1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische Stoof

Aziatische stoof recepten (21)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Super lekkere Aziatische hachee

Herfst en winter staan hier veelal in het teken van de stoofjes omdat ze super lekker en leuk om te maken zijn. Bovendien geurt je hele keuken naar al dat lekkers. Het basisprincipe van dit stoofje is hachee (rundvlees en uien), maar dan met die heerlijke Indonesische smaken. Beslist niet moeilijk na te maken. Ook geschikt als bijgerecht op een rijsttafel.

INGREDIENTEN

600 gr sucade of runderriblappen 4 uien 2 teentjes knoflook Warme runderbouillon 150 ml donkere sojasaus 2 t sambal oelek 1 t gemberpoeder of 2cm vers geraspt 2 e worchestersaus 1 e bruine suiker Vers gemalen zwarte peper Zeezout 1 e maizena Zonnebloemolie

Bereidingswijze

Laat vlees op kamertemperatuur komen. Snijd het rundvlees in brokken en smeer in met peper en zout. Snijd uien in halve ringen en pers knoflook. Beetje olie in de pan en op hoog vuur rondom dichtschroeien. Knoflook toevoegen, uien toevoegen en hete runderbouillon van tablet toevoegen tot het net onderstaat. Dan sojasaus en worchestersaus toevoegen. Sambal, suiker, gemberpoeder en maizena toevoegen en op laag vuur 3 uur laten stoven tot het vlees boterzacht is. Proef en breng, indien nodig, nogmaals op smaak met een snufje extra peper en zout. Heet opdienen en smullen. Dit is zo lekker om je vingers bij af te likken.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Aziatische burger

Pittige burger die lekker smaakt 

INGREDIENTEN

2 teentjes look, 1 rode ui, 2 el sesamolie, 500 gr gemengd gehakt, 125 ml ketchup, 125 ml hoisin saus, 2 el sojasaus, 2 el bruine suiker, peper - zout, 100 gr geraspte wortel, 100 gr rode kool, in reepjes, 2 el Griekse yoghurt, 0,5 citroen, het sap, 4 hamburgerbroodjes, sesamzaadjes, lente-ui,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aziatische burger

Een burger met een knipoog naar Azië, super lekker !

INGREDIENTEN

2 teentjes look, 1 rode ui, 2 el sesamolie, 500 gr gemengd gehakt, 125 ml ketchup, 125 ml hoisin saus, 2 el sojasaus, 2 el bruine suiker, peper - zout, 100 gr geraspte wortel, 100 gr rode kool, in reepjes, 2 el Griekse yoghurt, 0,5 citroen, het sap, 4 hamburgerbroodjes, sesamzaadjes, lente-ui

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slowcooked Aziatische zoetzuur speklapjes

2 Soorten zure smaakmakers, tamarinde en zwarte Chinese azijn, met een eindresultaat als zoetzuur met de honing als zoete smaakmaker.

INGREDIENTEN

600 g speklapjes, in 4 cm stukjes gesneden, 2 e bloem, 1/2 t 5 spice powder, 1/2 t gemaalde Sichuan peperkorrels, 1/2 t gemalen steranijs, 3 e aangemaakte tamarinde (dit doen je door de pulp in hete water te weken en erna te zeven), 1/4 kop ketjap manis (ABC), 1/4 kop honing, 1/4 kop Chinese zwarte azijn, 4 teentjes knoflook, gekneusd, 3 cm gember, in plakjes, olie voor het bakken

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Kip kerrie met aziatische kruiden

INGREDIENTEN

500 gram kipfilets in blokjes, 1 courgette, 1 ui, 250 champignons (opioneel), 250 ml kokosmelk, 1 kippenbouillonblokje, 3 el wokolie, 2 tl kerrie, 1 tl kurkuma, ¼ tl cayennepeper, ½ theel. gemalen komijn, Snufje zeezout, Vers sap van ½ citroen

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2013
  •  
  •  20-30 min.

Runder Borstlappen Gestoofd in Aziatische Kruiderij

Langzaam  en lekker.

