Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuses

Amuses recepten (35) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

BORRELHAPJES EN AMUSES

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2012
  •  
  •  10-20 min.

Albondigas (tapas)

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses

INGREDIENTEN

250 gram half om half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei; zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 1,5 dl gezeefde tomaten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Bordje Met Drie Amuses

De recepten van deze amuses zijn van de hand van Constant Fonk, hij is eigenaar en chef-kok van De Oude Rosmolen in Hoorn. De amuses zijn: gefrituurde visreepjes, gevulde druiven met levermousse en gegrilde gamba's met gember.

INGREDIENTEN

Voor de gegrilde gamba's met gember: 6 grote rauwe gamba's, 1/2 komkommer en voor de marinade 1 el olie, 1 tl honing, 1 tl marc de gewurztraminer (eau de vie), 1 tl geraspte gemberwortel, 1 tl Nam Pla (vissaus), mespuntje peper, voor de gevulde druiven met levermousse:, 20 hollandse muskaatdruiven, 150 g pate van eende- of ganzenlever, 1/2 dl slagroom lobbig geklopt, 1 el witte port, voor de gefrituurde visreepjes: 1 dl olijfolie, 1 el Ricard of Pernod, 1 tl venkelzaadjes, gekneusd, zout, peper, 300 g visfilet (tong), in schuine reepjes gesneden, voor het tempurabeslag: 1 ei, 125 g bloem, frituurolie, voor de saus: 10 draadjes saffraan, 1 tl Ricard of Pernod, 100 g mayonaise, 1 tl fijngesneden dille.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Carpaccio amuses met Truffelmayonaise

Ook al is deze amuse snel een eenvoudig om te maken, de smaak is absoluut niet eenvoudig. Een combinatie van smaken die bij elk type diner past. Hiermee maak je gegarandeerd indruk op je gasten.

INGREDIENTEN

Voor 8 hapjes:, 8 plakjes carpaccio/, handje rucola, klein gesneden/, handje geroosterde pijnboompitten/, geschaafde Parmezaanse kaassnippers/, pot truffelmayonaise,

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2015
  • Europees Amuse
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kleine amuses met foie gras

Een diner met goede vrienden was de aanleiding om ook de amuses maar eens extra aandacht te geven, bedoeld om te serveren bij een kir (in dit geval Cremant de Bourgogne met Creme de Cassis) Bij de Sligro zag ik kleine rondjes (ong. 3 cm) foie gras (12 stuks) waarmee voor 4 personen 3 leuke hapjes te maken zijn. Klaar, om zo te gebruiken. Aan de prijs natuurlijk (€ 9), je kunt beter een bloc foie kopen, maar gemak is ook wat waard natuurlijk. Ik maakte de volgende 3 hapjes: * foie gras op appel en met confit de figues * foie gras op gedroogde gemberkoek * foie gras met zomertruffel 1.Foie gras met appel en confit de figues Van een stevige grote appel 2 dunne plakjes uit het midden snijden, zodat je met een kleine steker (ong. 3 cm) in totaal 4 mooie rondjes hebt. Ik heb ze zo rauw gelaten, maar bedacht later  dat het ook smakelijk zou zijn geweest ze heel even in een beetje boter aan te bakken. Hierop een rondje foie gras, heel kleine snuif peper en daarop een beetje confit: vijgen in dit geval;maar van uien kan natuurlijk ook. Ik zag bij AH dat er heel wat varianten in kleine potjes te koop zijn. Gepresenteerd op een amuselepel. 2. Foie gras op gemberkoek Gemberkoek koop je bij de supermarkt (ontbijtkoek met stukjes gember). Hiervan 2 dunne (4 mm) plakjes snijden en met het stekertje weer 4 mooie rondjes maken. Deze 4 rondjes in de oven 15 min op 50 gr drogen. Van te voren maken, zodat het weer af kan koelen. Rondje foie gras erop, snuif peper en klaar is kees. Simple comme bonjour, maar een heerlijke smaak combinatie! Foie gras met peperkoek is bekend, maar met de gember gecombineerd is het nog leuker! 3. Bij de voorbereiding trof ik bij AH een klein potje zomertruffel voor nog geen € 5 aan! Zomertruffel is licht van smaak in vergelijking met de echte truffelsmaak, maar juist voor de combi met foie gras prima geschikt. De truffeltjes in zeer dunne plakje snijden en verdelen over de 4 laatste rondjes foie gras. Je kunt ook truffeltapenade of iets anders met lichte truffelsmaak gebruiken natuurlijk. Ik heb er geen toast of brood onder gedaan, maar dat kan eventueel wel natuurlijk. Ook deze eenvoudige amuse smaakte weer voortreffelijk.

