1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische Keuken

Biologische keuken recepten (933)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Biologische ijskoffie

Een overheerlijke zelfgemaakgte biologische ijskoffie.

INGREDIENTEN

- 2 kopjes (biologische) espresso - 150 mililiter amandelmelk - 1 vanillestokje - kaneel (poeder) - Slagroom ongezoet

Bereidingswijze

Stap 1: Voeg eerst de amandelmelk en koffie in de blender. Stap 2: Voeg erna de overige ingrediënten erbij. Stap 3: Voor een extra romige smaak kunt u er ongeslagen slagroom bijvoegen (of gewoon de slagroom lekker opkloppen).

  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-04-2015
  • Wereld
  •  0-10 min.

biologische ribkarbonades

INGREDIENTEN

250 g meergranenrijst (Lassie), zout, 650 g panklare snijbonen, 2½ el Bakken & Braden vloeibaar, peper, 4 biologische ribkarbonades, 1 pot pastasaus traditionale à 300 g (Heinz),

  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2007
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

biologische rijsttafel

Kleine rijsttafel met drie gerechtjes en nasi

INGREDIENTEN

Voor de nasi:, - 200 gram zilvervliesrijst, - 1 rode paprika, - 1 ui, - 1 stengel prei, - 2 teentjes knoflook, - 100 gram sperziebonen, - 1 stukje kipfilet, - stukje gember, - flinke scheut soyasaus (blauwe band), - eetlepel paprikapoeder, - eetlepel kerriepoeder, - theelepel koriander, - beetje zout, peper en kardamonpoeder, , voor de gemarineerde kip:, - 2 stukjes kipfilet, - eetlepel honing, - handje fijngehakte cashewnoten, , voor de omelet:, - 2 eieren, - 1/2 ui, - 1 teentje knoflook, - beetje peper, zout en paprikapoeder, , voor de boontjes:, - 200 gram sperzieboontjes, - heel fijn gesneden halve rode paprika, - zout, peper en paprikapoeder., , voor erbij:, - geroosterde fijngehakte pistachenoten, - geroosterde verse kokos, - tauge,

  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2004
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Verwennerij-duveltjesvlees met biologische kipfilet

Gekregen van mijn moeder die dit in de jaren 90 heel vaak voor ons klaarmaakte en waar wij onze vingers bij aflikten! Een groot succesnummer!!!! Eenmaal gemaakt, gegarandeerd verslaafd :-))!

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet (ik heb biologische gebruikt van Huis ter Mee uit Oost-Kapelle, Zeeland), 3 el witte wijnazijn, 3 el ketjap manis, 3 el tomatenketchup, 3 el nasikruiden van zakje van Blauwe Huis (biologisch, te koop bij bijv. EKOPLAZA), 1 theelepel sambal manis (bijv. Go-Tan), 1 mespunt sambal oelek, 1 mespunt sambal brandal, 1 teentje knoflook, 1 grote witte ui gesnipperd, , Maak van bovenstaande ingrediënten een marinade., Snijd de kip in blokjes. Doe deze bij de marinade., Goed laten intrekken, een nacht of liefst een hele dag., , Bereiding:, Een beetje boter in de pan of wat arachideolie, de kip uit de marinade halen en aanbraden. De marinade erna toevoegen en laten sudderen. Zo'n 20 minuten. Vlak voor het opdienen een eetlepel pindakaas erdoor roeren en de zure room., , Verder heb je nodig:, 1 bakje zure room, 1 el pindakaas, , Serveren met basmatirijst/jasmijnrijst, ananasstukjes (vers of op sap) perziken op sap, gebakken banaan. Je kan nog een lekkere salade erbij maken zoals bijv. Gado-Gado of Atjar Ketimoen (komkommer in het zuur), , HAPPY COOKING & GOED WEEKEND!

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2015
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Biologische bruschetta met ham en ui-rozijnenzoetzuur

Biologische bruschetta met ham en ui-rozijnenzoetzuur

INGREDIENTEN

2 dikke sneden biologisch (vloer)brood, ½ biologische rode ui, fijngesnipperd, 2 eetlepels biologische rozijnen, 3-4 eetlepels biologische witte wijnazijn, 1 eetlepel biologische rietsuiker, biologische boter, handje biologische waterkers, 4 plakken biologische achterham

  •  
  •  
  • Geplaatst op26-09-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

Biologische sandwich met paprikapesto en kaas

Biologische sandwich met paprikapesto en kaas.