INGREDIENTEN

1 kg runder borstlappen, in grote stukken gesneden, zout, zwarte peper, bloem, 3-4 eetlepels olijfolie, 2 uien, fijn, 6 teentje knoflook, in dunne plakjes, 3 cm gemberwortel, fijn, 4 lente-uitjes, in ringetjes, 1 rode chilipeper, fijn, 3/4 t Chinese vijfkruidenpoeder, 2 steranijs, 2 t lichte rietsuiker, 2 e Chinese rijstwijn of droge sherry, 2 e donkere sojasaus, 2 e maggi, 500 ml runderbouillon, , lente-ui ringen voor garnering

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-03-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pittig speklapjes ergens uit Azië

Gedurende de jaren is mijn smaak toch veranderd van mild tot meer pittig bij Aziatische gerechten. Bij bijvoorbeeld de Franse keuken laat ik me niet verleiden om het meer pittig te maken. Elk werelddeel heeft in hun keukens een eigen bekoringen en subtiliteiten van smaken.

INGREDIENTEN

, 500 g speklappen, in 3 cm stukjes,  , VOOR MARINADE, 1 grote ui, in halve ringen, 3 teentjes knoflook, fijn, 2-4 rode pepers, fijn (ik had 4, vandaar minder zwarte peper), 1/4 t zwarte peper, zout naar smaak (onthoud ketjap is ook zout), 2 t gemberpoeder, 1/2 t nootmuskaat, 1 e olie

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-07-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Steak Arepa's

Dit is een recept uit de BBQ special van het Smult zomernummer met de lekkerste barbecue recepten. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl.

INGREDIENTEN

SWEET & SPICEY PEPERSAUS, - 2 teentjes knoflook, fijngesneden, - 5 rode chilipepers, fijngesneden, - 2 el suiker, - 1/2 el zout, - 50 ml azijn, - 1/2 el bruine suiker, , AREPA'S, - 400 g voorgekookt geel maïsmeel (grote supermarkten, toko), - 400 ml lauwwarm water, - 2 el zonnebloemolie, - 75 g Parmezaanse kaas, geraspt, - 2 eieren, - 1/4 tl zout, - 1/4 tl versgemalen zwarte peper, , GUASACACA, - 2 grote witte uien, fijngesneden, - 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes, - 1 verse jalapeñopeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden, - 1 teen knoflook, fijngesneden, - 2 avocado's, in kleine blokjes, - 2 grote tomaten, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes, - 2 el fijngehakte verse koriander, - 3 el olijfolie, - 3 el witte azijn, - 1/2 tl tabasco, - versgemalen zwarte peper en zout, , STEAK, - olie, - 500 g steak (inside skirt, bavette of longhaas), - versgemalen zwarte peper en grof zeezout

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-06-2017
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)

Kip `Tikka Masala` is een wereldberoemd Indiaas gerecht waarvoor er wel 50 recepten bestaan. Toch hebben die bereidingen heel veel met elkaar gemeen. Jeroen marineert de kip in een kruidige en romige saus op basis van yoghurt en kokosmelk. Serveer het gerecht met een portie rijst. De geurige basmati past er perfect bij

INGREDIENTEN

Voor de kip `Tikka Masala`, , 4 kipfilets, 1 dl yoghurt, 4 dl kokosmelk (ongezoet), 400 g tomatenstukjes in blik, 40 g gember, 2 rode uien, 1 rode chilipeper, 3 teentjes look, 1 limoen, 1⁄2 bussel koriander, 1⁄2 eetlepel kurkumapoeder (geelwortel), 1⁄2 eetlepel garam masala (Indiaas kruidenmengsel), 1 eetlepel pasta `tandoori`, 1 eetlepel rode curry, 4 eetlepels amandelschilfers, scheutje arachideolie, peper, zout, , Voor de rijst, , 200 g rijst (bij voorkeur basmati), ui, scheutje arachideolie, sesamolie

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Adobo Gehaktballen met Saus

Adobo is een Filipijnse bereidingswijze  overgenomen uit gemengde keukens; het Maleis , Indiase , Spaanse , Chinese en Amerikaanse , evenals andere Aziatische Indiase gerechten aangepast aan de inheemse ingrediënten en de lokale smaak palet   ECHT SUPER LEKKER!!!

