- Eigen recept
arabische ovenschotel
Een heerlijke verrassende ovenschotel van meester kok Rudolfph van Veen gezien in het programma The taste of life.
Voor de vleesvulling 500 g lamsgehakt 1 ui, gesnipperd 1 teen knoflook, gesnipperd ½ el kaneel ½ el komijn 1 tl kardemom 1 tl kurkuma 1 el tomatenpuree 2 el honing ½ ltr kippen of groentebouillon Voor de groentevulling scheut olijfolie 100 g pijnboompitten 50 g amandelen, geschaafd 1 courgette, in blokjes 50 g rozijnen, geweld 1 bosje peterselie, gesneden 1 bosje koriander, gesneden Voor de aardappelvulling 750 g aardappels 2½ dl melk scheut olijfolie 250 g couscous zout en peper
Vleesvulling Bak het gehakt rul en voeg hieraan toe de ui en de knoflook. Voeg tomatenpuree, kruiden en honing toe en blus het mengsel af met de bouillon. Laat dit ca 30 minuten sudderen in een gesloten pan. Groentevulling Bak de pijnboompitten kort aan, voeg de amandelen toe en bak deze kort mee. Voeg de courgette en de rozijnen toe en als laatste de kruiden. Aardappelvulling Kook de aardappelen en maak hier een puree van. Laat de couscous wellen in warm water. Voeg de melk, olijfolie, couscous, zout en peper toe aan de puree. Doe als eerste het gehaktmengsel in een ovenvaste schaal, daar bovenop de noten met de courgette en de kruiden. Dek als laatste het geheel af met de puree. Plaats de schaal in de oven op 180°C voor 30 minuten
- Arabisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-11-2008Arabisch60-120 min.
Arabische falafel
Falafel is altijd lekker - in een pitabroodje, als burger, als borrelhapje... Het is supersimpel te maken!
4 kopjes gekookte kikkererwten, 2 geklutste eieren, 2 tl zout, 3 teentjes knoflook, 1 tl zwarte peper, Een handje fijngesneden selderijblad, Een handje fijngesneden lente-ui, 2 tl cayennepeper, 1 tl komijnpoeder, 3 el bloem, 3 el tahin (sesampasta)
- Arabisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-09-2009Arabisch0-10 min.
- Eigen recept
Arabische Linzensoep
Arabische koks gebruiken vaak wat kaneel in de bouillon die zij maken.
Scheut olijfolie en een klontje boter, 1 ui, fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 400 g gele linzen, 1½ ltr kippenbouillon of groentebouillon, 1 tl komijnpoeder (eventueel), 1 tl kurkuma, zout, peper, sap van ½ limoen
- Arabisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-01-2009Arabisch0-10 min.
Arabische ovenschotel
Dit arabische gerecht is een heerlijke mix tussen zacht zoet en licht hartig.erg smakelijk.
Vleesvulling:, 1 scheutje olijfolie, 500 g rundergehakt (of lamsgehakt), 1 teentje knoflook, 1 ui, 0.5 el kaneelpoeder, 0.5 el komijnpoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl kardemom, 2 el tomatenpuree, 2 el honing, 500 ml kippenbouillon, Groentevulling:, 50 g rozijnen, 1 courgette, 1 scheutje olijfolie, 50 g geschaafde amandelen, 100 g pijnboompitten, 1 bosje peterselie, 1 bosje koriander, Aardappelvulling:, 400 g aardappels, 125 g couscous, 250 ml melk, 1 scheutje olijfolie, zout, versgemalen peper
- Arabisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-02-2013Arabisch Hoofdgerecht60-120 min.
arabische wraps
1.Hak de noten en ontpitte dadels in kleine stukjes 2.Meng met een vork de Mon Chou, honing en crème fraîche tot een smeuïge massa. Voeg naar smaak een paar druppels citroensap toe 3.Bestrijk de wraps met dit mengsel en strooi vervolgens de gehakte dadels en noten erover 4.Rol de wraps op en snij hem in stukjes. Steek er een cocktailprikker door.