INGREDIENTEN

4 dikke sneden biologisch (vloer)brood, 2 eetlepels biologische olijfolie, 2 biologische rode paprika's, in blokjes, 2 tenen biologische knoflook, fijngehakt, 1-2 theelepels biologische paprikapoeder, 1 theelepel biologische tijm, biologische versgemalen zwarte peper, 25 g rucola, 50 g biologische belegen kaas, in plakken

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2014
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

TOSCAANS RUNDVLEES

Heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

Zout, , 3 el boter of margarine, , 1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm, , 100 g winterwortel,in plakken, , 1/2 prei, in ringen, , 1 stengel bleekselderij,in ringen, , 2 uien, fijngesneden, , 5 teentjes knoflook, geperst, , 2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven, , 150 g gerookte spekblokjes (pancetta), , 1 (liefst biologische) sinaasappel, , peper, , 1 el tomatenpuree, , 30 g verse rozemarijntakjes, , 3 dl rode wijn, , 2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond), , 1 el bloem, , , ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Spicy wrapfest

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer!

INGREDIENTEN

- 4 grote wraps (kan je zelf maken, maar de feestgangers staan te wachten, dus nee), - 200g Biologische kip (bij je thuis hangen de slingers, dus gun die lieve kip ook gewoon een normaal leven), - Sambal brandal djawa (heerlijke sambal met citroen), - Een rode ui, - Een bosje verse(!) koriander, - Een zakje saté marinade voor de kip (kan je natuurlijk ook zelf maken, maar je hoort de onrust op de feestvloer al en je bent geen uitslover), - Voor de saté marinade nog wat ketjap en wokolie

  • Thais
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2011
  • Thais
  •  10-20 min.

Supersnelle biologische roerbak

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie *, 50 gram biologische magere spekreepjes *, 500 gram biologische varkensreepjes *, 1 biologische ui, gesnipperd *, 1 teentje knoflook, gesnipperd *, 150 gram kastanjechampignons, in plakjes *, 1 pak roerbak 450 gram (diepvries) *, 1 pot pastasaus pikant *, peper * zout *, 4 eetlepels fijngeknipt basilicum.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Biologische varkenshaas in vanillesaus

INGREDIENTEN

600 gr. biologische varkenshaas, 4 el olijfolie, 1 ui, 1 chilipeper, 3 el bloem, 300 ml Licor 43, zout, peper, aluminiumfolie

  •  
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

Biologische biet- en tonijnsalade

Heerlijk fris-zoete salade met biologische aardappelen en bieten.

INGREDIENTEN

300 gram rode bieten, 400 gram gekookte aardappelen, 15 zwarte olijven, 1 rode ui, 1 blikje tonijn., Dressing: 2 theelepels mosterd, 1,5 theelpepel rode wijnazijn of balsamico, zout en peper, 4 eetlepeles olie, 3 eetlepeles fijngehakte peterselie, 1 eetlepel dille., Garnering: 2 of 3 hardgekookte eieren.

  • Biologisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2011
  • Biologisch
  •  20-30 min.
Nieuwste biologische keuken recepten

Supersnelle biologische roerbak

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 50 g biologische magere spekreepjes, 500 g biologische varkensreepjes, 1 biologische ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 150 g kastanjechampignons, in plakjes, 1 pak Oerlemans Bio roerbak Hollands a 450 g (diepvries), 1 pot C1000 Selectie pastasaus pikant, peper, zout, 4 el fijngeknipt basilicum,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De ultieme schnitzel

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet

INGREDIENTEN

Ingrediënten, - 4 Kalf schnitzels, Of, - 2 Kipfilets (snij de kipfilets overdwars, met een scherp mes in 2 a 3 plakken), Of, - 4 Varkensschnitzels, TIP, Haal het vlees of het nu kip, varken of kalf is bij de biologische slager, het is het echt waard!, - Zwarte peper uit de pepermolen, - Zout, - Bloem, - 1 a 2 Eieren (zo vers mogelijk en liefst scharrel/van de boer), - Pakje Paneermeel (of liever zelfgemaakt van oud brood), - 1 Liter Zonnebloem- of Arachideolie, - 1 Fles lekkere wijn; rood/wit/rosé, - Eventueel 1 citroen

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rijstmelk, zelfgemaakt van (biologische) zilvervliesrijst

Deze rijstmelk is romiger en dikker dan de rijstmelk uit de pakken in de winkel. En daarom lekkerder, vind ik zelf.