INGREDIENTEN

Adobo Gehaktballen, 1 t zout, 1 t paprikapoeder, 1/2 t gemalen zwarte peper, 1 t uienpoeder, 1 t gedroogde oregano, 1 t gemalen komijn, 1/2 t knoflookpoeder, 1/2 t chilipoeder, olie voor bakken, , Draai ballen van ingrediënten en bak tot bruin en gaar.

  • Filippijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2016
  • Filippijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vindaloo

Dit is een recept uit het hartige kookschrift van het Smult zomernummer. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl. 

INGREDIENTEN

- 1 el olie, - 3 teentjes knoflook, geperst, - 1/4 tl komijn, - 1/4 tl korianderpoeder, - 1/4 tl kaneel, - 1/4 tl gemalen kruidnagel, - 1/4 tl zwarte peper, - 1/4 tl gemberpoeder, - 1,5 tl kurkumapoeder, - 1 tl mosterdzaad, - 500 g varkensfilet, in blokjes, - 3 laurierblaadjes, - 4 el tamarindepasta, - 2 tl tomatenpuree, - 2 tl suiker, - 3 el azijn, - water of bouillon, - 1-2 pepertjes, zaadjes verwijderd, fijngesneden, - zout, - 1 el maïzena (optioneel)

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-06-2017
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste aziatische stoof recepten

Thaise tomatensoep

Als jij fan bent van de Aziatische keuken, dan moet je deze tomatensoep zeker eens proberen. Onze tomaten vormen de basis van de soep, de currypasta en kokosmelk zorgen dan weer voor die typische smaak die Thaïse curry's zo lekker maken. 

INGREDIENTEN

1 kg tomaten, 1 ui, 1 eetl currypasta, 2 teentjes look, 2 stengels citroengras, 2 cm gember, 1 rode chilipeper, verse koriander, 200 ml kippenbouillon, 1 eetl kandijsuiker, 1 eetl vissaus, 400 ml kokosmelk (blik), 1 bosje lente-uitjes, bakboter

  • Thais
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2020
  • Thais
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oosterse wittekoolstoof fantasia

Kom je in de koelkast nog een half wit kooltje tegen waar je wat mee M"ET, voordat je er NIETS meer mee KÚNT...... Dat werd dus deze witte kool gestoofd met Aziatische ingrediënten, zoals, sambal, rode peper, ketjap en wat gembersiroop. Dit groente gerecht heeft iets weg van deze https://www.smulweb.nl/recepten/1467963/-chinese-kool-uit-de-wok-met-oosters-tintje spitskool en was heerlijk.

INGREDIENTEN

1/2 witte kool geschaafd op de mandoline, 2 sjalotjes gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 rode peper zonder zaad en zaadlijsten gesnipperd, scheutje ketjap en gembersiroop, 1 tl sambal badjak of meer naar smaak, peper en zout uit de molen, ,

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2019
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kruidige rendang met sperziebonen

Hou jij ook zo van de Aziatische keuken? Deze kruidige rendang met sperziebonen is dan heerlijk om te maken. Vervang voor een extra authentieke en romige smaak het water door 1 blik kokosmelk (400 ml).

INGREDIENTEN

4 el wokolie, 500 g runderriblappen, 96 g boemboe rendang, 300 g witte rijst, 700 g sperziebonen, 2 uien, 4 el gebakken uitjes, 300 ml water

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rendang met raïta en naanbrood

Rendang is een Indonesische stoofschotel die je een beetje kunt vergelijken met ons stoofvlees. Het vlees krijgt natuurlijk een heel andere smaak door de pasta van gember, knoflook en chilipeper en de gebruikte specerijen. In plaats van bier gebruik je kokosmelk. Serveer de rendang met een frisse raïta (is een soort Aziatische tzatziki) en warm naanbrood. Heerlijk met dit koude weer.