1 doosje wraps, 1 bakje ongezouten notenmelange ca. 175 g, 1 zakje dadels (250 g), 1 pakje Mon Chou (100 g), 4 el honing, 3 el crème fraîche, citroensap,
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-09-20100-10 min.
- Eigen recept
arabische linzensoep
* scheut olijfolie en een klontje boter, * 1 ui, fijngesnipperd, * 1 teentje knoflook, gesnipperd, * 400 g gele linzen, * 1½ ltr kippenbouillon of groentebouillon, * 1 tl komijnpoeder (eventueel), * 1 tl kurkuma, * zout, * peper, * sap van ½ limoen, ,
- Arabisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-08-2009Arabisch60-120 min.
Arabische Pilaf
Lekker, kleurig en makkelijk
1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 50 gr. rozijnen, blik gepelde tomaten, 500 gr. hamlappen, 1 tl kurkuma, mespuntje marjolein, 250 gr. rijst, 5,5 dl bouillon, ,
- Arabisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-06-1999Arabisch Hoofdgerecht20-30 min.
Arabische Groente-Gehaktstoofpot
Stoofschotel met gehakt en groenten
2 stelen prei, 3 tenen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 1 gele paprika, 1 pond half om half gehakt, 3 kleine courgettes, 3 vleestomaten, peper zout, peterselie, 1 theelepel rozemarijn
- Arabisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-06-2000Arabisch Hoofdgerecht20-30 min.
arabische koffie.
Koffie
- Geplaatst op21-12-2003
- Eigen recept
Arabische lamssoep
Weer eens een andere soep om te proberen .Deze soep eten ze in koeweit.
3 eetlepels olijfolie, 2 uien fijn gesnipperd, 3 teentjes knoflook fijngesnipperd, 300 gram lamsstooflapjes (in blokjes), 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram), 100 gram gedroogde abrikozen, in reepjes, 1 zakje saffraandraadjes, 1 blik tomatenblokjes op sap (400 gram), 1 bosje korianderblaadjes vers (400 gram
- Arabisch
- > 120 min.
- Geplaatst op11-07-2009Arabisch> 120 min.
Arabische kaasomelet
Pittige omelet, uit de oven
-5 eieren, -100 g geraspte kaas, -1/2 dl melk, -75 g boter, -zout,peper, -mosterd
- Arabisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-09-2002Arabisch0-10 min.
Arabische auberginesoep
Arabische auberginesoep met zonnebloempitten
300 ml water, 1 aubergine (ca. 250 g), 1 eetlepel citroensap, 1 kleine ui, 1/2 teentje knoflook, 1 groentebouillontablet, 15 g zonnebloempitten, 2 eetlepels gembersiroop, 1/2 bekertje crème fraîche (ca. 65 g), Zout en witte peper, 2 theelepels bieslook
- Arabisch
- Geplaatst op31-10-2014Arabisch
Arabische wortelsoep
Kardemom is verkrijgbaar als zaad, dat voor het koken gemalen moet worden, of in de vorm van poeder, dat snel zijn aroma verliest. In de Arabische landen wordt het in koffie gedaan om de smaak te verrijken en de welwillendheid tussen vrienden te bevorderen. De zaadjes worden gekauwd om de mond te verfrissen. Vergeet niet dat slechte adem een van de ergste vijanden van de erotiek is. Hier volgt een oud Arabisch recept en nog altijd favoriet bij mannen die graag hun kunsten vertonen in de liefde.
2 winterpenen, 2 koppen groentebouillon, 1 theelepel honing, 4 eetlepels room, 1 kruidnagel, 1 kaneelstokje, 1 stukje gember (of ? theelepel gemberpoeder), 1 snufje kardemom, 1 snufje nootmuskaat, zout, peper,
- Arabisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-03-2002Arabisch30-60 min.
Arabische lamsstoofpot
De herfst is hét seizoen van de pruttelende stoofpotjes. Is het ouderwetse recept van je grootmoeder inmiddels wel aan vervanging toe? Zet dan dit stoofpotje op het menu. Smullen maar!