INGREDIENTEN

1 deel zilvervliesrijst (bij voorkeur biologisch), 6 delen bronwater, Beetje zout, ongeveer 1 afgestreken theelepeltje op 1,5 liter water.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-11-2011
  •  
  •  > 120 min.

Vegetarische Speltlasagne met Biologische geitenkaas

(H)eerlijke vegetarische speltlasagne met biologische geitenkaas.

INGREDIENTEN

Ingrediten (voor 2 personen):, 6 Speltlasagne bladen, 1 courgette, 1 Aubergine, 2 Uien, 1 rode peper, 2 teentjes knoflook, 5 Tomaten, 1 blik blokjes tomaat in tomaten saus, Biologische geitenkaas, Verse Basilicum, Zongedroogde tomaten, Zout, Olijfolie

  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-02-2014
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Biologische kippesoep zonder poespas

Recept is van een biologische kippenboerderij

INGREDIENTEN

1 soepkip 350 gram, stukje foelie, 2 laurierbl., 2 takjes tijm, 6 gekneusde zwarte peperkorrels, grote ui in kwarten, kleine winterwortel 3 prei, 3 stengels bleekselderij, 50 gr vermicelli, 3 el selderijblad, peper, zout, kippebouillonblokje

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-03-2017
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Vegetarische Speltlasagne met Biologische geitenkaas

(H)eerlijke vegetarische speltlasagne met biologische geitenkaas.

INGREDIENTEN

Ingrediten (voor 2 personen):6 Speltlasagne bladen1 courgette1 Aubergine2 Uien1 rode peper2 teentjes knoflook5 Tomaten1 blik blokjes tomaat in tomaten sausGeitenkaasVerse BasilicumZongedroogde tomatenzoutolijfolie

  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-02-2014
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vegetarische Speltlasagne met Biologische geitenkaas

(H)eerlijke vegetarische speltlasagne met biologische geitenkaas.

INGREDIENTEN

Ingrediten (voor 2 personen):6 Speltlasagne bladen1 courgette1 Aubergine2 Uien1 rode peper2 teentjes knoflook5 Tomaten1 blik blokjes tomaat in tomaten sausGeitenkaasVerse BasilicumZongedroogde tomatenzoutolijfolie

  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-02-2014
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Biologische pompoensoep met zalmsnippers

Een lekkere biologische soep

INGREDIENTEN

1 pompoen,1 rode ui,1 rode paprika,olijfolie,groentebouillon,evt.bieslook,zalm, en creme fraiche,en olijfolie.

  • Portugees Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2010
  • Portugees Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

BIOLOGISCHE SPRUITJES MET SESAMPASTA/ TAHIN

Weer eens een heel andere manier om spruitjes te smaken! De gezondste en lekkerste variant voor spruiten, vind ik dit recept.

INGREDIENTEN

400-500gr spruitjes, 1 groentebouillon tablet, 5 volle eetlepels tahin of sesampasta, scheutje room, theelepel citroensap, snufje cayennepeper- of chilivlokken, een heel klein snufje gemalen komijn,

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2012
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Fondue van drie biologische kazen

INGREDIENTEN

300 g blauwaderkaas (bediening biologisch), ? 1/2 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g), ? 4 dl witte wijn (Chardonnay biologisch), ? 1 potje roomkaas met knoflook (150 g biologisch), ? 1 zakje geraspte jong belegen kaas (100 g biologisch), ? 2-3 eetlepels maizena, ? witte peper,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Huts­pot-an­ders met bi­o­lo­gi­sche rook­worst

Lekkere hutspot stamppot en net even anders dan normaal.

