1. Home
  2. Recepten
  3. Amuses

Amuses recepten (49) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

BORRELHAPJES EN AMUSES

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2012
  •  
  •  10-20 min.

Bordje Met Drie Amuses

De recepten van deze amuses zijn van de hand van Constant Fonk, hij is eigenaar en chef-kok van De Oude Rosmolen in Hoorn. De amuses zijn: gefrituurde visreepjes, gevulde druiven met levermousse en gegrilde gamba's met gember.

INGREDIENTEN

Voor de gegrilde gamba's met gember: 6 grote rauwe gamba's, 1/2 komkommer en voor de marinade 1 el olie, 1 tl honing, 1 tl marc de gewurztraminer (eau de vie), 1 tl geraspte gemberwortel, 1 tl Nam Pla (vissaus), mespuntje peper, voor de gevulde druiven met levermousse:, 20 hollandse muskaatdruiven, 150 g pate van eende- of ganzenlever, 1/2 dl slagroom lobbig geklopt, 1 el witte port, voor de gefrituurde visreepjes: 1 dl olijfolie, 1 el Ricard of Pernod, 1 tl venkelzaadjes, gekneusd, zout, peper, 300 g visfilet (tong), in schuine reepjes gesneden, voor het tempurabeslag: 1 ei, 125 g bloem, frituurolie, voor de saus: 10 draadjes saffraan, 1 tl Ricard of Pernod, 100 g mayonaise, 1 tl fijngesneden dille.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Albondigas (tapas)

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses

INGREDIENTEN

250 gram half om half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei; zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 1,5 dl gezeefde tomaten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Carpaccio amuses met Truffelmayonaise

Ook al is deze amuse snel een eenvoudig om te maken, de smaak is absoluut niet eenvoudig. Een combinatie van smaken die bij elk type diner past. Hiermee maak je gegarandeerd indruk op je gasten.

INGREDIENTEN

Voor 8 hapjes:, 8 plakjes carpaccio/, handje rucola, klein gesneden/, handje geroosterde pijnboompitten/, geschaafde Parmezaanse kaassnippers/, pot truffelmayonaise,

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2015
  • Europees Amuse
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kleine amuses met foie gras

Een diner met goede vrienden was de aanleiding om ook de amuses maar eens extra aandacht te geven, bedoeld om te serveren bij een kir (in dit geval Cremant de Bourgogne met Creme de Cassis) Bij de Sligro zag ik kleine rondjes (ong. 3 cm) foie gras (12 stuks) waarmee voor 4 personen 3 leuke hapjes te maken zijn. Klaar, om zo te gebruiken. Aan de prijs natuurlijk (€ 9), je kunt beter een bloc foie kopen, maar gemak is ook wat waard natuurlijk. Ik maakte de volgende 3 hapjes: * foie gras op appel en met confit de figues * foie gras op gedroogde gemberkoek * foie gras met zomertruffel 1.Foie gras met appel en confit de figues Van een stevige grote appel 2 dunne plakjes uit het midden snijden, zodat je met een kleine steker (ong. 3 cm) in totaal 4 mooie rondjes hebt. Ik heb ze zo rauw gelaten, maar bedacht later  dat het ook smakelijk zou zijn geweest ze heel even in een beetje boter aan te bakken. Hierop een rondje foie gras, heel kleine snuif peper en daarop een beetje confit: vijgen in dit geval;maar van uien kan natuurlijk ook. Ik zag bij AH dat er heel wat varianten in kleine potjes te koop zijn. Gepresenteerd op een amuselepel. 2. Foie gras op gemberkoek Gemberkoek koop je bij de supermarkt (ontbijtkoek met stukjes gember). Hiervan 2 dunne (4 mm) plakjes snijden en met het stekertje weer 4 mooie rondjes maken. Deze 4 rondjes in de oven 15 min op 50 gr drogen. Van te voren maken, zodat het weer af kan koelen. Rondje foie gras erop, snuif peper en klaar is kees. Simple comme bonjour, maar een heerlijke smaak combinatie! Foie gras met peperkoek is bekend, maar met de gember gecombineerd is het nog leuker! 3. Bij de voorbereiding trof ik bij AH een klein potje zomertruffel voor nog geen € 5 aan! Zomertruffel is licht van smaak in vergelijking met de echte truffelsmaak, maar juist voor de combi met foie gras prima geschikt. De truffeltjes in zeer dunne plakje snijden en verdelen over de 4 laatste rondjes foie gras. Je kunt ook truffeltapenade of iets anders met lichte truffelsmaak gebruiken natuurlijk. Ik heb er geen toast of brood onder gedaan, maar dat kan eventueel wel natuurlijk. Ook deze eenvoudige amuse smaakte weer voortreffelijk.