500 gram lamsschouder in blokjes, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Verse peterselie, Groentebouillon, 2 winterwortels, grof geraspt, 150 gram dadels, 3 uien grofgesneden, 10 gram pekelcitroen, vers citroensap, 2 el Ras el Hanout (Marokkaanse kruiden)
- Arabisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-09-2013Arabisch Hoofdgerecht60-120 min.
[b]Arabische koffie[/b]
Koffie
- Geplaatst op06-10-2000
- Eigen recept
Arabische ovenschotel
Voor de vleesvulling, , 500 g lamsgehakt, 1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, gesnipperd, ½ el kaneel, ½ el komijn, 1 tl kardemom, 1 tl kurkuma, 1 el tomatenpuree, 2 el honing, ½ ltr kippen of groentebouillon, Voor de groentevulling, , scheut olijfolie, 100 g pijnboompitten, 50 g amandelen, geschaafd, 1 courgette, in blokjes, 50 g rozijnen, geweld, 1 bosje peterselie, gesneden, 1 bosje koriander, gesneden, Voor de aardappelvulling, , 750 g aardappels, 2½ dl melk, scheut olijfolie, 250 g couscous, zout en peper,
- Arabisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-01-2009Arabisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Arabische vlaflip
* 50 gram dadels (zonder pit), * 1 banaan, * 2 eetlepels yoghurt, * kaneel
- Arabisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-09-2008Arabisch Nagerecht0-10 min.
Arabische salade
1 komkommer in blokjes, 4 tomaten in stukjes, 2 wortels in blokjes, 1 bos radijsjes fijngesneden, 4 lenteuitjes in dunne ringetjes, 2 el verse peterselie, zout, 3 el wijnazijn.
- Arabisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-05-2004Arabisch0-10 min.
Arabische Bonensalade
Een kleurige bonenschotel met een vinaigrette van olie en citroensap
Circa 700 g verschillende bonen, een nacht voorgeweekt (rode nierbonen, ogenbonen, flageolets, tuinbonen, Egyptische bruine bonen, kikkererwten, groene linzen)VINAIGRETTE1 kleine ui, geraspt1 gedroogde rode Spaanse peper, verkruimeld1 1/2 dl olijfoliesap van 3 citroenenzout, versgemalen peper
- Arabisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-10-2000Arabisch30-60 min.
Arabische aubergines
Eenpans gerecht, lekker vreemd en in evenwicht.
1 kg aubergines, 0.750 kg tomaten, 400 gr kikkererwten, 4 uien, 2 teentjes knoflook, 200 ml kippebouillon, peper, zout, cayennepeper, tijm, oregano, olijfolie, evt ook boerenboter
- Arabisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-09-2002Arabisch30-60 min.
Arabische Forel
2 panklare forellen,1 kop gehakte dadels,1/4 kop gekookte rijst,1 fijngehakte ui,1/4 kop fijngehakte amandelen, 2eetl.koriander,1/2theel. kaneel,30gr gesmolten boter,1/4 theel.peper,1/4 theel.gemberpoeder,1 teel.suiker,1/4theel.kaneel.
- Arabisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-01-2000Arabisch Hoofdgerecht20-30 min.
arabische thee
Apart en toch lekker.
2 theelepels groene thee, 4 theelepels groene munt, een klein stukje zoethout, een paar verse muntblaadjes, honing naar smaak
- Arabisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-03-1999Arabisch10-20 min.
Arabische Soep
Probeer ook eens !
100 g gedroogde pruimen, 600 g schapenvlees(van de borst), 2 uien, teentje(s) knoflook, 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. bloem, 1? liter vleesbouillon, Enkele saffraandraadjes, Stukje gemberwortel, Klein kaneelstokje, Snufje suiker, 2 eetl. gehakte korianderblaadjes.
- Arabisch
- > 120 min.
- Geplaatst op06-01-2001Arabisch> 120 min.
Arabische Aubergineschotel
Apart en voedzaam. Vegetarisch.
6 Aubergines, 2 1/2 dl olijfolie, 3 uien, zout, cayennepeper, 1 blik (nog liever uit de diepvries) kikkererwten, 1 1/2 kg tomaten.
- Arabisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-04-2000Arabisch Hoofdgerecht30-60 min.
