argentijnse ossenhaas
Argentijnse ossehaas met rode pepersaus en gepofte aardappelen.
2 ons Argentijnse ossenhaas 1 grote zoete aardappel bekertje zure room 1 teen knoflook 1 ui 1 paprika 2 grote tomaten 2 rode pepers zout
Zorg voor een goed houtskoolvuurtje.
Rol de zoete aardappel in aluminiumfolie en leg ongeveer 45 minuten in het vuur. Maak ondertussen een pannetje op het vuur de rode peper saus door alle geschilde en gesneden groente op te warmen. Eventueel aanlengen met wat zure room. Schroei de ossenhaas in een paar minuten dicht en serveer met de gepofte aardappel met zure room en rode pepersaus.
- Argentijns Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-09-1998Argentijns Hoofdgerecht30-60 min.
Argentijnse biefstuk met
Argentijnse biefstuk met pruimensaus en paranoten .Mag ook andere bief zijn.
4 Argentijnse biefstukjes, 150 gr., 30 gram boter, peper,, 1 1/2 dl slagroom,, 200 gram gewelde/gekookte pruimen, scheutje sterke drank uit Argentinie of rum, 50 gram gepelde en grofgehakte paranoten.
- Argentijns Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-04-2005Argentijns Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Argentijnse flanksteak
Zo bereid je een heerlijke Argentijnse flanksteak met balsamico, rucola, Parmezaanse kaas en citroenrasp.
1 Argentijnse flanksteak p.p., 1 citroen, Handje rucola, Balsamico crème, Parmezaanse kaas naar smaak
- Argentijns Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-11-2015Argentijns Hoofdgerecht20-30 min.
Argentijnse ribeye
Puur geroosterd rundvlees, zoals ze dat in Argentinie het liefst eten.
4 Argentijnse ribeye, ca 200 gr, - maiskieolie, - zwarte peper uit de molen, - zout,
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-06-2000Argentijns0-10 min.
Argentijnse Biefstuk
Argentijse biefsruk met kastanje champignons en gorgonzola roomsaus
Argentijnse biefstuk 150 gram 2x, Kastanje champignons, Pakje koksroom, Stukje gorgonzola 75 gram, Peultjes, Kastanje puree, limoen roomsauce, peper en zout
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-03-2000Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
Argentijnse Ribeye
Lekker rundvlees, een van de lekkerste lekkernijen op vleesgebied
2 Argentijnse Rib-Eye's van ongeveer 250-300 gram per stuk, 1 theelepel maiskiemolie, zwarte peper, zout
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-07-2000Argentijns0-10 min.
Argentijnse Empanada's gevuld met gehakt
Argentijnse Empanada's gevuld met gehakt
Benodigdheden voor 30 empanada's, , Deeg, 500 gram meel, 250 gram reuzel, 8 eetlepels koud water, 2 eetlepels kurkuma, 2 theelepels paprikapoeder, 0,5 theelepel zout, , Eiwit van 2 eieren, Wat extra meel, , Vulling, 600 gram rundergehakt, Olie, 4 teentjes knoflook, 4 uien, 4 rode chilipepertjes, 2 theelepels oregano, Cayennepeper, Jamaicapeper, Chiliketchup, 200 gram rozijnen, Zout, ,
- Argentijns
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-04-2008Argentijns20-30 min.
Argentijnse Tilapia
Bron: www.C1000.nl
1 pak Argentijnse beef Chimichurry, 4 el olijfolie traditioneel (C1000), 500 g tilapiafilet, in stukken, 1 pot C1000 Doperwten extra fijn à 180 gram, 200 g peultjes, 1 kleine winterwortel, in dunne plakjes, 1 rode paprika, in stukken, 1 blik maïs à 300 g, uitgelekt, peper, zout,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-10-2006Hoofdgerecht10-20 min.
Argentijnse Chimmichurri
Een typisch Argentijnse saus
3 dl olijfolie, 3/4 dl rode wijnazijn, 2 grote uien, 1/5 rode Spaanse peper, 2 teentjes knoflook, een bosje peterselie, 2 theelepels gedroogde oregano, 2 laurierbladeren,versgemalen peper en zout
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-07-2000Argentijns0-10 min.