INGREDIENTEN

Foie gras (ong. 100 gr), 1 appel, Confit van vijgen of uien, Gemberkoek, Klein potje zomertruffels,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2016
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.

Pompoensoepje van de Zwethheul

Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd.

INGREDIENTEN

1/4 oranje vleespompoen (Butternut squash, ca. 500 g), 1 gesnipperde ui, 1/2 teentje knoflook, 1/2 paprika, 1 el (milde of zoete) paprikapoeder, 1 takje tijm, snuf kaneel, 3 laurierbladeren, olijfolie/boter, 1 liter kippenbouillon, 1/2 liter room (met de helft hiervan is de soep romig en minder machtig), Garnituur:, filodeeg, geraspte kaas, gedroogde kruiden, pompoenpitten*, pompoenpitolie*, stukje courgette[, * Verkrijgbaar bij Oil & Vinegar en biologische winkels.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Zalmrolletjes met krab-citroen-wodkamousse

Deze amuses zijn altijd een succes, zeker als je hier ijskoude miniatuurflesjes (of borrelglaasjes) lime-wodka bij serveert.

INGREDIENTEN

1 blikje krab, 100 g Mon Chou of Mascarpone, 1/2 rode ui, zeer fijn gehakt, paar druppels chilisaus, zout & vers gemalen peper, 2 blaadjes gelatine, 3 el citroenwodka, 250 g gerookte zalm, in brede repen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2003
  • Russisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse

Amuses: tartaar van verse tonijn met een tomatencoulis en basilicum.

INGREDIENTEN

-200 g rauwe tonijn, -1 sjalotje (gesnipperd), -1 el kappertjes, -2 el olijfolie, -1 el citroensap, -peper en zout (naar smaak), -150 g rijpe tomaten, -2 el sherry-azijn, -basilicum blaadjes, -komkommer,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  •  
  •  20-30 min.

Amuse van norirollen met zalm en kaas

Een feestelijke zalmamuse met Japans norivel, wasabipasta en roomkaas met een toef van tuinkers. Voor 12 amuses.

INGREDIENTEN

250 g. Gerookte zalm, 1 gedroogd norivel (wier), in 6 repen gesneden, 100 g Roomkaas, wasabipasta, 10 g tuinkers, Limoen in vieren gesneden, als garnituur

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2010
  • Japans
  •  10-20 min.

Super Skinny, Amuse met gerookte kip

Een heerlijke amuse. Simpel as that. Maar wel lekker en iedereen lust dit. Enjoy!

INGREDIENTEN

Men neme (voor 3-4 amuses, afhankelijk van de grootte):, 50 gram gerookte kipfilet, een halve avocado, 1 eetlepel magere kwark, kleine hand gepelde pistachenootjes, 1 kneep citroensap, peper en zout

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Nederlands Amuse
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Roti-like Amuse.

Heerlijke Amuse met de smaak van roti: pittig gekruid gehakt, gebakken aardappel puree, kaas, kerrie samen in een klein gerechtje.

INGREDIENTEN

Voor 8 kleine amuses:, , - 180 gram gemengd gehakt., - 220 gram aardappel, met rasp tot bijna puree geraspt., - Kaas., - wraps, liefst rotiwraps maar gewone kunnen ook. Ik koop ze gewoon in de supermarkt., - zout en peper., - knoflookolie, olijfolie kan ook., - Basilicum., - Pinda`s, zo klein mogelijk gehakt., - Sambal., - Groene sla, ijsberg of rucola., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2012
  • Surinaams
  •  10-20 min.

