- Eigen recept
Vlaams stoofvlees
Antwerpen is een Bourgondisch paradijs. In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk kunt eten. Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde frietkotten. Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten verrukkelijk.
2 uien 1 teen knoflook 800 g runderpoulet bloem 30 g boter 1 flesje trappisten dubbel bier 1 laurierblaadje 2 takjes tijm 1 runderbouillonblokje 3 kruidnagels 0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat 1 kg aardappelen
Bestrooi het vlees met een beetje bloem. Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan. Voeg de uien en knoflook toe en bak ca. 2 minuten. Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat toe en blus het af met bier. Laat het gerecht ca 2 ½ uur zachtjes stoven in de oven op 160 graden. Snijd de aardappelen tot mooie dikke frieten en bak deze ca. 5 minuten voor op 160 graden en bak ze als het vlees gaar is af op 180 graden tot ze goudbruin zijn.
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-07-2009Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Big mac
Thuis je Big mac maken. Bijna niet van echt te onderscheiden.
Voor 4-5 burgers, , -400g 100% rundvlees, -hamburger broodjes met sesam (te krijgen bij oa AH, liever geen `verse` sesam bolletjes), -mayonaise, -ketchup, -mosterd, -pot zoete piccalilly, -pot augurken, -ui, -ijsbergsla, -cheddar / smeltkaas plakjes (euroshopper), -witte azijn of natuurazijn, -zout, peper, suiker
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-05-2012Amerikaans Hoofdgerecht10-20 min.
Belgische zoete kaastaart
Echt een heerlijk nagerecht en vrij simpel om te maken. Bij dit recept schrijven, loopt het water in mijn mond.
6 plakjes roomboterbladerdeeg 4 eieren 200 gr Huttenkase 200 gr verse roomkaas (bijv.Monchou) 300 gr volle kwark 1 el citroenrasp (vers of potje) 150 gr witte basterdsuiker mespuntje zout halve eetlepel boter om in te vetten ca 1 el bloem springvorm (24 cm), ,
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-04-2006Belgisch Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Draadjesvlees op z`n Vlaams
Een heerlijke zoete Belgische stoofschotel van rundvlees.
1,5 kilo rundvlees (bijv.runderlappen), 75 gr. boter, 5 grote uien in ringen, kastanje champignons 2 bakjes, (evr. tomaten in stukjes), 2tot 3 eetl. bloem, 1 flesje Leffe (donker Belgisch bier ), 8 kruidnagels (of poeder), 8 jeneverbessen (kneuzen), 4 laurierblaadjes (of poeder), flinke eetlepel 5 spices, 2 rundvlees bouillontabletten, 5 teentjes knoflook in stukjes snijden, peper-zout, 3 eetl. mosterd (eigen smaak), 8 eetl. bruine suiker`
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-11-2008Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Belgische chocolademousse
Luxe smultoetje dat je ECHT een keer moet proberen!!!! Eet smakelijk :-). Dit recept is wel ERG VEEL!!!! Wij hebben het gisteren nog gebruikt voor 8 personen, we hadden allemaal toch een ENORME bak!! Duzz let op als je het toch voor 4 personen wil gebruiken, geef mensen die aan de lijn doen een kleine portie en stop wat over is in de koelkast met plastic er op.
180 g Belgische pure chocolade-, 250 ml slagroom light-, 125 g kristalsuiker-, 250 g MonChou-, 1 zakje slagroomversteviger-, 2 eetlepels gesmolten witte chocolade-, 8 chocoladerolletjes-, 4 aardbeien, gewassen en kroontjes verwijderd,
- Belgisch Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-05-2006Belgisch Nagerecht> 120 min.
Belgische Wafels
Een echt Belgisch recept van Belgische wafels
1 kilo zelfrijzende bloem, 800 gram suiker, 500 gram boter, 8 eieren, 0,5 liter melk
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-06-2002Belgisch0-10 min.
Belgische Mosselen
Mosselen in 'n roomsausje SMULLEN
2 kilo mosselen - 1 ui - 1 dl droge witte wijn - peterselie - 1 dl slagroom - selderijblaadjes - 30 gram boter
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-08-1999Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Belgische Pepersteak
Heerlijke biefstuk in een romig en pittig sausje. Smaakt uitermate goed met Vlaamse frieten!!!