INGREDIENTEN

Foie gras (ong. 100 gr), 1 appel, Confit van vijgen of uien, Gemberkoek, Klein potje zomertruffels,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2016
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.

Pompoensoepje van de Zwethheul

Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd.

INGREDIENTEN

1/4 oranje vleespompoen (Butternut squash, ca. 500 g), 1 gesnipperde ui, 1/2 teentje knoflook, 1/2 paprika, 1 el (milde of zoete) paprikapoeder, 1 takje tijm, snuf kaneel, 3 laurierbladeren, olijfolie/boter, 1 liter kippenbouillon, 1/2 liter room (met de helft hiervan is de soep romig en minder machtig), Garnituur:, filodeeg, geraspte kaas, gedroogde kruiden, pompoenpitten*, pompoenpitolie*, stukje courgette[, * Verkrijgbaar bij Oil & Vinegar en biologische winkels.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Zalmrolletjes met krab-citroen-wodkamousse

Deze amuses zijn altijd een succes, zeker als je hier ijskoude miniatuurflesjes (of borrelglaasjes) lime-wodka bij serveert.

INGREDIENTEN

1 blikje krab, 100 g Mon Chou of Mascarpone, 1/2 rode ui, zeer fijn gehakt, paar druppels chilisaus, zout & vers gemalen peper, 2 blaadjes gelatine, 3 el citroenwodka, 250 g gerookte zalm, in brede repen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2003
  • Russisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse

Amuses: tartaar van verse tonijn met een tomatencoulis en basilicum.

INGREDIENTEN

-200 g rauwe tonijn, -1 sjalotje (gesnipperd), -1 el kappertjes, -2 el olijfolie, -1 el citroensap, -peper en zout (naar smaak), -150 g rijpe tomaten, -2 el sherry-azijn, -basilicum blaadjes, -komkommer,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  •  
  •  20-30 min.

Super Skinny, Amuse met gerookte kip

Een heerlijke amuse. Simpel as that. Maar wel lekker en iedereen lust dit. Enjoy!

INGREDIENTEN

Men neme (voor 3-4 amuses, afhankelijk van de grootte):, 50 gram gerookte kipfilet, een halve avocado, 1 eetlepel magere kwark, kleine hand gepelde pistachenootjes, 1 kneep citroensap, peper en zout

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Nederlands Amuse
  •  0-10 min.

Amuse van norirollen met zalm en kaas

Een feestelijke zalmamuse met Japans norivel, wasabipasta en roomkaas met een toef van tuinkers. Voor 12 amuses.

INGREDIENTEN

250 g. Gerookte zalm, 1 gedroogd norivel (wier), in 6 repen gesneden, 100 g Roomkaas, wasabipasta, 10 g tuinkers, Limoen in vieren gesneden, als garnituur

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2010
  • Japans
  •  10-20 min.

Amuse van kalkoenfilet met mango en portsaus

Een prachtige amuses, geserveerd in een leuk klein pannetje, bakje of op lepel.

INGREDIENTEN

200 gr kalkoenfilet 2 el olijfolie 1.5 dl kalfsfond 1.5 dl port 1 mango, niet te rijp 1 el gembersiroop 3 el boter peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2006
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Roti-like Amuse.

Heerlijke Amuse met de smaak van roti: pittig gekruid gehakt, gebakken aardappel puree, kaas, kerrie samen in een klein gerechtje.