INGREDIENTEN

1 kg rundstoofvlees, 2 rode uien, 30 gr verse gember, 1 chilipeper, 2 teentjes knoflook, 1 stengel citroengras, 4 limoenblaadjes, 5 dl kokosmelk, 4 dl runderbouillon (van tablet), zonnebloemolie, 1 koffielepel trassie, 1 koffielepel rode currypasta, 2 el kurkuma, 1 el komijnpoeder, 1 el korianderpoeder, zeezout, vers gemalen zwarte peper, , De raïta = frisse dikke saus, , 1 komkommer, 3 dl dikke yoghurt (griekse, turkse), bosje verse koriander, gesnipperd, 1 limoen, vers gemalen zwarte peper, zeezout

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pittige Gehaktballetjes

Met Kumar's Sambal goreng maak je in een handomdraai spicy aziatische balletjes. Deze balletjes doen het erg goed op feestjes!   

INGREDIENTEN

1 sneetje witbrood, 50 ml melk, 400 g half-om-halfgehakt, 1 ei, 2 uien, Zout en peper naar smaak, 1 el Sambal naar keus, 2 el olie, 1 pakje Kumar's Sambal Goreng

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2016
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Thaise tomatensoep

Als jij fan bent van de Aziatische keuken, dan moet je deze tomatensoep zeker eens proberen. De  tomaten vormen de basis van de soep, de currypasta en kokosmelk zorgen dan weer voor die typische smaak die Thaïse curry's zo lekker maken.

INGREDIENTEN

1 kg tomaten, 1 ui, 1 eetl currypasta, 2 teentjes look, 2 stengels citroengras, 2 cm gember, 1 rode chilipeper, verse koriander, 200 ml kippenbouillon, 1 eetl kandijsuiker, 1 eetl vissaus, 400 ml kokosmelk (blik), 1 bosje lente-uitjes, bakboter

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2019
  • Thais
  •  20-30 min.

Thaise tomatensoep

Als jij fan bent van de Aziatische keuken, dan moet je deze tomatensoep zeker eens proberen. De Belgische tomaten vormen de basis van de soep, de currypasta en kokosmelk zorgen dan weer voor die typische smaak die Thaïse curry's zo lekker maken.

INGREDIENTEN

1 kg tomaten, 1 ui, 1 eetl currypasta, 2 teentjes look, 2 stengels citroengras, 2 cm gember, 1 rode chilipeper, verse koriander, 200 ml kippenbouillon, 1 eetl kandijsuiker, 1 eetl vissaus, 400 ml kokosmelk (blik), 1 bosje lente-uitjes, bakboter

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2019
  • Thais
  •  20-30 min.

Parijse champignons gevuld met matten en groenten (aperitief

Lactosevrij

INGREDIENTEN

6 st. Parijse champignons peper en zout, 1/2 st. courgette sap van 2 citroenen, 1/2 rode paprika sap van 1/2 citroen, 1/2 groene paprika stelen van de champignons, ½ liter ijswater 1 eetl. olijfolie, 1 liter Alpro soya Drink Nature 1 teen knoflook, 1 mesp. fijn zout 100 gram knolselderie, 1 mesp. mosterdbloem 100 gram matten, 1 mesp. sumak 100 gram Alpro Soya Light , 4 st. lente-uitjes 20 mil. Alpro Soya Light Cuisine, 50 gram Japans paneermeel (toko), 50 gram matten

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

PAKSOISTOEMP MET CURRYSAUS EN ZACHT GEKOOKT EITJE

overheerlijke stoemp met een Aziatische touch van gewokte paksoi, verse home-made currysaus en een zalig zacht gekookt eitje. Dit moet je toch gewoon proeven?

INGREDIENTEN

500 g bloemige aardappelen, ½ appel, ½ groentebouillonblokje, 2 tl kerriepoeder, 200 ml kokosmelk, 1 paksoi, 2 el sojasaus, 2 eieren, 2 el arachideolie, 1 el boter, 3 el melk, nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste aziatische stoof recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top