed Potatoes:, , 4 cup Yukon gold potatoes (peeled and cubed), , 1/4 cup 2% reduced-fat milk, , 1/4 cup low-fat sour cream, , 3 tablespoon butter, , 1/2 teaspoon salt, , 1/4 teaspoon freshly ground black pepper, , Garnish:, , 3 tablespoon chopped chives, , 4 whole pieces of bacon (cooked and chopped)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2013
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ottolenghi's Mexicaanse Kip

Yotam Ottolenghi's sweet and smoky Mexican chicken: This will warm you up.

INGREDIENTEN

2 medium red peppers, 3 small cinnamon sticks, freshly ground (or, failing that, 1 tbsp ground cinnamon), 4 chipotle chillies, soaked in boiling water for 30 minutes, drained, seedsand stalks removed, 3 cloves garlic, peeled and roughlychopped, 2 tbsp white-wine vinegar, 2 tsp soft brown sugar, 75ml olive oil, Salt and black pepper, 1.75kg whole chicken legs (ie with both drumsticks and thighs), skin-on, 20g dark chocolate, finely grated, 650g baby maris peer potatoes (orother roasting potato), peeled and halved, 2 medium sweet potatoes, cut into 2cm x 6cm wedges, 2 medium red onions, peeled andquartered, 10g coriander leaves, roughly chopped

  •  …
  •  
  • Geplaatst op16-01-2014
  •  
  •  

Mexican Casserole

Kan van te voren worden gemaakt

INGREDIENTEN

1 tsp oil, 1/2 cup water, 1 onion chopped, 1 clove garlic minced, 1 1/2 cup mushrooms sliced, 1 green pepper chopped, 1 red pepper chopped, 3/4 cup brown rice uncooked, large can beans (kidney, northern, black or white), large can tomatoes, 1 tsp chilipowder, 2 tsp cumin, 1/4 tsp cayenne, 1 cup shredded mozzerella cheese.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chicken Manchurian

Another popular dish from the Indo-Chinese cuisine.Thanks to those little chinese communities in Calcutta who adapted the cuisine from china to serve Indian taste buds.With the advent of time this cuisine surpassed the bylanes of Calcutta and became immensely popular in the rest of Indian states.The cuisine is cheap,lip smacking tasty and available across the country even in far-fetched villages on the highway `dhabas`:)

INGREDIENTEN

For the balls, , 1 cup chicken minced [makes about 8-10 balls], 2 cloves garlic, finely chopped, 1″ ginger piece, grated, 1-2 green chilies, finely chopped, 2 tsp soya sauce, 1 tsp ground black pepper, 2-3 tsp cornstarch [adjust for binding], Salt, Oil for brushing, , For the Sauce, , 1 medium onion, sliced, 2 cloves garlic, finely chopped, 1/2 cup capsicum, diced, 4-5 whole red chilli, soaked in water for 30-45 min, 1 tsp sesame seeds, 1 tbsp soya sauce, 2 tsp tomato ketchup, 1 tbsp white vinegar, 2 tsp honey, 2 tbsp sesame oil [ or any oil]

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2013
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roasted garlic-herbed vegetables

To Lisa

INGREDIENTEN

* 1/2 cup olive oil * 1 pound red-skinned potatoes, cut into slices * 1 red bell pepper, seeded & quartered lengthwise * 1 large zucchini, trimmed, halved crosswise & each half quartered * 2 onions, quartered * 1 1/2 teaspoon each fresh thyme, rosemary & oregano, or 1/2 teaspoon dried * 5 large garlic cloves, minced * salt & black pepper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dr. Tom Calloway

In het engels.

INGREDIENTEN

Dr. Tom Calloway, , 1 Tsp. paprika, 1 1/2 Tsp. salt, 1 1/2 Tsp. garlic powder, 1 Tsp. onion powder, 1 Tsp. ground cayene pepper, 1 1/2 Tsp. black pepper, 1/2 Tsp. oregano, 1/2 Tsp. thyme, 1/2 Tsp. sage, 1 1/2 Sticks butter, not margarine, melted, 2 Lbs. 20 - 30ct (large) shrimp, peeled., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Engels Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

OOSTERS RISOTTO MET KIPFILETS en zwarte boontjes

Lekkere smeuige rijst met shitakes en lenteui.