INGREDIENTEN

Voor 8 kleine amuses:, , - 180 gram gemengd gehakt., - 220 gram aardappel, met rasp tot bijna puree geraspt., - Kaas., - wraps, liefst rotiwraps maar gewone kunnen ook. Ik koop ze gewoon in de supermarkt., - zout en peper., - knoflookolie, olijfolie kan ook., - Basilicum., - Pinda`s, zo klein mogelijk gehakt., - Sambal., - Groene sla, ijsberg of rucola., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2012
  • Surinaams
  •  10-20 min.

Artisjok Amuse

Je kunt amuses uitstekend bij een welkomstcocktail serveren. Voor meerdere personen verdubbel de aantallen

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokhartjes, 1/2 zakje verse basilicum, snufje zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak parmaham, 4 mooie amuselepels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kruidenboter met koriander en olijfolie

Toen ik op vakantie was heb ik meermalen in een voortreffelijk visrestaurant gegeten. Je kreeg er vooraf heerlijke amuses en allerlei heerlijkheden. Eentje ervan was een geweldig lekkere dipper van olijfolie met koriander. De laatste keer dat we er gingen eten heb ik de ober uitgevraagd over de ingrediënten die erin zaten. Hij liet me raden en ik had ze allemaal goed Hierop gebaseerd heb ik deze kruidenboter gemaakt. Door olijfolie aan de roomboter toe te voegen krijg je een mooi smeuïg en glad geheel en is de boter beter smeerbaar dan gewone roomboter. Neem wel een lekkere olijfolie want je proeft de smaak goed terug in het geheel. Je zou eventueel nog een beetje versgehakte knoflook toe kunnen voegen maar dat heb het niet gedaan om zo de smaak van de dipper beter te behouden. Met dit recept heb ik in 2014 de bbq-battle gewonnen in de categorie kruidenboter.

INGREDIENTEN

250 gram roomboter (1 pakje), 15 gram verse koriander, 4 el goede olijfolie, 1 sjalotje, grof zeezout, versgemalen zwarte peper, eventueel  2 tenen knoflook naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2014
  • Wereld
  •  10-20 min.

Een amuse van Kippenlevertjes met Mangochutney

In 10 minuten staat deze geweldige amuse voor je gasten op tafel! DUS T O P !

INGREDIENTEN

100 gram kippenlevertjes, zout en peper 2 el bloem 15 gram boter 10 tl mangochutney 1 doosje tuinkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

PATE VAN WILDE PADDESTOELEN OP MELBATOASTJES

AMUSES ... het hele woordt klinkt al frans, maar wat is een amuses? Het zijn kleine hapjes bedoelt om uw eetlust op te wekken. dat gaat zeker lukken met deze pate van wilde paddestoelen op melbatoastjes!

INGREDIENTEN

, 20 gram gedroogde, gemengde wilde bospaddestoelen, 50 gram boter, 375 gram reuzenchampignons, 1 knoflookteentje, geperst, 2 eetlepels brandy, 60 ml dikke room, 1 theelepel verse tijm, 1/4 theelepel jeneverbessen, gemalen, 100 gram kant-en-klare Melbaminisoastjes, creme frache, om te serveren, 30 verse (gladbladige) peterselieblaadjes, , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Caprese borrelhapje

Simpel, lekker en ziet er leuk uit als borrelhapje!

INGREDIENTEN

- bakje mini-mozarella, - bakje kleine tomaatjes (cherry/mini-tros), neem goed rijpe tomaatjes!, - verse basilicum (van de plant), - olijfolie extra vergine van goede kwaliteit, - zout/peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-05-2008
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Yakatori van kip met parmazaanse kaas en tijm

Japanse hapjes, allemaal geserveerd op een stokje! Yakitori, zoals deze saté-achtige stokjes in Japan worden genoemd, zijn prachtig als amuses of feestelijke voorgerechtjes.