Argentijnse Spaghetti
Heerlijk anders. Werd vroeger van gezegd dat het mannen enthousiast maakte
500 gr. gem. gehakt, 100 gr. boter, een blikje tomatenpuree (liever tomaten),3 eetlepels paprikapoeder (liever paprika's)500 gr. prei.2 teentjes knoflook,8-10 spruitjes,8-10 worteltjes, zout, peper, aroma, 400 gr. spaghettie.
- Argentijns Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-12-2000Argentijns Hoofdgerecht30-60 min.
argentijnse grillsaus
Deze saus mag bij het grilleren niet ontbreken. Past zowel bij vlees , vis als gevogelte.
3 el rietsuikerstroop - 1 el scherpe mosterd - 2 el poedersuiker - 2 el wijnazijn - 2 el sinaasappelsap - 1 tl chilisaus - 1 tl worcestersaus
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-03-20000-10 min.
Argentijnse Spareribs
- 1800 gram spareribs (ongemarineerd), - 4 dl olie, - 1 teentje knoflook, - sap van 1/2 citroen, - sap van 1 sinaasappel, - 1 eetlepel vloeibare honing, - 1 theelepel oregano, - 1 theelepel komijnpoeder, - 1 snufje zout, - keukenpapier, ,
- Argentijns
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-06-2003Argentijns60-120 min.
- Eigen recept
Argentijnse empanada
Empanada is een typisch argentijns gerecht, ideaal als hapje, voorgerecht of bijgerecht.
1 flinke blanke ui, fijngesneden, 1 flinke rode ui, fijngesneden, 6 tomaten, in blokjes, 2el fijngehakte peterselie, 450gr gehakt, 2el italiaanse kruiden, 15 velletjes bladerdeeg of hartige taartdeeg, 3el zonnebloemolie, paar druppels tobasco, 3 hardgekookte eieren, 1 losgeklopt ei
- Argentijns
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-08-2014Argentijns20-30 min.
argentijnse vleespasteitjes
250 gr zelfrijzend bakmeel, 1/2 theelepel zout, 100 gr koude boter, enkele eetlepels koud water, 250 gr mager rundergehakt, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1/2 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika, 1 geschilde en in zeer kleine blokjes gesneden rauwe aardappel, zout, peper, 1 ei, , , , , ,
- Argentijns Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-06-1999Argentijns Voorgerecht60-120 min.
Argentijnse Biefstuk
Origineel recept afkomstig uit Buenos Aires, een erg lekkere pittige biefstuk, die we serveren met rijst
- 4 biefstukken van elk 75-100 gram., - zout, - 2 eieren, - 50 gram bloem, - tabasco, - mespunt marjolein poeder, - teentje knoflook uit de knijper, - 10 eetlepels melk, - 8 eetlepels olie, - worcester saus, , , .
- Argentijns Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-03-2006Argentijns Hoofdgerecht20-30 min.
Lekker pittig: Argentijnse stoofvleesschotel
Dit heb ik ooit bij Gaucho`s gegeten en via via achter het recept hiervan gekomen. De Zuid-Amerikaanse tegenhanger van onze Hachee, heerlijk!!!!
750 gr runderlappen, 4 rode uien (in halve ringen), 8 tenen knoflook (in dunne plakjes), 2 Jalapenopepers (in ringetjes, mocht je die niet vers kunnen krijgen, dan uit een potje 4 el ringetjes even afgespoeld), 6 vleestomaten (ontveld, in stukjes incl zaadjes), 2 el cayennepeper, 2 el tomatenpuree, 7 dl runderbouillon (van 2 blokjes), 1 dl Argentijnse rode wijn, 2 el oregano (gedroogd), 50 gr boter, 4 el olijfolie, (versgemalen) peper en zeezout
- Argentijns
- > 120 min.
- Geplaatst op15-08-2013Argentijns> 120 min.
argentijnse spareribs
- 1800 gram spareribs (ongemarineerd), - 4 dl olie, - 1 teentje knoflook, - sap van 1/2 citroen, - sap van 1 sinaasappel, - 1 eetlepel vloeibare honing, - 1 theelepel oregano, - 1 theelepel komijnpoeder, - 1 snufje zout, - keukenpapier,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-10-2003Amerikaans Hoofdgerecht60-120 min.