INGREDIENTEN

2 dubbele kipfilets in dunne plakjes gesneden / 1 pak risotto rijst van Lassie (400 gr.) / 2 uien fijn gesnipperd / 6 gedroogde shitakes in reepjes gesneden /1 tl.gemberpoeder / 4 el. ketjap / 3 bouillon tabletten / 2 dl. witte wijn / 2 teentjes knoflook uitgeperst /2 el blackbean garlic sauce (van LEE KUM KEE) in de toko te koop / 4 lente uitjes in ringetjes / boter of olie om te bakken / 4 el chilisaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chicken Dopiaza - spicy kip curry

Het woord Dopiaza betekent twee keer uien (in het de bereiding van het gerecht wordt twee keer uien gebruikt). Ik kende al wel Lam Dopiaza, hier een gerecht van Sinfully Spicy met kip. Als variatie gebruikt zij parel uien. Volgens haar ook te vervangen door sjalotjes. Ik wil de parel uien vervangen door zilver uitjes want die heb ik ook nodig voor Boeuf Bouguignon en ik weet nu nooit wat ik met de overgebleven zilveruitjes moet doen nadat ik een zak bij de Sligro heb gekocht. Hoop nog een keer met een vertaling te komen

INGREDIENTEN

1 lb chicken,bone in,skinned [I used chicken thighs], 1 tbsp fresh lemon juice, 2 dry red chillies, Salt to taste, 1/2 cup red pearl onions [or equivalent quantity of shallots or thick sliced onions], 3 medium onions, 2 fat cloves of garlic, 4 fresh mint leaves, 1″fresh ginger shoot, 1/2 cup plain greek yogurt, 1/4 tsp sugar, 1 cup chopped tomatoes, 5 tbsp oil [mustard/olive /canola], Chopped cilantro [for garnish], , Whole Spices:, , 6 cloves, 8-10 black peppercorns, 4 green cardamom pods, cracked open, 2 bay leaves, 1 cinnamon stick, , Dry Ground spices:, , 1 tbsp red chilli powder[adjust to taste], 2 tsp turmeric powder, 2 tsp dry coriander powder, Garam Masala to sprinkle [optional], , , Omdat het gerecht vrij lang in pan staat te sudderen adviseert Sinfully Spicy om ipv kipfilets een stuk kippenborst met het been er nog aan (bone in) te gebruiken. Dan zou het vlees malser blijven.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-06-2013
  • Indiaas
  •  60-120 min.

Moorish Lamb.

Een andere manier om lekker Nieuw Zeelands lam te eten.

INGREDIENTEN

2 Tablespoon olive oil, 1 kg boned fillet of lamb, (not the thin true fillet but the lower part of the leg), fat trimmed off, 2 onions, diced, 4 cloves garlic, chopped, 1 small carrot, diced, 1 cinnamon stick, 1/2 teaspoon ground cumin, zest of 1 orange, 1/4 teaspoon salt, 1/2 cup raisins soaked for 20 minutes in 4 T medium sherry, 1/2 cup coarsely chopped, blanched almonds, 1 1/2 cup beef stock, grind of black pepper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hot-And-Sour Soup

Recept van een vriend uit amerika, daarom in het engels opgegeven

INGREDIENTEN

8 cups homemade or low-sodium canned chicken stock, skimmed of fat, 1 ten-ounce whole boneless and skinless chickenbreast, 2 teaspoons toasted sesame oil, 2cloves garlic, minced, 1 small onion, cut lengthwise into 1/4 inch thick, 2 carrots, peeled and cut into matchsticks, 1 1/2 teaspoon grated ginger, 1 teaspoon freshly ground black pepper, Pinch of Cayenne pepper, 1/2 teaspoon salt, 3 tablespoon cornstarch, 3 tablespoons low-sodium soy sauce, 6 tablespoons rice-wine vinegar, 1 large whole egg plus 1 large egg white, beaten together, 3 scallions, trimmed and cut crosswise into 1/4 inch thick slices, 6 ounces firm or extrafirm tofu, cut into 1/2 inch cubes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2000
  •  
  •  30-60 min.

Tempeh Korma

Tempeh Korma. Toelichting van Anupy Singla, die het recept heeft bedacht: A korma simply refers to a type of dish made with protein, yogurt, cream perhaps, nuts like cashews or almonds, and/or coconut milk. Thus, it`s a creamy, spiced gravy that is often accented with sweet notes from dried fruit. Obviously, lamb will go well with this sort of spicy/sweet pairing, but so will most other proteins. I`ve made kormas with chicken, beef, tofu, and now with tempeh. I know many of you non-Indians love this sort of dish, but realize that it is the type of curry that has its roots in Muglai Cuisine..and tradition drawn from the Muslim courts and traditionally served on special occasions. It is not a curry that we eat every day nor one that you would want to, especially since it is laced with decadent creams, etc.