INGREDIENTEN

30 g fijn paneermeel, 70 g Parmezaanse kaas, verse tijm, 1 ei, 500 g kipfilet, in dunne reepjes, 2 eetlepels arachideolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2012
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Rouleau van runderrookvlees met roomkaas, groene asp

Dit is een mondvermaakje, zoals ik heb mogen eten ter afsluiting van een kookworkshop in Librijes Atelier De volledige titel van dit recept luidt: "rouleau van runderrookvlees met roomkaas, groene asperges en gerookte amandeltjes" We maakten in groepjes een aantal hapjes (amuses of mondvermaakjes) en dit hapje werd door mijn teamgenoten gemaakt.

INGREDIENTEN

150 gr dungesneden runderrookvlees, 100 gr roomkaas, 4 gr gehakte amandeltjes, 10 gr (Zwolse) mosterd, 2 Amsterdamse uitjes, 3 groene asperges, , voor de garnering, ietsje kervel of platte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Vitellorolletje met tonijncrème

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn in water (160 g), uitgelekt, 3 eetl mayonaise, 2 eetl droge witte wijn, 1 ansjovisfilet (blikje), 2 theel kappertjes + extra, 10 plakjes fricandeau, 25 g rucola

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-03-2013
  •  
  •  0-10 min.

Paling-roomkaas amuse met geroosterde pijnboompitten en krui

Als we het hebben over een streling van de tong!!

INGREDIENTEN

200 gr roomkaas 150 gr paling 100 ml slagroom 50 gr pijnboompitten geroosterd beetje rookzout peper dille 4 blaadjes galantine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Seccatarolletjes met rucola

Antipasto, ca. 12 stuks uit: "Amuses" van Albert Hein

INGREDIENTEN

1 eetlepel pijnboompitten, 1 bakje rucola, 2 pakjes seccata (vleeswaren), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico azijn, zout, verse peper, 12 cocktailprikkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Mini kaastaartje

Klein kaashapje met walnoot

INGREDIENTEN

3 eieren 6 el., ongeslagen slagroom 150 gr., gemalen oude kaas, 28 saladecups walnoten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2003
  •  
  •  10-20 min.

Panna cotta met witte chocolade en frambozen Gekookte room

Panna Cotta is een echt Italiaans nagerecht. Letterlijk betekend het gekookte room. De basis ingrediënten voor panna cotta zijn: Hierop kan uiteraard naar hartenlust worden gevarieerd. Zoals bij deze panna cotta met witte chocolade, hierbij is de suiker vervangen door witte chocolade. Panna cotta wordt veel geserveerd met een saus van (warme) vruchten of chocolade. Panna cotta is erg makkelijk en vooral ook snel om te maken. Let er wel op dat het dessert flink de tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ideaal gerecht dus als er visite komt en je niet heel de avond in de keuken wil staan.

INGREDIENTEN

Room, (melk), suiker en gelatine., Ingrediënten voor 2-3 personen:, - 150 ml melk, - 50 ml slagroom, - 50 gram witte chocolade, - 2 blaadjes gelatine, - 50 gram frambozen jam, - 1/2 limoen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2013
  •  
  •  20-30 min.

Amuse ,Mousse van Gerookte makreel en bieten

Het originele recept makkelijker aangepast. Is een heel simpel, maar zeer smakelijke amuse de hoeveelheden hangen af van de hoeveelheid amuses

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 2 gekookte bietjes, Griekse Yoghurt, Pistache noten, Creme Fraiche, Fond van Visbouillon, zout en peper, Hazelnoot olie, Cayenne peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2013
  •  
  •  0-10 min.

Pate op een lepeltje

INGREDIENTEN

? 1 eetlepel pate (fijne structuur, bijv. roompate), ? 1 eetlepel sherry, ? 1 eetlepel slagroom, ? 1 zakje amandelen (klein zakje, gepeld), ? 2 takjes peterselie (krulpeterselie)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

vitellorolletje met tonijncre

Vitellorolletje met tonijncreme

INGREDIENTEN

* 1 blikje tonijn in water, (160g), uitgelekt, * 3 eetl mayonaise, * 2 eetl droge witte wijn, * 1 ansjovisfilet, (blikje), * 2 theel kappertjes + extra, * 10 plakjes fricandeau, (vers gesneden), * 25 g rucola,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2014
  • Amuse
  •  20-30 min.