Amuse van kalkoenfilet met mango en portsaus

Een prachtige amuses, geserveerd in een leuk klein pannetje, bakje of op lepel.

INGREDIENTEN

200 gr kalkoenfilet 2 el olijfolie 1.5 dl kalfsfond 1.5 dl port 1 mango, niet te rijp 1 el gembersiroop 3 el boter peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2006
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kruidenboter met koriander en olijfolie

Toen ik op vakantie was heb ik meermalen in een voortreffelijk visrestaurant gegeten. Je kreeg er vooraf heerlijke amuses en allerlei heerlijkheden. Eentje ervan was een geweldig lekkere dipper van olijfolie met koriander. De laatste keer dat we er gingen eten heb ik de ober uitgevraagd over de ingrediënten die erin zaten. Hij liet me raden en ik had ze allemaal goed Hierop gebaseerd heb ik deze kruidenboter gemaakt. Door olijfolie aan de roomboter toe te voegen krijg je een mooi smeuïg en glad geheel en is de boter beter smeerbaar dan gewone roomboter. Neem wel een lekkere olijfolie want je proeft de smaak goed terug in het geheel. Je zou eventueel nog een beetje versgehakte knoflook toe kunnen voegen maar dat heb het niet gedaan om zo de smaak van de dipper beter te behouden. Met dit recept heb ik in 2014 de bbq-battle gewonnen in de categorie kruidenboter.

INGREDIENTEN

250 gram roomboter (1 pakje), 15 gram verse koriander, 4 el goede olijfolie, 1 sjalotje, grof zeezout, versgemalen zwarte peper, eventueel  2 tenen knoflook naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2014
  • Wereld
  •  10-20 min.

Een amuse van Kippenlevertjes met Mangochutney

In 10 minuten staat deze geweldige amuse voor je gasten op tafel! DUS T O P !

INGREDIENTEN

100 gram kippenlevertjes, zout en peper 2 el bloem 15 gram boter 10 tl mangochutney 1 doosje tuinkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-2003
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Caprese borrelhapje

Simpel, lekker en ziet er leuk uit als borrelhapje!

INGREDIENTEN

- bakje mini-mozarella, - bakje kleine tomaatjes (cherry/mini-tros), neem goed rijpe tomaatjes!, - verse basilicum (van de plant), - olijfolie extra vergine van goede kwaliteit, - zout/peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-05-2008
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Rouleau van runderrookvlees met roomkaas, groene asp

Dit is een mondvermaakje, zoals ik heb mogen eten ter afsluiting van een kookworkshop in Librijes Atelier De volledige titel van dit recept luidt: "rouleau van runderrookvlees met roomkaas, groene asperges en gerookte amandeltjes" We maakten in groepjes een aantal hapjes (amuses of mondvermaakjes) en dit hapje werd door mijn teamgenoten gemaakt.

INGREDIENTEN

150 gr dungesneden runderrookvlees, 100 gr roomkaas, 4 gr gehakte amandeltjes, 10 gr (Zwolse) mosterd, 2 Amsterdamse uitjes, 3 groene asperges, , voor de garnering, ietsje kervel of platte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Paling-roomkaas amuse met geroosterde pijnboompitten en krui

Als we het hebben over een streling van de tong!!

INGREDIENTEN

200 gr roomkaas 150 gr paling 100 ml slagroom 50 gr pijnboompitten geroosterd beetje rookzout peper dille 4 blaadjes galantine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Vitellorolletje met tonijncrème

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn in water (160 g), uitgelekt, 3 eetl mayonaise, 2 eetl droge witte wijn, 1 ansjovisfilet (blikje), 2 theel kappertjes + extra, 10 plakjes fricandeau, 25 g rucola

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-03-2013
  •  
  •  0-10 min.

Mini kaastaartje

Klein kaashapje met walnoot

INGREDIENTEN

3 eieren 6 el., ongeslagen slagroom 150 gr., gemalen oude kaas, 28 saladecups walnoten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2003
  •  
  •  10-20 min.