INGREDIENTEN

1/2 cup raw cashews, soaked, 1/4 cup golden raisins, soaked, 2 8 oz. packages tempeh, diced in 1-inch cubes (4 cups) *, 1/2 teaspoon coarse sea salt, 1 teaspoon turmeric powder, 10 whole cloves, 1 tablespoon cumin seeds, 1 tablespoon coriander seeds, 1 teaspoon cardamom seeds, 1 teaspoon whole black peppercorns, 1 2-inch piece of ginger, peeled and roughly chopped, 10 cloves garlic, peeled, 2-3 green Thai, Serrano, or cayenne chiles, stems removed, 6 tablespoons ghee or oil, divided (I use grapeseed), 1 4-inch cinnamon stick, 1 large onion (red or yellow), thinly sliced (2 cups), pinch of coarse sea salt, 3 cups water, divided, 3 large tomatoes, diced (5 cups), 2 tablespoons tomato paste, 2 teaspoons coarse sea salt, 1 teaspoon red chile powder or cayenne, 2 tablespoons chopped fresh cilantro, , *Tempeh is made from cooked and slightly fermented soybeans.You should stick with the more bland-flavored tempeh rather than soy-flavored options for this dish.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2013
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Curry met geroosterde aubergine en kokos

Aubergines op z'n indiaas

INGREDIENTEN

600g aubergines (about 2), sliced into rounds, then cut into quarters, 4 tbsp oil, 2 onions, chopped, 2cm piece of ginger, grated to a pulp, 3 garlic cloves, grated to a pulp, 1 red chillies, halved, deseeded and chopped, 1 tsp ground turmeric, 2 tsp ground coriander, 3 black cardamom pods, crushed a little (but not so much that the pods open), 4 large plum tomatoes, roughly chopped, 2 x 160ml cans of coconut cream, juice ½ lime, small bunch coriander, leaves only,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2018
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Taktouka - groene paprika en tomaat salsa dip

INGREDIENTEN

6 ripe fresh tomatoes (peeled, seeded and chopped), 2 or 3 large fresh green peppers (roasted, peeled, seeded and chopped), 3 large cloves of garlic, finely chopped or pressed, 3 tablespoons chopped fresh parsley, 3 tablespoons chopped fresh cilantro, 1 teaspoon salt (or more to taste), 1/4 teaspoon black pepper, 1 tablespoon paprika, 2 teaspoons cumin, pinch of cayenne or red pepper (optional),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2012
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Sichuan Spicy Beef Stew

The Sichuan Spicy Beef Stew (aka Sichuan Spicy Red-Cooked Beef) is the ultimate treat for beef eaters and spicy food lovers like me. Although the name of the dish seems to suggest something explosive and very spicy, this beef dish is rather moderately spicy compared to another famous Sichuan beef dish. Restaurants in Sichuan, China usually serve the dish in a clay pot or cast iron skillet, with beef drenched in an oily spicy broth. The beef is slowed cooked until it`s tender and extremely flavorful. You`ll also get lots of variations of this dish thanks to the well-guarded secret species each restaurant uses. This homemade version recipe is what I have been using for years. I know you might have to fetch some of the species from Asian grocery stores or specialty stores but trust me your effort will be well rewarded. Don`t forget to have a bowl of rice to go with this beef stew!

INGREDIENTEN

3 lb Beef (brisket, shank, or lean cuts), 1.5 lb Radish (turnip / daikon) or Potatoes, 5 clove Garlic, 2 inch Ginger (about 4 slices), 2 tbsp Sichuan chili bean paste, 2 tbsp Soy sauce, 2 small Rock sugar, 4 tbsp cooking wine., 4 cup Water or beef stock, Chopped scallion and cilantro, , Dry Spices, , 4 Star anise, 6 pc Dried chili, 1 tsp Sichuan peppercorn, 1 pc Cinnamon, 1 tsp Fennel seeds, 2 pc Clove, 1 pc Dried orange peel, 4 pc Bay leaves, 2 Black cardamom

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-12-2012
  • Chinees
  •  > 120 min.