, 5 kogelbiefstukken van ca. 150 gram per stuk, 1 ui, fijngehakt, 3 x een 1/2 paprika (rood, groen, geel), in blokjes, 8 champignons, fijngesneden, 2 el groene peperkorrels, 2 dl slagroom, versgemalen peper en zout, 1 el roomboter + een scheutje olijfolie om te bakken, 1 el peterselie, fijngehakt,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-11-2004Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
belgische mayonaise
Gemakkelijk te bereiden met de mixer
2 eieren - 1/2 liter olie - 2 el citroensap of azijn - peper en zout
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-09-1999Belgisch0-10 min.
Belgische frieten
Goede Belgische frieten worden gemaakt van iets kruimige aardappels. ze zijn dik, knapperig van buiten en lekker zacht van binnen.
1 kilo bintjes, frituurvet 4-6 pakjes.,
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-03-2001Belgisch0-10 min.
Belgische Pita
100 gram shoarmavlees, 2 sjalotjes, beetje cr?me fra?che, beetje taug?, 1 kleine prei, scheutje trappistenbier, 1 rode paprika, peper en zout, gemengde sla
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-2005Belgisch20-30 min.
Belgische Wafels
Deze wafels lenen zich voor veel soorten beleggingen en zijn heerlijk !.
Voor 12-15 wafels, 300 g bloem 1/2 liter melk snufje zout 75 g witte basterdsuiker 100 g boter 2 eieren 10 g bakpoeder en poedersuiker.
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-12-2002Belgisch Nagerecht20-30 min.
Belgische vanillewafels
Terwijl in Nederland op nieuwjaarsdag de oliebollen worden bovengehaald, maken de Belgen massaal overheerlijke vanillewafels om het nieuwe jaar te vieren. Een wafel wordt gemaakt van een beslag van bloem, melk en eieren, dat in een wafelijzer wordt gebakken. Zo'n wafelijzer bestaat uit twee ijzeren vormen waartussen het beslag wordt samengeperst. Lekker voor bij de koffie!
200 gram boter, 300 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, 6 eieren, 16 gram vanillesuiker, 70 gram lichte basterdsuiker, 250 ml melk, snuifje zout
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-11-2014Belgisch30-60 min.
belgische pilaf
Pittige shoarma maaltijd
500 gram varkensshoarma***1 klein blikje persiken op lichte siroop***3 eetlepels zoute ketjap***2 grote of 4 kleine uien***cayenne peper***1 blikje tomatenpuree
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-1999Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
Belgische Tomatenroomsoep
Feestelijke tomaten-roomsoep. Bereidingstijd: 20 minuten ( kan de dag ervoor gemaakt worden ) van "vifke"
1 witte selder, 1 groene selder, 3 aardappelen, 1 stukje soepvlees, 1 bouillonblokje naar keuze, blikje gepelde tomaten, flesje room, takje peterselie, klompje boter, peper en zout, 200 gram gehakt.,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-06-2002Belgisch20-30 min.
Belgische Suikerwafels
400 gr bloem, 35 gr gist, 2.5 dl melk, 1 ei, 30 gr suiker, , 300 gr boter, 1 zakje vanillesuiker, 150 gr bloem, 3 gr bakpoeder, kaneel, iets zout, 250 a 350 gr griessuiker
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-06-2002Belgisch Nagerecht30-60 min.
Belgische wafels
De lekkerste wafels, een authentiek recept uit de Voerstreek.
1 kg bloem, 14 à 16 eieren, 800 gr à 1 kg suiker, 6 pakjes vanillesuiker, 500 gr margarine, 250 gr. roomboter, 4 theelepels bakpoeder.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-03-2010Belgisch30-60 min.
Belgische boerenkost
Belgische Boerenkost (waar je het warm van krijgt)
2 aardappelen per persoon, 3 wortelen per persoon, 2 Zwammworstjes per persoon, 1soeplepel mosterd per persoon.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-10-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Belgische Wafels
Voor 12-15 wafels, 300 g zelfrijzend bakmeel 1/2 liter melk snufje zout 75 g witte basterdsuiker 100 g boter 2 eieren en poedersuiker.
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-02-2011Belgisch Nagerecht20-30 min.
Belgische mayonaise
1 eigeel, een snufje zout, een koffie lepel sterke mosterd (type Dijon), olie (zonnebloemolie), sap van een halve citroen, peper
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-11-20090-10 min.
belgische witlofsoep
300 g witlof, in reepjes gesneden, 2 kleine aardappelen (bintjes), in stukjes, 3 sjaloten, fijngehakt, 1? l kippenbouillon, van blokjes, 1 dl room, gehakte peterselie, boter, peper zout
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-03-2005Belgisch30-60 min.