Panna cotta met witte chocolade en frambozen Gekookte room

Panna Cotta is een echt Italiaans nagerecht. Letterlijk betekend het gekookte room. De basis ingrediënten voor panna cotta zijn: Hierop kan uiteraard naar hartenlust worden gevarieerd. Zoals bij deze panna cotta met witte chocolade, hierbij is de suiker vervangen door witte chocolade. Panna cotta wordt veel geserveerd met een saus van (warme) vruchten of chocolade. Panna cotta is erg makkelijk en vooral ook snel om te maken. Let er wel op dat het dessert flink de tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ideaal gerecht dus als er visite komt en je niet heel de avond in de keuken wil staan.

INGREDIENTEN

Room, (melk), suiker en gelatine., Ingrediënten voor 2-3 personen:, - 150 ml melk, - 50 ml slagroom, - 50 gram witte chocolade, - 2 blaadjes gelatine, - 50 gram frambozen jam, - 1/2 limoen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2013
  •  
  •  20-30 min.

Amuse ,Mousse van Gerookte makreel en bieten

Het originele recept makkelijker aangepast. Is een heel simpel, maar zeer smakelijke amuse de hoeveelheden hangen af van de hoeveelheid amuses

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 2 gekookte bietjes, Griekse Yoghurt, Pistache noten, Creme Fraiche, Fond van Visbouillon, zout en peper, Hazelnoot olie, Cayenne peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2013
  •  
  •  0-10 min.

Pate op een lepeltje

INGREDIENTEN

? 1 eetlepel pate (fijne structuur, bijv. roompate), ? 1 eetlepel sherry, ? 1 eetlepel slagroom, ? 1 zakje amandelen (klein zakje, gepeld), ? 2 takjes peterselie (krulpeterselie)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

vitellorolletje met tonijncre

Vitellorolletje met tonijncreme

INGREDIENTEN

* 1 blikje tonijn in water, (160g), uitgelekt, * 3 eetl mayonaise, * 2 eetl droge witte wijn, * 1 ansjovisfilet, (blikje), * 2 theel kappertjes + extra, * 10 plakjes fricandeau, (vers gesneden), * 25 g rucola,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2014
  • Amuse
  •  20-30 min.

Crumble van geitenkaas

INGREDIENTEN

200 gr. gemengde noten, 110 gr. ongezouten boter, 90 gr. harde geitenkaas zonder korst, 95 gr. panko (japans paneermeel)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2011
  •  
  •  0-10 min.

Tartaar van fruit met frambozen-sorbetijs

Amuse - dessert

INGREDIENTEN

? mango, ? papaya, ? banaan, 6 aardbeien, 4 bolletjes frambozensorbetijs

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  •  
  •  10-20 min.

Amuse met paling

Een heerlijke zachte smaak die de paling zeer goed tot zijn recht doet komen

INGREDIENTEN

, 200 gram roomkaas, 150 gram paling, 100 ml slagroom, 50 gram pijnboompitten, geroosterd, 4 blaadjes gelatine, dille, zout peper, ,

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2014
  • Wereld Amuse
  •  30-60 min.

Zomerse visamuses

Hier een paar heerlijke amuse`s

INGREDIENTEN

Voor de gevulde tomaatjes:, 6 kleine, stevige tomaten, 1 avocado, 100 g Hollandse garnalen, 1,5 el halvanaise chilipoeder, zout, , Voor de crostini′s:, 100 g gerookte zalm 100 g boter, 1 el limoensap, 1 el fijngehakte basilicum, peper en zout, 1 stokbrood, , Voor de tonijntapenade:, 1 blikje tonijn op olie, 2 el kappertjes, 6 gedroogde tomaatjes, 100 g zwarte olijven zonder pit, 1 el citroensap, peper en zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-06-2012
  • Europees
  •  10-20 min.