Argentijnse spareribs
1800 gr spareribs ongemarineerd, 4 dl olie, 1 teentje knoflook, sap van ? citroen, sap van 1 sinaasappel, 1 eetl vloeibare honing, 1 theel oregano, 1 theel komijnpoeder, 1 snufje zout, keukenpapier,
- Argentijns
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-01-2002Argentijns20-30 min.
- Eigen recept
Argentijnse Rosbief
Rosbief van de barbecue klinkt misschien niet heel bijzonder of avontuurlijk, maar met een Argentijnse kruidenmix en een pittige mosterdkorst maak je er een geweldig stuk vlees van.
500 gram runderkogel, 2 eetlepels mosterd, 3 eetlepels paprikapoeder, 1 eetlepel oregano, 2 eetlepels knoflookpoeder, 1 eetlepel gedroogde peterselie, 1 eetlepel gedroogde basilicum, 1 eetlepel gedroogde tijm, 1 eetlepel zwarte peper, 2 theelepels cayennepeper, 2 theelepels gemalen komijn, 1 theelepel chilipoeder
- Argentijns Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-08-2018Argentijns Hoofdgerecht30-60 min.
Argentijnse vleespasteitjes
250 gr. zelfrijzend bakmeel, ? tl. zout, 100 gr. koude boter, enkele el. koud water, 250 gr. mager rundergehakt, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, ? schoongemaakte en fijngehakte groene paprika, 1 geschilde en in zeer kleine blokjes gesneden rauwe aardappel, zout, peper, 1 ei,
- Argentijns Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-10-2001Argentijns Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Argentijnse Kip
1 eetlepel appel-perenstroop, 1 gele paprika, 1 hele kip (ca. 900g), 1 theelepel Provenaalse kruiden op olie, 12 zwarte olijven zonder pit, 1dl appelcider, 2 Granny Smith appelen, 20g boter, 50g plakjes bacon (vleeswaren)
- Argentijns Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-03-2009Argentijns Hoofdgerecht60-120 min.
Argentijnse salade
Heerlijke salade bij de bbq of bij een feestje.
3vleestomaten,3takjes selderij,1spaansepeper,fijngesneden wortelen,komkommer,3paprikas groen en rood., wat azijn zout en suiker en wat olijfolie en, wat basilicum.
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-06-2002Argentijns0-10 min.
Argentijnse Chimichurri
Chimichirri is een lichtzure ietwat pittige saus en kruiderij (zelfs een marinade) die de Argentijnen zowat bij alles gebruiken. Het wordt meestal gebruikt bij gegrilde steak, maar ook in andere gerechten kan het een leuke twist geven.
4 tenen knoflook, 4 takjes verse oregano, ¼ rode peper, 1 tomaat, ¼ ui heel fijngesnipperd, 1 bosje peterselie, Enkele druppels citroen / limoen, 50 ml olijfolie, 50 ml rode wijnazijn, Peper en zout, Optioneel: 4 verse laurierbladeren, Optioneel: 4 takjes munt en / of koriander
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-02-2016Argentijns0-10 min.
Argentijnse Vleespasteitjes
Van "moesje2"
250 gr zelfrijzend bakmeel, 1/2 tl zout, 100 gr koude boter, enkele eetlepels koud water, 250 gr mager rundergehakt, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1/2 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika, 1 geschilde en in zeer kleine blokjes gesneden rauwe aardappel, zout, peper, 1 ei,
- Argentijns
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-01-2003Argentijns30-60 min.
ARGENTIJNSE DEEGBALLETJES
Een recept met de oorspronkelijke naam Noquis con salsa de Mirta uit het boek Melting Pot.