Arabische vissoep.
* 1 kg visafval., * 2 laurierblaadjes., * 1 theelepel pimentkorrels., * 1 theelepel jeneverbessen., * 600 gr filet van Middenlandse-Zeevis met schubben(b.v (dorade,zeewolf)., * 4 uien., * 1 - 2 zakjes soepgroenten., * 3-4 eetlepels olijfolie., * 1 bosje koriander., * 2 eidooiers., * 1-2 eetlepels citroensap., * 1 theelepel mosterdzaadjes., *Peper,zout,kardemom,komijn,nootmuskaat en kaneel., * Dille ter garnering.
- Arabisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-01-2010Arabisch30-60 min.
Arabische Appelbollen
Verrassend anders en toch heel lekker.
4 appels, 2 Vijgen, 15 g Pijnboompitten, 3 el Honing, 2 Granaatappel, 1 el Kaneel, 1 tl Komijn, 30 g Citroenschilrasp, 4 Dadels, fijngesneden, rozenwater, poedersuiker, 4 plakjes bladerdeeg, 1 ei, boter, 4 ramekins (of aluminium taartvormpjes), , , ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-05-201230-60 min.
- Eigen recept
Arabische Ovenschotel
De vleesvulling:, • 500 gr lamsgehakt, • 1 ui, gesnipperd, • 1 teen knoflook, gesnipperd, • ½ el kaneel, • ½ el komijn, • 1 tl kardemom, • 1 tl kurkuma, • 1 el tomatenpuree, • 2 el honing, • ½ ltr kippen of groentebouillon, De groentevulling:, • scheut olijfolie, • 100 gr pijnboompitten, • 50 gr amandelen, geschaafd, • 1 courgette, in blokjes, • 50 gr rozijnen, geweld, • 1 bosje peterselie, gesneden, • 1 bosje koriander, gesneden, De aardappelvulling:, • 750 gr aardappels, • 2½ dl melk, • scheut olijfolie, • 250 gr couscous, • zout en peper,
- Arabisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-07-2008Arabisch Hoofdgerecht30-60 min.
Arabische koffie
Pittig bakje troost, gezet op een historische wijze
-1/2 liter water, -12 th lepels tot poeder gemalen koffie, -1 th lepel kardemom
- Arabisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-08-2003Arabisch0-10 min.
arabische saus
Lekker voor bij de witte rijst
1pond hamlappen, margarine, zout,peper,paprikapoeder,kerriepoeder;, 2 rode paprika', 1 grote ui, 1 a 2 teentjes knoflook, 1 bakje champigons, allesbinder, ketjap, blikje ananas, 1 a 2 bananen, peterselie, 1 volle eetlepel pindakaas
- Arabisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-06-2002Arabisch30-60 min.
Arabische Flensjes
Flensjes met een vulling van Mon Chou, dadels en noten
1 bakje ongezouten notenmelange (175 g), 1 zakje dadels (ca. 250 g), 1 pakje Mon Chou (100 g), 4 eetlepels honing, 3 eetlepels creme fraiche, citroensap, En flensjes natuurlijk
- Arabisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-12-2003Arabisch0-10 min.
arabische boerenschotel
De ingredienten voor dit recept worden per persoon weergegeven
50 g. grove boergoel125 g lamsvlees(rundvlees) in blokjesklontje botersnufje kaneelsnufje pimentpeperzout1 1/2 dl water100 g tuinbonen (diewpvries)1 el. fijngesneden peterselie(stand)yoghurttabascosaus.
- Arabisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-06-2002Arabisch Hoofdgerecht30-60 min.
Arabische auberginesoep
Heerlijke soep
1 rode ui, 3 teentjes knoflook, 2 aubergines, olijfolie, 1.4 l water, 500 ml gezeefde tomaten, 2 groentebouillonblokjes, 1 kaneelstokje, 400 g kikkererwten, 1 tl harissa, 1 bosje koriander, 1 Turks brood
- Arabisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-12-2013Arabisch10-20 min.
Arabische Thee
1 bosje verse mint, 700 ml water, 2 el fijngehakte gember, 2 el gembersiroop, 4 tl assamthee,
- Arabisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-09-1999Arabisch0-10 min.