INGREDIENTEN

600 g stamppot aardappelen (zak), 250 g rookworsten, 6 el olijfolie, 500 g hutspot groenten (zak), 150 g rauwkost radijsmix (zak), 200 g verse doperwten (zak), 2 tl gedroogde tijm

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Biologische stew van speklapjes met wortel en ui

Biologische stew van speklapjes met wortel en ui

INGREDIENTEN

500 g biologische aardappelen, 300 g biologische winterwortel, 2 biologische uien, 40 g biologische boter, 1/2 dl medium dry sherry, 1,5 dl vleesfond of bouillon, 1 eetlepel mosterd, zout, versgemalen zwarte peper, 4 biologische magere speklapjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Biologische stew van speklapjes met wortel en ui

Lekker biologisch

INGREDIENTEN

500 g biologische aardappelen, 300 g biologische winterwortel, 2 biologische uien, 40 g biologische boter, 1/2 dl medium dry sherry, 1,5 dl vleesfond of bouillon, 1 eetlepel mosterd, zout, versgemalen zwarte peper, 4 biologische magere speklapjes

  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Biologisch
  •  30-60 min.

Herfst: romige appel muffins met een bite

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg!

INGREDIENTEN

250 gr appels (Elstar), 250 ml biologische yoghurt, 250 gr bloem, 2 el vers geperst citroensap, 1 ei, 3 t bakpoeder, 125 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 80 ml olijfolie, Poedersuiker (van Gilse)

  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2013
  • Wereld
  •  30-60 min.

Wilde biologische schotse zalm met bearnaisesaus

Dit recept was het hoofdgerecht in de Smulbox van januari 2007. Een recept van chefkok Henk Wieland, van het Vlaams Arsenaal in Nijmegen

INGREDIENTEN

4 zalm filets * 300 gr verse spinazie * 8 aardappels * 2 eetlepels dragonazijn * ½ dl witte wijn * 3 eierdooiers * 250 gram boter * zout * peper * 1 eetlepel dragon

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Beenhammetje, grove mosterd, biologische groentetjes

Eenpersoons beenhammetjes zijn geinige, kant-en-klaar gekruide en voorgegaarde minihametjes. Lekkere portie voor een persoon. Altijd feestelijk en eenvoudig te bereiden.

INGREDIENTEN

4 eenpersoons beenhammetjes, 500 g worteltjes, 8 rapen (ongeveer even groot), 750 g vastkokende aardappel, 1 grote ui (gehakt), 2 sjalotten (gehakt), 2 tn. knoflook (ongeschild), 3 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 1 takje bonenkruid, 1½ l kippenbouillon, 1½ dl droge witte wijn, 3 el. grove mosterd, 3 el. vers geraspte parmezaanse kaas, olijfolie, zout & peper

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zoetpittige salade met bosui, (biologische) bacon en koriander

Lekkerr

INGREDIENTEN

Gemengde sla, Beetje geitenkaas of feta, Bosui, Biologische Bacon (2 lange repen), Koriander, Zongedroogde tomaatjes + olie, Limoensap (beetje), Honing, Mosterd

  • Europees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2019
  • Europees
  •  0-10 min.

Pittige kippensoep van twee-sterrenchef !

Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken.

INGREDIENTEN

500 gr kipstukken aan het bot, 1 limoen, geschild, 2 preien, 1 ui, 1 wortel, 1 rode peper, 1 bosje selderij, 30 gr verse gember in stukjes, 50 gr eiermie, Bosje koriander, 1 ½ liter water, Zout, Zwarte peper

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-09-2012
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Perfecte saté

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-)

INGREDIENTEN

- 1 kilo kipfilet (liefst pootfilet, vraag het de (Biologische) slager, anders borstfilet ) of anders kalkoenfilet, - 250 gram ui, - Sambal Badjak (extra heet) of Brandal (geen Oelek!), - Honing of flinke eetlepel suiker, - 2 tenen knoflook, - 1 citroen, - 1 kop Ketjap (de zoete zoals Manis), , LET OP!:, , Gebruik voor de Sambal en Ketjap GEEN Conimex! Ik gebruik voor de Sambal het merk Koningsvogel en voor de Ketjap de witte plastic flessen uit de Toko of de beter gesorteerde supermarkt. Eigen merken van de Toko zijn vaak ook heel OK.

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2010
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Pompoensoepje van de Zwethheul

Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd.