1½ kg aardappelen, 2 eieren, ½ kg zelfrijzend bakmeel, 1 soeplepel zout, , voor de saus, 2 grote uien, 6 grote en een paar kleine champignons, 6 tenen knoflook, ½ kopje olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten, 1 el oregano, 1 el basilicum, Italiaanse kruiden (gedroogd), zwarte peper,
- Argentijns Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-2007Argentijns Hoofdgerecht30-60 min.
argentijnse bonensoep
Stevige maaltijdsoep met salami en spek
2 uien, 2 teentjes knoflook, salami, 1 pot witte bonen in tomatensaus, 1 rode paprika, 2 blikjes tomatenpuree, 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel paprikapoeder, 250 gr. magere spekblokjes, 1 glas witte wijn, suiker, 4 laurierblaadjes, olie. voor de bouillon vleeskrabbetjes.
- Argentijns
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-01-2002Argentijns60-120 min.
Argentijnse garnalensalade
Amuse
200 gr. gepelde kreeftgarnalen - 2 tl. komijnzaad - ? komkommer - 1 teentje knoflook - 1 lente-uitje,2 el. kappertjes - 2 pomodori-tomaten - 1 kleine rode peper - 8 takjes koriander - 1 limoen - zout - suiker
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-05-200010-20 min.
Argentijnse grillsaus
Deze saus smaakt overal bij of het nu vlees of gevogelte is
3 eetl. suikerstroop, 1 eetl. scherpe mosterd, 2 eetl.poedersuiker, 2 eetl. wijnazijn, 2 eetl. sinaasappelsap, 1 theel.Chilisaus, ? theel.Worchestersaus.
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-05-2002Argentijns0-10 min.
argentijnse biefstuk
4biefstukken, zout, eieren, 50gr bloem, mesput marjolijn, tabasco, 1teentje look, 10etl melk, 8etl olie, worcestersaus
- Argentijns Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-05-2005Argentijns Hoofdgerecht0-10 min.
Argentijnse Vleespasteitjes
250 gr zelfrijzend bakmeel, 1/2 theelepel zout, 100 gr koude boter, enkele eetlepels koud water, 250 gr mager rundergehakt, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1/2 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika, 1 geschilde en in zeer kleine blokjes gesneden rauwe aardappel, zout, peper, 1 ei,
- Amerikaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-07-2000Amerikaans Voorgerecht30-60 min.
Argentijnse groentesoep
Simpel soepje met gebruik making van kant en klare mixen
30 cc olijfolie, 100 gr aubergines, in blokjes gesneden, Mespuntje cayennepeper, ? komkommer, in de lengte doorgesneden, ontdaan van zaad en in blokjes gesneden, 150 gr Vermicellisoep (pakje), 150 gr Soepverrijker (rundvlees), 25 gr fijngesneden peterselie, 25 gr verse majoraan (of 12 gr vriesdroog),
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-2001Argentijns10-20 min.
Argentijnse mosselschotel
Mosselen op Zuidamerikaanse wijze, tikkie anders maar wel heeel erg lekker!
Scheutje olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 4 tenen knoflook, gesnipperd, 1 groene peper, fijngesneden, 4 ansjovisfiletjes, fijngesneden, 500 gr rijpe tomaten, in stukjes (ontveld), 2 dl droge witte wijn, 3,5 dl visbouillon, 1 klein bosje peterselie, fijngesneden, 4 kilo mosselen, nagekeken op de bekende zaken, ,
- Argentijns Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-2017Argentijns Hoofdgerecht20-30 min.
Argentijnse tomatensoep
Cholesterolarm!
1? dl tomatensap(pak), 1/2 tomaat(circa 50 g), 20 g augurken *, 20 g paprika *, 1 el gesnipperde ui *, 2 el linolzuurrijke koffiemelk *, paprikapoeder *, 1 teentje knoflook *, bieslook *, pepr en zout *
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-11-2001Argentijns0-10 min.
Argentijnse Vleespasteitjes
Hartig en warm voorgerecht in bladerdeeg
250 gr zelfrijzend bakmeel, 1/2 theelepel zout, 100 gr koude boter, enkele eetlepels koud water, 250 gr mager rundergehakt, 1 ui, 1/2 groene paprika, 1 aardappel, zout, peper, 1 ei
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-05-1999Voorgerecht30-60 min.