Crumble van geitenkaas

INGREDIENTEN

200 gr. gemengde noten, 110 gr. ongezouten boter, 90 gr. harde geitenkaas zonder korst, 95 gr. panko (japans paneermeel)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2011
  •  
  •  0-10 min.

Amuse met paling

Een heerlijke zachte smaak die de paling zeer goed tot zijn recht doet komen

INGREDIENTEN

, 200 gram roomkaas, 150 gram paling, 100 ml slagroom, 50 gram pijnboompitten, geroosterd, 4 blaadjes gelatine, dille, zout peper, ,

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2014
  • Wereld Amuse
  •  30-60 min.

Zomerse visamuses

Hier een paar heerlijke amuse`s

INGREDIENTEN

Voor de gevulde tomaatjes:, 6 kleine, stevige tomaten, 1 avocado, 100 g Hollandse garnalen, 1,5 el halvanaise chilipoeder, zout, , Voor de crostini′s:, 100 g gerookte zalm 100 g boter, 1 el limoensap, 1 el fijngehakte basilicum, peper en zout, 1 stokbrood, , Voor de tonijntapenade:, 1 blikje tonijn op olie, 2 el kappertjes, 6 gedroogde tomaatjes, 100 g zwarte olijven zonder pit, 1 el citroensap, peper en zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-06-2012
  • Europees
  •  10-20 min.

Muse van Gerookte makreel en bietenmousse

Het originele recept makkelijker aangepast. Is een heel simpel, maar zeer smakelijke amuse de hoeveelheden hangen af van de hoeveelheid amuses

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 2 gekookte bietjes, Griekse Yoghurt, Pistache noten, Creme Fraiche, Fond van Visbouillon, zout en peper, Hazelnoot olie, Cayenne peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2013
  •  
  •  0-10 min.

Champignons zoals in Tours

De champignons worden omhuld met een beslagje en krijgen een knapperig en goudgeel jasje in hete olie. U kunt kiezen of u er een koude dan wel een warme saus bij zult geven. U kunt ook allebei doen. De champignonbeignets kunnen als een voorgerecht worden opgediend. Als amuses bij een glas wijn zijn ze ook niet te versmaden.

INGREDIENTEN

300 gram kleine kastajechampignons, bij voorkeur met stijf gesloten hoedjes, schoongemaakt, , 75 gram bloem, gezeefd, - 1 ei, losgeroerd, - 1,5 dl pilsener bier of koolzuurhoudend water, - zout, - witte peper uit de molen, - (zonnebloem)olie voor het frituren, , 1 dl mayonaise, - 1 dl creme fraiche, - 2 eetl. fijngesneden/gehakte tuinkruiden zoals bladpeterselie, bieslook, tijm, basilicum, - eventueel enkele druppels droge witte vermouth (Noilly Prat), , 0,75 dl gevogeltefond, uit potje, - 1,5 dl kookroom, - 2 eetl. fijngesneden/gehakte tuinkruiden, - 1 bosuitje, ragfijn gesnipperd,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Sandwiches met waterkers

Met waterkersboter maak je de smakelijkste sandwiches die je kunt presenteren bij een borrel bij de open haard en die het bij een brunch of een koude lunch ook heel goed doen. Maak je de sandwiches kleiner en snijd je de sandwiches diagonaal door dan levert dat je lekkere amuses op die bij een aperitief goed smaken.

