1. Home
  2. Recepten
  3. Andijvieschotel

Andijvieschotel recepten (59)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

andijvieschotel

Een heerlijke ovenschotel die van te voren is klaar te maken en heel gemakkelijk aangepast kan worden wat betreft de groente

INGREDIENTEN

1 1/2 pond andijvie, 1kg aardappelen of een pak puree voor ovenschotels,1 ui, 1 vleesbouillonblokje, 1 pond rundergehakt,2 dl water,klontje boter, boter om de schaal in te vetten, geraspte kaas, zout, peper, nootmuskaat

Voorbereiding

Groente schoonmaken en fijnsnijden. De aardappelen schillen en alvast koken. De ui snipperen. De groent kan het beste even kort gekookt worden, zodat het slinkt.

Bereidingswijze

Als je de aardappelen aan het koken bent, dan doe bak je alvast het gehakt rul. Daarna een ui meebakken en als dat lekkert suddert dan doe je er het bouillontablet en water bij. Het vuur kan nu uit en als de aardappelen koken maak je er een lekkere puree van met zout, peper en nootmuskaat, boter en melk. In de evt. ingevette ovenschaal een laag puree, hierop het gehaktmengsel, dan de andijvie en als laatste weer de puree. Hierover geraspte kaas en wat kleine vlokjes boter. Tot zover kan alles van te voren worden klaargemaakt. De oven heb je inmiddels ook voorverwarmd op 200 gradenen dan kan het zo'n 30 minuten de oven in. Eet smakelijk

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Andijvieschotel

Hartige andijvieschotel

INGREDIENTEN

800 gram fijngesneden andijvie, 500 gram half-om-half gehakt, 2 grote uien, klein pakje houdbare slagroom, aardappelpuree, zakje geraspte kaas, boter, kruiden, peper en zout, paneermeel

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Andijvieschotel

De andijvieschotel zoals ik die op mijn pagina had staan heb ik aangepast. Om eerlijk te zijn vinden wij hem zo veel lekkerder.

INGREDIENTEN

250 gr panklare andijvie, 100-150 gr spekblokjes, 25 gr rozijnen, 3-4 abrikozen uit blik, 1 banaan, 25 gr amandelschaafsel, geraspte kaas, 1-2 el gembersiroop, kerriepoeder, nootmuskaat, aardappelpuree uit een pakje

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

andijvieschotel

Lekkere schotel met bonen

INGREDIENTEN

1 zak van 400 gram andijvie, 1 middelgrote pot kapucijners, 1 zakje kerriepoeder of maggie doseersaus kerrie, ketchup, sojasaus, koriander, citroensap, kerriepoeder, kerrie djawa, hot curry, paprikapoeder, nootmuskaat, citroengras, kruidnagelpoeder, komijn,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-01-2008
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Andijvieschotel

INGREDIENTEN

50 g roomboter, , 1 beschuit, , 2 struiken andijvie, , zout en peper, , nootmuskaat, , 200 g jongbelegen kaas (stuk), , 200 g achterham (vleeswaren),

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

andijvieschotel

Eens wat anders dan andijviestampot.

INGREDIENTEN

Krop andijvie, maizena, 1 kg aardappelen, margarine, rookworst, geraspte kaas

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

andijvieschotel

Ovenschotel van Andijvie

INGREDIENTEN

Andijvie, aardappelpuree, gehakt, spekblokjes,geraspte kaas

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Andijvieschotel

Hartige ovenschotel

INGREDIENTEN

50 gram roomboter, 1 beschuit, 1 stuk van 200 gram jong belegen kaas, 2 struiken andijvie, zout,peper en nootmuskaat, 200 gram achterham,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Andijvieschotel

INGREDIENTEN

200 gr jong belegen kaas(stuk), 200 gr achterham(plakken), 2 struiken andijvie, 50 gr roomboter, 1 beschuit, zout en peper, nootmuskaat.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Andijvieschotel

INGREDIENTEN

2 mooie kroppen andijvie, zout, 3 kleingesneden uien, 50 gr boter, vers gemalen peper, 200 gr.plakjes bacon

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

andijvieschotel

De lekkerste anijvieschotel

INGREDIENTEN

Puree:1kg aardappelen, 1,5 dl melk, 0,5 dl slagroom,nootmuskaat., gehaktmengsel:75gr ontbijtspek in reepjes, 500gr half om half gehakt, 200gr gezeefde tomaten., anijvie:750rg andijvie, 50gr boter, 1dl slagroom., gratineren:50gr belegen kaas

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste andijvieschotel recepten

Andijvieschotel

INGREDIENTEN

500 gram gehakt, 1 kilo andijvie, 1 kilo aardappels, Peper, zout en kerrie, Chili saus ( Hot), olijfolie of boter, 1 zakje gemalen kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Andijvieschotel

INGREDIENTEN

800 gram andijvie, gesneden, 1 blik tomatenblokjes (of verse vleestomaten), 4 eieren, 1 zakje oude geraspte kaas, bouillonblokje (tuinkruiden )