Mosselen met safraan boter

INGREDIENTEN

Mussels cooked in garlic and white wine is a classic combination, and the saffron threads incorporated into the lemon juice and butter give the broth in this dish its beautiful orange-red color., , Adapted from "Avec Eric: A Culinary Journey with Eric Ripert" by Eric Ripert., Ingredients, , * 1 teaspoon (tightly packed) saffron threads, * 2 tablespoons fresh lemon juice, * 4 tablespoons soft unsalted butter, * Fine sea salt and freshly ground black pepper, * 4 pounds mussels, * 3 tablespoons extra virgin olive oil, * 2 garlic cloves, sliced, * ½ cup diced seeded peeled tomatoes, * ½ cup dry white wine, * 3 tablespoons chopped Italian parsley, * Crusty bread, , Directions, , In a small mixing bowl, steep the saffron in the lemon juice for 5 minutes. Add the softened butter and whisk until fully blended. Season to taste with salt and pepper., , Scrub the mussels well under cold running water, discarding any with broken shells. Remove the beards from the mussels., , Heat the olive oil in a heavy large skillet over medium-high heat. Add the garlic and sauté until lightly toasted, about 1 minute. Add the mussels, tomatoes, white wine and parsley; toss to combine. Add the saffron butter, cover the skillet and cook the mussels until they all open, about 3 minutes. Season to taste with salt and pepper. Serve in bowls with crusty bread., Details, , Serves 4

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Ree Pie

Kan ook als hoofdgerecht, gecombineerd met soep.

INGREDIENTEN

, , DOUGH, , 1/4 cup whole wheat flour, or acorn flour or spelt flour, 2 cups bread flour, 1 teaspoon salt, 3/4 cup warm water (about 115 degrees), 1 yeast packet, 1 tablespoon lard or butter, , FILLING, , 12 ounces ground venison or ground lamb or ground beef, 6 cloves garlic, chopped, 2 tablespoons fresh oregano, chopped, 2 tablespoons parsley, chopped, 2 tablespoonsgreen onion, chopped, 2 teaspoons salt, 1 teaspoon black pepper, 3 tablespoons lard or butter, , ALSO, , 1 egg

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2013
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Chris'S Spicy Balls

Yummy meat balls with a xtra tasty outside- Great for parties

INGREDIENTEN

500gm good quality beef mince, 1 large onion finely diced, 2 Cloves garlic, 1 cup (approx.) bread crumbs, 2 Eggs, Salt, Pepper, Chilli sauce, Nutmeg, ketjap manis, Soy sauce, Worchester sauce, Tomato sauce, Butter,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kharu pork

INGREDIENTEN

2 tbsp sunflower oil, 2 x 2.5cm/1in pieces cinnamon sticks, 3-4 cardamom pods, 2-3 cloves, 2-3 whole dried red chillies, broken into pieces, 250g/9oz pork shoulder, cut into 1.5cm/0.5in pieces, 250g/9oz pork belly, cut into 1.5cm/0.5in pieces, 2 onions, peeled, finely chopped, 1.5cm/0.5in pieces, 1 heaped tbsp ginger garlic paste, from a jar, or crush fresh ginger and garlic together to form a paste, 2 tsp ground cumin, 1 tbsp ground coriander, ½ tsp ground turmeric, 500-750ml/17½fl oz-1 pint 7fl oz chicken stock or water, 2 tomatoes, roughly chopped, salt and freshly ground black pepper, 2 tbsp chopped fresh coriander leaves,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-07-2009
  •  
  •  60-120 min.

Beef Jerky

INGREDIENTEN

3 lbs of thinly sliced beef--best choices are London broil, sirloin tip roast, or sirloin steak cuts. These should be cut in strips about 1" wide and 1/4" thick. To facilitate cutting, put meant in the freezer until it is stiff but not frozen. You will end up with about 20-25 strips., , 2/3 cup of Worcestershire sauce, , 1 tsp. black pepper, , 2/3 cup Soy sauce, , 1 tsp. garlic powder (not salt), , 1 tsp. onion powder (not salt), , 1 tbs. salt, , Optional, , 1 tbs. liquid smoke (If you use a smoker instead of drying it in the oven, don't use this--overkill), , 2-3 tsp Tabasco sauce or 1-2 tsp crushed red peppers (this is for a spicier version),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-12-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Chicken &; Mushroom Pot Pie

Mijn eigen aanpassing aan de klassieke Chicken & Mushroom Pot Pie. Het ding heeft z'n roots bij de oude Grieken en Romeinen liggen, maar tegenwoordig behoort het meer tot de Engelse keuken. Wat is mijn draai hieraan? Een rijke paddestoelensmaak en lekker malse kip. Door de kip pas op het laatste toe te voegen en in de saus te koken heeft het meer smaak en raakt het niet overcooked. Het overmatig gebruik van bouillonblokjes zorgt voor een volle smaak, maar maakt het niet te zout (geen zout meer toevoegen). P.S. Het recept staat in het Engels, ik heb het opgeschreven voor iemand die geen NL spreekt.  