Muse van Gerookte makreel en bietenmousse

Het originele recept makkelijker aangepast. Is een heel simpel, maar zeer smakelijke amuse de hoeveelheden hangen af van de hoeveelheid amuses

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 2 gekookte bietjes, Griekse Yoghurt, Pistache noten, Creme Fraiche, Fond van Visbouillon, zout en peper, Hazelnoot olie, Cayenne peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

gekonfijte rode pepers

Dit is eigenlijk meer een garnituur onderdeel van bijvoorbeeld een salade of deel van een amuse het is makkelijk leuke twist om salades voorgerechten en amuses leuk te maken  

INGREDIENTEN

100 gram suiker, 100 ml water, 4 spaanse pepers, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-03-2017
  • Wereld
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kroket of Croquette van Doperwt

Genoeg voor 10 amuses ofwel 10 kroketjes In een restaurant kreeg ik een paar maanden geleden als amuse een kroket van doperwt. Je moet niet denken aan de afmeting van een full-size Febo kroket maar aan een amuse ter grootte van een kleine bonbon. Na het smaakbommetje te hebben verorberd wist ik één ding zeker `die ga ik namaken`. Na geëxperimenteer en bijschaven presenteer ik hier de `munt-variant` maar het leuke is dat de mogelijkheden legio zijn . Je kunt denken aan verschillende smaakvarianten met paddenstoel, kruiden, specerijen ,vis ja zelfs zoet. Je moet dan wellicht alleen de keuze van je bouillonsoort aanpassen. Prima toepasbaar voor het komende familie(kerst) diner dus! Het leukste is om ze van verse doperwten uit de dop te maken.

INGREDIENTEN

Doperwten ca. 100 gr. vers gedopte (je hebt dan ca. 200 gr. peulen nodig) of diepvries, Groentebouillon van blokje of zelf gemaakt, ½ theelepel ras el hanout kruidenmix, Ca. 15 blaadjes verse munt, Druppel tabasco, Bloem, Pakje (ca. 150 gr. ) Tempura meel (of zelf maken), Japans broodkruim (uit Japanse winkel) of anders gewoon paneermeel., ½ liter Olie ( aranchide, zonnebloem)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2012
  • Europees
  •  30-60 min.

Creme brulee van vanille

Amuse - dessert

INGREDIENTEN

2 eidooiers - 1? dl. slagroom - 0,6 dl. melk - 15 gr. suiker - 5 gr. vanillesuiker - 2 druppels vanille-essence - 1 vanillestokje - rietsuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aspergepuddinkje met bloedsinaasappelsaus

Ik ben dol op asperges en geniet dan ook met volle teugen van de relatief korte periode waarin de witte asperges verkrijgbaar zijn. Er zijn heel veel mogelijkheden om iets met asperges te doen, variërend van amuses tot hoofdgerechten. Alleen voor wat betreft asperge-nagerechten is de keuze nogal beperkt. Veelal beperkt dat zich tot asperge-ijs of een asperge-sorbet. Dit gerecht biedt iets heel anders, is niet moeilijk te bereiden en is beslist de moeite van het uitproberen waard! Het basisidee hiervoor kreeg ik van een aspergekweker, waarna ik zelf verder ben gaan experimenteren.

INGREDIENTEN

Ca. 500 gram witte asperges (6 a 7 stuks), 25cl slagroom, 50 gram witte basterdsuiker, 30 cl bloedsinaasappelsap (o.a. te vinden in het versschap bij Lidl), 1 theelepel maizena of allesbinder, 3 gelatineblaadjes, Bakje frambozen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2013
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Olijven met Zure Ansjovis

Allerlei amuses van Lida

INGREDIENTEN

, 1 reepje Ansjovis in het Zuur, (Anchoas en Escabeche, Boquerones en Vinagre);, 1 Groene Olijf, gevuld met rode Paprika;, 1 Cocktailprikkers of Tandenstokers, beetje Olijfolie Extra Virgen

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Spaans Amuse
  •  0-10 min.

Ijskoffie met karamelschuim

INGREDIENTEN

2 kopjes espresso, 2 theelepels rietsuiker, 4 eetlepels witte basterdsuiker, 1 theelepel boter, 1 dl water, 2 dl slagroom

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2010
  •  
  •  10-20 min.

Champignon-rosbief amuse

Amuse van Inge december 2014

INGREDIENTEN

1/2 liter droge witte wijn, 1 citroen, handvol verse peterselie, 2 teentjes knoflook, 4 kastanjechampignons, 4 plakjes rosbief, zeezout

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Frans Amuse
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top