Pikante argentijnse vleessaus
3 Verschillende recepten.De Argentijn is een echte vleeseter.Gemiddeld eet een inwoner van Argentinie zo'n 120 kilo vlees per jaar.Dat vlees hoog op het verlanglijstje van de Argentijn staat, is niet helemaal onlogisch. De pampa's worden tenslotte door zo'n zestig miljoen stuks rundvee bevolkt en daarnaast zijn er ook nog enorme kuddes schapen. Lees verder bij het recept
Vervolg:, Vlees, wordt in Argentinie erg puur gegeten., Negentig procent van het vlees, dat wordt genuttigd komt van de barbecue of de grill., Het vlees wordt, gezouten en soms ook nog een beetje gekruid, maar daar blijft het bij., Bij het gegrillde vlees wordt altijd sla (met tomaten, ui, radijs en, plakjes gekookt ei) geserveerd., Een gezonde combinatie!, Natuurlijk, ontbreekt de chimichurri niet., Dat is een typisch Argentijnse, saus van pittige kruiden, die altijd bij het vlees wordt geserveerd., Er zijn tal van manieren op deze chimichurri klaar te maken., Ieder, huishouden, iedere kok en ieder restaurant heeft z'n eigen wijze van, bereiding.
- Argentijns
- > 120 min.
- Geplaatst op21-07-2002Argentijns> 120 min.
- Eigen recept
Argentijnse biefstuk "Chimichurri"
Argentijnen marineren hun biefstuk graag in deze saus. Hier wordt ie nog malser en lekker pittig door, probeer het maar eens!
1 zakje (platte) peterselie (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (geperst), 1/2 el oregano (gedroogd), 1 el chilimix (uit een maalmolentje van bv Verstegen), 2 el rode wijnazijn, 6 el olijfolie, 4 (Argentijnse) biefstukken,
- Argentijns Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-10-2012Argentijns Hoofdgerecht60-120 min.
Argentijnse biefstuk met chimichurri
Chimichurry is het lekkerst als het een uurtje van tevoren wordt klaar gemaakt. 1 Week houdbaar in de koelkast
2 Sjalotten of kleine Ui., 1/2 Rode Paprika, 1/2 Groene Paprika, 1 rode Peper, 8 takjes Peterselie, 1/2 dl Witte Wijn Azijn, 1 1/2 dl Olijfolie extra Vergine, 1/2 el Oregano, 1/2 el Bruine Basterdsuiker, 2 tenen Knoflook, Zout en Peper, 4 Argentijnse Biefstukken.
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-09-20090-10 min.
Argentijnse biefstuk met pepersaus
, 2 tl witte peperkorrels, 1 dl cognac, 1/2 pot vleesfond (a 380 ml), 125 ml slagroom, zout, 30 gram boter of margarine, 2 Argentijnse biefstukken
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-04-2000Frans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Argentijnse BBQ Saus
Lekkere marinade voor de BBQ tweezijdig te gebruiken als marinade of als saus .
6-7 teentjes knoflook, fijngehakt, 1/2 kopje peterselie, gehakt, 1/2 kopje oregano, gehakt, 1/4 kopje cayennepeper, 2 dl kokend water, 1/2 kopje witte azijn, 1/2 kopje olijfolie, zout en peper naar sm
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-05-2009Argentijns10-20 min.
Argentijnse biefstuk met pruimensaus en paranoten
, 4 Argentijnse biefstukjes, 30 gram boter of margarine, peper, 1 1/2 dl slag- of koksroom, 150 gram gewelde/gekookte pruimen, scheutje sterke drank uit Argentinie of rum en 50 gram gepelde en grofgehakte paranoten.,
- Argentijns Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-08-2002Argentijns Hoofdgerecht20-30 min.
Aardappel-groentestoofpot met Argentijnse steak
4 el Mediterrane roerbakolie (C1000), 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 zakken bonenmix à 250 g (C1000), 1 duopak krieltjes à 700 g (C1000), 2 blikken kidneybonen in chilisaus, 4 Argentijnse steaks,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-08-2007Hoofdgerecht10-20 min.
-
Argentijnse keuken
van Rianne3813 , 3 recepten, 1 volgers
-
argentijnse recepten
van mknol1973 , 1 recepten, 0 volgers