Belgische kervelsoep
1 ui, 1 stuk prei, 1 grote aardappel, 25 g boter, 1.5 l bouillon, 1 bosje kervel, 1 a 2 lepels gekookte rijst, eventueel scheutje room
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-09-2002Belgisch0-10 min.
- Eigen recept
belgische eierkroketjes
Lekkere Belgische snack,maar ook lekker bij de lunch of hoofdmaaltijd.
5 hardgekookte eieren, 2 losgeklopte eieren, 40 gram boter, 75 gram bloem, zout, versgemalen peper,wit of zwart naar gelang je smaak, versgeraspte nootmuskaat, 75 gram beenham,heel fijngesneden, paneermeel, olie om te frituren.
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op19-07-2009Belgisch> 120 min.
Belgische Kaastaart
Belgische kaastaart is een van de vele varianten op de kwarktaart zoals wij die in Nederland ook kennen. In de USA heet het Cheesecake. Lekker hoor! Dit recept is voor 8 personen, dat is een grote taart.
Ingredienten voor het brokkeldeeg:, , 250 gr. bloem 125 gr. boter 200 ml. water, , snufje zout 1 eetl. suiker, , Ingredienten voor de vulling:, , 500 gr. magere platte kaas (kwark) 4 eieren 10 eetl. gemalen amandels, , 150 gr. suiker 1 eetl. maisbloem,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-08-2002Belgisch30-60 min.
Belgische pickles
Probeer eens om zelf je belgische pickles te maken ; wel 2 weken wachten alvorens 'aan te vallen' , lekker !!!!
2 verse augurken, ½ bloemkool, 4 takjes selder, 4 wortelen, 1 bot verse zilveruitjes, 1 venkel, 1 pakje mini-maïskolfjes, zeezout, , VOOR DE SAUS :, , 1 l alcoholazijn, 6 el zachte mosterd, 3 el kandijsuiker, 50 g bloem, 1 el kurkuma, het sap van een halve citroen
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-11-2016Belgisch30-60 min.
Belgische wafels
300 gr bloem halve ltr melk, 75 gr witte basterdsuiker 100 gr roomboter, 2 eieren 10 gr bakpoeder, 1 zakje vanille suiker snuf zout,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-07-1999Belgisch20-30 min.
Belgische Jachtschotel
Op het moment van plaatsen van dit recept is het hartje zomer, maar eigenlijk is dit recept voor een regenachtige koude zondagmiddag in oktober/november...
1 flinke runderlap, wat boter, zout/peper, flesje bier, basilicum (1 eetlepel), laurier (2 blaadjes), peterselie (vers)klein bosje, 1 bruine boterham zonder korstjes, mosterd
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-07-2002Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
belgische hutsepot
Lekkere, dampende stamppot voor winterse dagen.Onweerstaanbaar na een fikse wandeling.
Voor de bouillon:, -1kg soepbeen van rund, -4 l water*tijm*laurier, -2 takjes witte selderij, -groen van 2 preien, -1 grote ui, -enkele peperkorreltjes*zout, , Voor de hutsepot:, -1 l runderbouillon, -400 g runderborst, -1 hart van een savooikool, -2 sneden gezouten spek van 1 cm, -2 uien*1/4 knolselderij, -2 grote wortelen*1 bosje witte raapjes, -2 preiwitten, -1 kg vastkokende aardappelen, -400 g lamsvlees (schouder of ragout), -300 g gerookte worstjes*mosterd, -brood (eventueel)
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-02-1999Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
belgische hachee
Lekkere volle hachee, zalig na een koude dag buiten werken
Ca 600 gram runder borstlap of magere runderlap, zout, peper, bloem, beetje olie, ca 1kg uien, tijm, 2 a 3 blaadjes laurier, 3 a 4 kruidnagelen, klein scheutje (2El) azijn, 1 flesje goed donker bier (geen oud bruin, maar een mooie trappist of vergelijkbaar; leffe brune, rocheford 10, westmalle dubbel), (evt ontbijtspek,) maizena
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-03-2002Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Belgische wafels
Bijna buitenlands
300 gr. bloem, ? liter melk, snufje zout, 75 gr. witte basterdsuiker, 100 gr. boter, 2 eieren, 10 gr, bakpoeder.
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-06-2003Belgisch0-10 min.
Belgische varkenswangetjes
* 1 kg varkenswangetjes, * 3 eetl bloem, * 2 flesjes Belgisch (rodenbach)bier, * 1 lit bruine fond, * 2 flinke uien, * 3 eetl balsamico-azijn, * 0.5 eetl suiker, * naar smaak peper, zout, tijm, laurier, nootmuskaat, * naar smaak beetje rozemarijn,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-11-2010Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Belgische vlaai
Een oudfamiliegerecht, elke familie deed het weer iets anders.