Arabische Thee
Gebruik hiervoor het liefst een klein zilveren theepotje.Leg er 10 klontjes suiker in( dat is nog aan de zuinige kant),voeg er 6 schepjes groene thee aan toe en 6 pepermuntblaadjes. Giet er dan kokend water op, voldoende voor 6 kleine glaasjes. Laat dit trekken en stuif er eventueel in het glas vers gemalen peper over.
10 klontjes suiker, 6 schepjes groene thee, 6 pepermuntblaadjes, peper
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-01-1999Internationaal0-10 min.
ARABISCHE LAMSRAGOUT
4 personen
500g lamslappen in stukken gesneden - 1 e bloem - zout - paprikapoeder(mild) - 2 uien, gesnipperd - 4 e olie - mestpunt kaneel - 250g gedroogde abrikozen, geweekt - plukje safraandraadjes - suiker - 1 e oranjebloesemwater of rozewater - 400g rijst(geen snelkook) - mespunt scherpe paprikapoeder of cayennepeper
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-06-2004Multi-cultureel Hoofdgerecht> 120 min.
arabische rijst
Rijst, arabisch
- Aziatisch
- > 120 min.
- Geplaatst op10-09-2003Aziatisch> 120 min.
Arabische Koffie
Zie bereiding
- Arabisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-06-1999Arabisch10-20 min.
Arabische creme
Heel lekker toetje, dat makkelijk en vlug op voorhand gemaakt kan worden
-250 g magere kwark, -1 eetlepel poederkoffie, -1/8 l slagroom, -2 a 3 eetlepels melk, -2 a 3 eetlepels witte basterdsuiker, -1 pakje vanillesuiker, -30 g chocolade mokkaboontjes
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-01-2003Belgisch10-20 min.
arabische tomatensoep
Pittige tomatensoep met een arabisch tintje
1 liter pak tomatientje, 2 tenen knoflook, 1 tomaat, verse koriander, 3 eetlepels limoensap, handje rijst, +/- 1 eetlepel olijfolie
- Arabisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-10-2003Arabisch10-20 min.
Arabische saus
Een heerlijk gerecht bij witte rijst
300 gram kip/varkensvlees, boter, zout, peper, paprikapoeder, kerriepoeder, 2 paprika's, 1 grote ui, 1 teentje knoflook (mag ook meer...), sambal naar believen, 50 gr. champignons, bloem, aroma/ketjap, 1 blikje ananasstukjes, 2 bananen, 100 gram rozijnen, peterselie, 1 volle eetlepel pindakaas
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-05-2005Hoofdgerecht30-60 min.
Arabische osselende
Een heerlijke groenten/vleesragout
-4 zucchini (circa 400 g), -zout en witte peper uit de molen, -cayennepeper, -4 eetlepels bloem, -4 eetlepels olijfolie en 6 eetlepels olijfolie, -500 g osselende, DE SAUS:, -35 g boter, -1 geraspte ui, -30 g bloem, -1/2 l rundsbouillon, VERDER:, -sap 1 citroen
- Arabisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-05-2003Arabisch Hoofdgerecht20-30 min.
-
Arabische Keuken
van exqwizme , 54 recepten, 0 volgers
-
Arabische recepten
van diaantje64 , 49 recepten, 2 volgers
-
grieks arabische recepten
van desmikkelaar , 25 recepten, 0 volgers
-
arabische keuken
van perrycockheijt , 21 recepten, 30042 volgers
-
arabische keuken
van kippevleugeltje , 19 recepten, 30044 volgers
-
Arabische keuken
van Zonnetje1967 , 10 recepten, 0 volgers
-
Arabische keuken
van vandermolenbarbara , 7 recepten, 0 volgers
-
Arabische gerechten
van jaslin81 , 3 recepten, 1 volgers
-
Arabische keuken
van ArualB , 3 recepten, 0 volgers
-
arabische keuken
van perimu , 2 recepten, 0 volgers
-
carpediem
van Bert_en_Djamila , 1 recepten, 0 volgers