INGREDIENTEN

1/4 oranje vleespompoen (Butternut squash, ca. 500 g), 1 gesnipperde ui, 1/2 teentje knoflook, 1/2 paprika, 1 el (milde of zoete) paprikapoeder, 1 takje tijm, snuf kaneel, 3 laurierbladeren, olijfolie/boter, 1 liter kippenbouillon, 1/2 liter room (met de helft hiervan is de soep romig en minder machtig), Garnituur:, filodeeg, geraspte kaas, gedroogde kruiden, pompoenpitten*, pompoenpitolie*, stukje courgette[, * Verkrijgbaar bij Oil & Vinegar en biologische winkels.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

*Jamie Oliver's gebakken worteltjes met komijn en tijm

Recept van Jamie Oliver: gebakken worteltjes met komijn, tijm, boter en Chardonnay: Boter en wijn vormen samen een heerlijke saus. Je kunt deze groenten echt overal bij serveren.

INGREDIENTEN

- 500 g worteltjes, liefst biologische, geschraapt, en heel, - 1/2 theelepel komijnzaad, geplet, - 1 handvol verse tijmblaadjes, - 4 klonten boter, - 1 glas Chardonnay, - zout en peper uit de molen

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Fantastische aardappelschotel met gehakt

Top recept! Makkelijker dan je denkt, Echt! Dit gerecht is er één uit mijn 5 favorieten!!! Moet je MINSTENS 1x proberen!!! Dit recept heet oorspronkelijk in het Hongaars: Hussal Rakott Burgonya Makkelijk te Maken & Heerlijke Smaken!!!

INGREDIENTEN

- 500 gram Half om Half gehakt van de (Biologische) slager, - 1 Kilo aardappelen, - 2 flinke uien, - 50 gram ROOMboter, - 20 gram milde paprikapoeder, - 250 gram tomaten of 1 blik gepelde tomaten met vocht, - 1 Bouillonblokje (rund) in 1 deciliter warm water, - 100 gram champignons, - 1 theelepel Majoraan, - 1 Bekertje Zure Room, - 2 Eetlepels Roomboter, - Zout, - Zwarte Peper uit de molen

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2010
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romige pompoensoep

Pompoensoep! Leuk om te maken als de pompoenen er weer zijn en echt super lekker!

INGREDIENTEN

Biologische pompoen, 125 ml slagroom, Kruidenbouillon, eetlepel kerriepoeder, geraspte oude kaas, prei

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Caesarsalade Met Lekkere Kip Van Jamie

Heerlijke variatie op Ceasar Salad van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

4 kippenpoten met vel van vrije uitloop- of biologische kippen, 1 ciabatta (ongeveer 250 g), in stukjes ter grootte van een duim gescheurd, 3 takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes, grof gehakt, olijfolie, zeezout en zwarte peper uit de molen, 12 dunne plakjes pancetta of bacon, een halve toen knoflook, gepeld, 4 ansjovisfilets in olijfolie, uitgelekt, 75 g van het stuk geraspte Parmezaanse kaas, plus een beetje schaafsel ter garnering, 1 volle eetlepel crème fraîche, het sap van 1 citroen, extra vergine olijfolie, 2 of 3 kropjes Romeinse of bindsla, ontdaan van de buitenste blaadjes,

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2008
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Restaurantwaardige Boeuf Bourguignon van chefkok

Als je het over stoofjes hebt dan is de klassieke Boeuf wel de lekkerste vind ik nog steeds. vroeger in de 19e eeuw was dit op het Franse platteland volksvoedsel, kost voor armelui, maar nu is het haute cuisine. Het wordt in het najaar en in de winter wereldwijd in restaurants geserveerd. Géén heisa met kerst en toch lekker luxe smullen? Dan misstaat deze zeker niet op je kerstdis. Maak desnoods een dag van tevoren, koel hem terug en verwarm in de oven want hoe langer hij staat hoe lekkerder hij wordt.

INGREDIENTEN

1 el boerenroomboter, 150 g magere biologische gerookte spekblokjes, 750 g Gasonne runderstooflappen, in blokjes (biologisch vlees), 3 teentjes knoflook, geperst, 200 g zilveruien, ontveld, 1 winterpeen, in blokjes, 500 ml rode wijn (bijv. Corette Syrah), 1 bouquet garni (laurier, tijm, rozemarijn), 250 g kastanjechampignons, gehalveerd, handje verse peterselie, 1 blikje tomatenpuree, 1 el bloem, klein scheutje franse cognac, vers gemalen zwarte peper, zeezout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pasteis de Nata

Een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken!