1 ltr melk, 150 gr (oude) ontbijtkoek, 150 gr. speculaas, 150 gr. petit beurre, 150 gr. bruine suiker, 1 pakje vanillesuiker, 1 snufje zout, 1 snufje kaneel.
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-09-2002Belgisch60-120 min.
Belgische kip
Kip op zijn Gellikers
4 kipfilets, 250 gr champignons, 125 gr geblancheerde zilveruitjes, 125 gr spekreepjes, 1 dl bruin bier, 2 dl kalfsfond(bouillon), peper, oregano en zout, boter. en een beetje room.
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-03-2006Belgisch20-30 min.
Belgische Stooflappen
Het rundvlees maakt dit recept wat duurder dan gebruikelijk. Maar... erg lekker!
600 a 700 gram runderlappen, 50 gram boter, 2 tl (frambozen) azijn, 2 laurierblaadjes, 2 a 3 takjes verse tijm, 1 flesje Belgisch dubbelbier (van b.v. Leffe of Grimbergen), 2 el bloem, 1 middelgrote winterpeen, 1 grote ui, 1 volle el (bruine) kandijsuiker, versgemalen peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-01-2000Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
belgische uienconfituur
Lekker bij pate
500g uien-100g suiker-1dl witte wijn-1dl wijnazijn-boter-peper-zout
- Belgisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-06-2001Belgisch Bijgerecht10-20 min.
Belgische Stooflappen
Stoofpot
400 gram magere runderlappen, 2 grote uien, 50 gram boter, peper en zout, 1 snee bruin brood, grove mosterd, 2 1/2 dl. bruin bier, 2 1/2 dl. bouillon (van een blokje),1 blaadje laurier, 1 takje tijm, peterselie en selderie.
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-10-1999Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Belgische Knorretjes
Met de herfst in aantocht een heerlijk stoofje met bier, jeneverbessen, kruidnagels en laurier.
Kilo varkenslappen, Blikje tomatenpuree, Flesje bier (Leffe Bruin of Kasteelbier), 10 jeneverbessen, 10 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 250 ml bouillon (rund), Bloem, Peper en zout naar smaak, (Room)Boter om in te braden
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-08-2012Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Belgische gehaktschotel
Dit is een gemakkelijk recept van gehakt en groente .Het kan ook met andere groenten worden gemaakt.
500 gr runder gehakt,1uitje,6 stronken witlof,4 gepelde of gewone tomaten,75 gr boter iets suiker,nootmuskaat,zout en peper, 4 plakken belegen kaas.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-02-2004Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Belgische chocolade-roomkwark
225 gr. kwark, 100 gr. chocolade, 70%-85% cacao, 180 ml. slagroom, 3 el. melk, Zoetstof
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-02-2003Belgisch Nagerecht10-20 min.
Belgische Wafels
1 kg bloem, 1/2 pakje vanillesuiker, 50 gr gist, 4 eieren, 2 soeplepels boter, een snuifje zout, 1.5 l water melk, 2 eetlepels suiker
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-04-2001Belgisch20-30 min.
Echte Belgische
Dit is echt een makkie, gezonde kost met een echt Belgisch produkt...witloof.
, 300 g witlof, in reepjes gesneden, 2 kleine aardappelen (bintjes), in stukjes, 3 sjaloten, fijngehakt, 1.5 l kippenbouillon, van blokjes, 1 dl room, gehakte peterselie, boter, peper & zout, , , ,
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-08-2003Belgisch10-20 min.
-
Belgische keuken
van jasper1980 , 1 recepten, 0 volgers
-
Belgische keuken
van OegeOevering , 1 recepten, 0 volgers
-
Belgische Keuken
van Miemel1 , 1 recepten, 0 volgers
-
belgische keuken
van deeltijd , 1 recepten, 0 volgers
-
Belgische recepten
van pwiggers , 1 recepten, 0 volgers
-
belgische keuken
van marjoleinpraet , 1 recepten, 0 volgers
-
Belgische producten
van JcaTeurlincx , 1 recepten, 0 volgers
-
Belgische gerechten
van JcaTeurlincx , 1 recepten, 0 volgers
-
belgische
van Carolientje1955 , 1 recepten, 0 volgers
-
de-lage-landen
van de-lage-landen , 74 recepten, 0 volgers
-
WOKKEN
van vifke , 104 recepten, 0 volgers