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Andijvieschotel

INGREDIENTEN

50 g roomboter, ? 1 beschuit, ? 2 struiken andijvie, ? zout en peper, ? nootmuskaat, ? 200 g jongbelegen kaas (stuk), ? 200 g achterham,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Andijvieschotel

INGREDIENTEN

500 gr panklare andijvie, 300 gr kipreepjes, 3 el olijfolie, versgemalen peper, 50 gr rozijnen, 240 gr abrikozen uit blik, 1 banaan, 50 gr amandelschaafsel, ? l melk, allesbinder, 50 gr geraspte kaas, 2 el gembersiroop, kerriepoeder, nootmuskaat

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Andijvieschotel

Andijvie die ook kinderen lekker vinden

INGREDIENTEN

50 gr (room)boter, 1 beschuit (of broodkruim), 200 gr jong belegen kaas (in plakjes), 2 struiken andijvie, 200 gr achterham (plakjes), zout, peper, nootmuskaat (of curry)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

andijvieschotel

INGREDIENTEN

2 mooie kroppen andijvie, ontdaan van stronken en gewassen-zout-3 uien gepeld en fijngesnipperd-50 gr boter-peper uit de molen-200 gr bacon in plakjes gesneden

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

andijvieschotel

Lekker met zelf gemaakte aardappel puree.

INGREDIENTEN

? 50 g roomboter, ? 1 beschuit, ? 2 struiken andijvie, ? zout en peper, ? nootmuskaat, ? 200 g jongbelegen kaas (stuk), ? 200 g achterham (vleeswaren),

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

andijvieschotel

Hartige ovenschotel met andijvie

INGREDIENTEN

Aardappelen (voor puree), andijvie (1 grote stronk), worcestersaus, 3 a 4 uien, pond hamlappen, paneermeel, geraspte (oude) kaas. Zout, peper, nootmuskaat, klontje boter en scheutje melk.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  •  
  •  30-60 min.

Andijvieschotel

INGREDIENTEN

240 gr rundergehakt of tartaar, 125 gr gekookte andijvie, 1 uitje, 1/2 tl kerriepoeder, 1/2 tl paprikapoeder, strooiaroma, nootmuskaat, 1/2 el havarine, 4 el tomatensap, 1 bouillonblokjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijvieschotel

INGREDIENTEN

, ? 50 gr roomboter, ? 1 beschuit, ? 200 gr jong belegen kaas (stuk), ? 2 struiken andijvie, ? zout, peper, nootmuskaat, ? 200 gr achterham, gesneden, ? ovenschaal, inhoud ca 2 liter,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Andijvieschotel

INGREDIENTEN

50 g roomboter, 1 beschuit, 200 g jong belegen kaas(stuk), 2 struiken andijvie, zout, peper, nootmuskaat, 200 g achterham(vleeswaren).,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Hartige Andijvie-Schotel

Lekker pittige schotel.

INGREDIENTEN

500 gr. dun in reepjes gesneden andijvie / 250 gr rundergehakt / 1 1/2 ui in ringen gesneden / 10 gr. boter /puree van 600 gr. aardappels / 75 gr. geraspte belegen kaas / 1/2 bekertje creme fraiche c. 60 gr./ 1/2 tl chilipoeder / 1/2 tl. paprikapoeder / zout en vers gemalen peper.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Hartige Andijvieschotel

Pittige oven schotel

INGREDIENTEN

1kg Andijvie, 500gr Rundergehakt., 3 grote uien, puree van 1kg aardappelen, 1 beker creme fraiche, Kaas, chilipoeder, paprikapoeder, zout, peper.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

andijvieschotel met brie

INGREDIENTEN

1 1/5 kg aardappels, 250 gr rauwe gesneden andijvie, 500 gr rundergehakt, 1 zakje oude geraspte kaas, 1 groene paprika, 1 ui, 1 stuk roombrie 250 gr, olie, boter,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde andijvieschotel

INGREDIENTEN

1 pakje aardappelpuree (130 gr), 4 bosuitjes, 4 schouderkarbonades, 2 eetlepels boter, zout, peper, 2 eetlepels olie, 800 gr panklare andijvie, nootmuskaat, 5 plakken jonge kaas, (1/2 eetlepel olie om in te vetten), een lage ovenschaal ? 20 x 30 cm,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Hartige andijvieschotel

Nu eens geen stamppot andijvie met spekjes, maar een lekkere hartige ovenschotel.

INGREDIENTEN

, *1 kg. gesneden andijvie, *500 gr. rundergehakt, *3 uien, *20 gr. boter, *puree van 1 kg. aardappelen, *100 gr. belegen geraspte kaas, *1 bekertje creme fraiche, *1 theelepel chilipoeder, *1 theelepel paprikapoeder, *zout en vers gemalen peper,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekkere andijvieschotel

Verse andijvieschotel met Unox boerenscharrel rookworst.