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g, 20 g vloeibare boter om de bakvorm in te vetten, ca. 2 el kaneel, 250 ml melk, 100 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 10 g maizena, rasp van een biologische citroen, 2 eigeel, 1 ei

  • Portugees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2014
  • Portugees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Provencaalse Runderstoofpot

Deze heerlijke fruitige schotel vormt een ideaal wintergerecht,maar ook op minder koude dagen heel erg lekker. We hebben er deze week nog van gesmuld.

INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 115g magere spekblokjes, 1kg doorregen runderlappen, in blokjes van 4cm, 1 grote ui, gesnipperd, 2 (of meer) winterwortels, in plakjes, 2 rijpe tomaten ontveld,fijngehakt, 2tl tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt, 2,5 dl fruitige rode wijn, 1,5 dl runderbouillon, 1 bouquet garni (laurierblad,peterselie en tijm), 1 kleine ui, met daarin 2 kruidnagels geprikt (of een thee-ei), geraspte schil en sap van een 1/2 biologische sinaasappel, 1 el fijngehakte verse peterselie, zout en versgemalen zwarte peper,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Minestronesoep

Ik was op zoek naar een goed gevulde Minestronesoepje, kwam deze op internet tegen. Maar om hem niet kwijt te raken zet ik hem op mijn eigen pagina van het Smulweb.

INGREDIENTEN

750 g rijpe tomaten, 3 rode uien, gepeld, 2 stengels bleekselderij, in stukken, 4 teentjes knoflook, gepeld, 2 tl balsamicoazijn, 100 g schelpjes-macaroni (gekookt) (mag ook meer, naar smaak), 4 el olijfolie, 1/2 el rozemarijnblaadjes, grof gehakt, 1 pot (biologische) basis voor tomatensoep, 1 (groente) bouillontablet, 4 worteltjes, in dunne reepjes, 1 courgette, in blokjes, 250 g bloemkool, in kleine roosjes*, 1 blik Italiaanse witte bonen of boterbonen a 4 dl, 250 g kerstomaatjes, gehalveerd, 4 el fijngesneden peterselie, 2 el basilicumblaadjes, grof gescheurd, 4 el geraspte Parmezaanse kaas

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

Ik wilde een soep maken en tegelijkertijd mijn nieuwe slowcooker uitproberen. De hele rode peper in de soep maakt hem "pittig" maar niet heet. (peper verwijder je naderhand) Mocht je van "heet" houden dan voeg je een fijngesneden peper toe. Ik heb de peper heel gehouden en daarna verwijderd. Kippensoep (is bewezen!) is heel goed als je grieperig of verkouden bent. En de geur! De geur alleen al maakt dat je jezelf beter voelt! Maar of je nu supergezond bent of grieperig deze soep is super lekker. Ik heb er geen vermicelli ingedaan de soep was "gevuld" genoeg. Deze soep is ook te maken in een gewone soeppan.Zorg er wel voor dat de soep alleen maar mag "trekken" dus zet een vlamverdeler onder je pan. Heel af een toe mag je "een blupje"zien maar meer ook niet. Zo krijg je een heerlijke soep! De tijd zal dan een ± 3-4 uur zijn.

INGREDIENTEN

1 kip van ± 1½ kilo ik heb een biologische genomen-, Pond half om gehakt., Bakje champignons, 1 kleine winterpeen (of een paar gewone peentjes)., 2 uien, 2 preien (niet van die dikke), Bosje selderij (zakje) bij bvb AH) of van de groenteboer!, 1 rode peper., Paar takjes tijm., 1 Laurierblaadje, 1 Kruidenbuiltje (zakje), 2 kippenbouillon tabletten, Stukje foelie (of een ½ tl foeliepoeder), 1 ophoopte tl kerrie (ik heb Madras kerrie gebruikt), Kipkruiden., Zout/peper naar smaak, Scheutje Worchestersaus.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2010
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kipstoofpot met citroen en oregano

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

4 kipdijstukken of 8 kipbraadsticks, 1 tl kaneel, 1 biologische citroen, schoongeboend, 6 teentjes knoflook, gehalveerd, 4 el olijfolie, 1 el verse oregano, grof gehakt, 150 ml droge witte wijn

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste biologische keuken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top