INGREDIENTEN

- 300gr chicken tenderloins, - 300gr mixed mushrooms (I used shii take, oyster, bundle, and chestnut mushrooms), - 1 medium/large yellow onion, - 2 cloves of garlic, - 1 chicken stock cube (for 1L), - 1/2 mushroom stock cube (for 0,5L), - 1 small cup of creme fraiche, - Puff pastry (enough to cover the whole), - 1 egg, - Tablespoon of taragon (fresh or dried), - Heaped tablespoon of flour, - Butter or oil, - About 0,5L of water from a kettle

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2018
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala! This recipe is so EASY, made on the stovetop and tastes just like take-out! Ready in just 30 minutes, this Chicken Tikka Masala can be on the table in no time.

INGREDIENTEN

For the chicken:, 1 1/4 pounds boneless skinless chicken breasts, thighs, or a mix, 6 tablespoons plain whole milk yogurt, ½ tablespoon grated ginger, 3 cloves of garlic, minced, 1 teaspoon cumin, 1 teaspoon paprika, 1 1/4 teaspoons salt, , For the tikka masala sauce:, 2 tablespoons canola oil, divided, 1 small onion, thinly sliced (about 5 ounces, or 1 1/2 cups sliced), 2 teaspoons grated ginger, 4 cloves garlic, minced, 1 tablespoon ground coriander, 2 teaspoons paprika, 1 teaspoon garam masala, 1/2 teaspoon turmeric, 1/2 teaspoon freshly ground black pepper, 1 14-ounce can crushed fire-roasted tomatoes (regular crushed tomatoes work, too), 6 tablespoons plain whole milk yogurt, 1/4 to 1/2 teaspoon cayenne pepper, 1/2 teaspoon salt, , Cooked rice, to serve, Cilantro, to garnish

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2018
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Thaise Groene Curry

Gaeng khiaw waan maae

INGREDIENTEN

1 cup coconut cream (head), and 1 cup coconut milk (tail), 1 cup thinly sliced beef, chicken or white tofu, 1/4 cup pea eggplants, 3 thai eggplants, 3 lime leaves torn into pieces, 1/4 cup thai basil leaves, the curry paste (see below), , Green curry paste:, 3 tablespoons lemongrass, bottom 2/3 of the stalk cut into small rings, 1 1/2 teaspoons galangal, 2 1/2 teaspoons magroot peel, chopped fine, 1/2 teaspoon chopped coriander roots, 1/4 teaspoon salt, 1 1/2 teaspoons roasted black peppercorns, 1 1/4 tablespoons garlic, 3 tablespoons green small thai chilies, with a few red medium-sized thai chilies thrown in, 1/2 teaspoon shrimp paste, (if vegetarian, add another 1/4 teaspoon salt),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus

Beleef de pure Aziatische keuken met de MeiAsia Chinese zwarte bonen knoflook woksaus: 100% authentiek met een pure geur en smaak. MeiAsia betekent Mooi Azië en u haalt met deze woksaus een uniek stukje Azië in huis. Zwarte Bonen-Knoflook gerechten zijn zo geliefd in China, dat ze bij eetstalletjes op elke hoek van de straat worden verkocht. Dit recept is dus favoriet bij de Chinese bevolking. Beleef nu ook de bijzondere en lekkere smaakcombinatie. Eenvoudig genieten met MeiAsia! Alleen vlees of vis en groente toevoegen en de beleving van Azië is compleet.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 struik paksoi, 2 lente-uitjes, 500 ml groentebouillon (van een blokje), 1 EL MeiAsia wokolie, 250 g biefstuk, 1 klein blikje MeiAsia bamboereepjes, ½ zakje MeiAsia Chinese zwarte bonen Knoflook woksaus, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2010
  • Chinees
  •  0-10 min.

Moo Kratiem Prik Thai

-

INGREDIENTEN

1/4 el witte peperkorrels, 5 teentjes knoflook, gepeld en gehakt, 4 koriander wortels of 2el gehakte korianderstengels, , , 350 gr varkenshaas dun gesneden in plakjes, 1 el kratiem prik thai paste, 2 teentjes knoflook in plakjes en goudbruin gebakken in 1 el olie, Spitskool (gewassen en in dunne reepjes gesneden), 1 el oestersaus, 1 el vissaus, 2 el sojasaus, 1 el bruine suiker, 1 el zonnebloemolie, 1 el kippenbouillon, 2 kleine kopjes jasmijnrijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2017
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top