INGREDIENTEN

1 kg 1 kg kruimige kokende aardappelen, 1 zout, 500 g 500 g andijvie, 250 g 1 Unox boerenscharrel rookworst gelderse 250 g, 250 ml 2 -2 dl warme melk, 1 versgemalen peper, 75 g 75 g geraspte extra belegen kaas, 1 extra nodig: ingevette diepe ovenschaal (inhoud 2 l)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde andijvieschotel

INGREDIENTEN

1 pakje aardappelpuree (Maggi 130 g), 4 bosuitjes, 4 schouderkarbonades, 2 lepels boter, zout, peper, 2 lepels olie, 800 g panklare andijvie, nootmuskaat, 5 plakken jonge kaas, olie om in te vetten

  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Andijvieschotel met gehakt

Deze lekkere laagjesschotel bestaat uit andijvie, romige aardappelpuree en kruidig gehakt.

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen., , 1 kilo aardappelen, Zout, peper, 1 dl hete melk, 125 gram geraspte jonge kaas, Circa 750 gram andijvie, in heel dunne reepjes, 3 eetlepels boter of margarine, 2 eetlepels slagroom, 500 gram rundergehakt.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Andijvieschotel met gehakt

Deze lekkere laagjesschotel bestaat uit andijvie, romige aardappelpuree en kruidig gehakt.

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen., , 1 kilo aardappelen, Zout, peper, 1 dl hete melk, 125 gram geraspte jonge kaas, Circa 750 gram andijvie, in heel dunne reepjes, 3 eetlepels boter of margarine, 2 eetlepels slagroom, 500 gram rundergehakt.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartige Andijvieschotel

Ovenschotel met puree en andijvie en vlees

INGREDIENTEN

, 1 kg. gesneden andijvie, 500 gr. rundergehakt, 3 uien, 20 gr. boter, puree van 1 kg. aardappelen, 100 gr. belegen geraspte kaas, 2 dl slagroom, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, zout en vers gemalen peper

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

hartige andijvieschotel

INGREDIENTEN

1 kg. gesneden andijvie, 500 gr. rundergehakt, 3 uien, 20 gr. boter, puree van 1 kg. aardappelen, 100 gr. geraspte belegen kaas, 1 bekertje creme fraiche, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel chilipoeder, zout en versgemalen peper.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Andijvieschotel Met Brie

INGREDIENTEN

1 1/5 kg aardappels, 250 gr rouwe gesneden andijvie, 500 gr rundergehakt, 1 zakje oude geraspte kaas, 1 groene paprika, 1 ui, 1 stuk roombrie 250 gr, olie, boter

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Hartige andijvieschotel

Andijvie anders.

INGREDIENTEN

1 kg. gesneden andijvie ;, 500 gr. rundergehakt ;, 3 uien ;, 20 gr. boter ;, puree van 1 kg. aardappelen ;, 100 gr. belegen geraspte kaas ;, 1 bekertje creme fraiche ;, 1 theelepel chilipoeder ;, 1 theelepel paprikapoeder ;, zout en vers gemalen peper .

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roergebakken andijvieschotel

INGREDIENTEN

400 gram katenspek in dikke plakken gesneden, 4 eetl. olie, 3 druppels tabasco, 1 eetl. balsamico-azijn, 1 mesp. gemberpoeder, 500 gram andijvie gesneden, 450 gram voorgekookte krieltjes of aardappelschijfjes, 100 gram gemengde noten of cashewnoten of walnoten, 100 gram taugé of alfalfa

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Romige Andijvieschotel

Andijvie op een beetje feestelijke manier

INGREDIENTEN

300 gram panklare andijvie, 100 ml droge witte wijn, 1 zak aviko aardappelen in roomsaus, 100 gram achterham in blokjes, 125 gram creme fraiche, 50 gram ger. kaas,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittige Andijvieschotel

INGREDIENTEN

500 gram gesneden andijvie, 1 zakje aardappelpuree (maggi), 300 mililiter melk, 400 mililiter water, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel chilipoeder, zout en peper, geraspte kaas, 300 gr gehakt, 1/8 liter creme fraiche, 1 ui

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Roergebakken andijvieschotel

INGREDIENTEN

400 gram katenspek in dikke plakken gesneden, 4 eetl. olie, 3 druppels tabasco, 1 eetl. balsamico-azijn, 1 mesp. gemberpoeder, 500 gram andijvie gesneden, 450 gram voorgekookte krieltjes of aardappelschijfjes, 100 gram gemengde noten of cashewnoten of walnoten, 100 gram taugé

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roergebakken andijvieschotel

Lekker snel gerecht voor als je even wat minder tijd hebt

INGREDIENTEN

400 gram katenspek in dikke plakken gesneden, 4 eetl. olie, 3 druppels tabasco, 1 eetl. balsamico-azijn, 1 mesp. gemberpoeder, 500 gram andijvie gesneden, 450 gram voorgekookte krieltjes of aardappelschijfjes, 100 gram gemengde noten of cashewnoten of walnoten, 100 gram taugé of alfalfa

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijvieschotel met gehakt

Deze lekkere laagjesschotel bestaat uit andijvie, romige aardappelpuree en kruidig gehakt.

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen., , 1 kilo aardappelen, Zout, peper, 1 dl hete melk, 125 gram geraspte jonge kaas, Circa 750 gram andijvie, in heel dunne reepjes, 3 eetlepels boter of margarine, 2 eetlepels slagroom, 500 gram rundergehakt.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste andijvieschotel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top