INGREDIENTEN

, 100 gram waterkers, - 175 gram boter (op kamertemperatuur), - 2 eetl. creme frache, - zout, - witte peper uit de molen, - enkele druppels limoen of citroensap, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ontluikende Liefde

Gasterij de Elzentuin RECEPTUUR "ONTLUIKENDE LIEFDE" vruchten & fruit in wijngelei Voor desserts of kleurrijke amuses vol fantasie! * * * Benodigdheden: Halve fles zoete witte wijn Sap van 1 citroen Sap van 1 sinaasappel Paar druppels Kirsch of likeur 100 gram suiker 20 gram gelatine Rood, oranje en wit fruit & vruchten Week de gelatine in een beetje koud water en verwarm een mengsel van witte wijn, citroen en sinaasappelsap met suiker. Het mengsel mag niet koken! Los de voorgeweekte gelatine op en neem de pan van het vuur. Voeg de likeur toe en laat de gelei afkoelen. Schep de vruchten en het fruit in wijde glazen en giet hierover de nog net vloeibare gelei. Laat de gelei in de koelkast opstijven ONTLUIKENDE LIEFDE is samengesteld uit: Wijngelei met appels uit de boomgaard & Hoekse Waardse peren met amandel, slagroom & likeur Wijngelei met verse aardbeien & rood zomerfruit met Kirsch & slagroom Wijngelei met abrikoos & perzik met pistache en slagroom

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2010
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

gekonfijte rode pepers

Dit is eigenlijk meer een garnituur onderdeel van bijvoorbeeld een salade of deel van een amuse het is makkelijk leuke twist om salades voorgerechten en amuses leuk te maken  

INGREDIENTEN

100 gram suiker, 100 ml water, 4 spaanse pepers, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-03-2017
  • Wereld
  •  > 120 min.

Mini bouchées met Passendale-kaas, champignons en spek

Zelf je amuses maken is altijd beter , dit recept is makkelijk en goed voor 20 lekkere hapjes , die je op voorhand kan bereiden.

INGREDIENTEN

20 voorgebakken bladerdeeghapjes, 100 g Passendale-kaas, 100 g gerookte spek in plakjes, 25 g boter, 25 g bloem, 3 dl melk, 75 g champignons, peper en zout, nootmuskaat, 2 eetlepels gehakte peterselie

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2015
  • Belgisch Amuse
  •  30-60 min.

Amuse van verschillende soorten kroepoek

Drie bijzondere amuses met kroepoek Deze amuses zijn gemakkelijk te maken én zorgen voor een culinaire binnenkomst voor je gasten. De verschillende smaken zijn prima zelf te maken, maar ook kant en klaar verkrijgbaar.

INGREDIENTEN

8 st. wasabi kroepoek, 8 st. saffraan kroepoek, 200 gr. paling filet, soja saus, 100 gr wakame, 100 gr rode kaviaar, Borage cress, 200 gr gerookte zalm, 20 blaadjes rucola, 1 mango, geraspte kokos, witte kookwijn, witte basterdsuiker.

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2015
  • Japans Amuse
  •  30-60 min.

Albondigas

Heerlijk Spaans onderdeel van tapas komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses

INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood; 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei;1/2 theelepel zout, mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 250 gr. half-om-half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;1.5 dl.gezeefde tomaten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

oosterse witlofschelp met garnalen en kerrie schuim

Combinatie van verschillende amuses, smaken

INGREDIENTEN

Schelpjes:8 mooie stevige witlof blaadjes of roodlof, staat in mooi contrast met het kerrie schuim, 1 el. teriyaki saus, 1 tl. Honing, 1 el. Sesamolie, ½ tl. Wasabi pasta, ,  vulling:, 200 gr. Rivierkreeftjes, 200 gr. Hollandse garnalen., 2 bosuitjes, gesnipperd, ,  kerrie schuim :, 1 tl. Kerriepoeder, ½ tl. Komijnpoeder, 4 dl. Kippen bouillon, sap van hele limoen, maiszetmeel, 1 el olijfolie, , koriander bosje

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2015
  • Internationaal Amuse
  •  10-20 min.

Forel met vanille-ijs

Een vreemde combinatie op het eerste gezicht, maar echt heel lekker!

INGREDIENTEN

1 komkommer, 1 granny smith appel, 1 sjalotje, 4 lepels vanille-ijs, 150 gram gerookte forel, Peper/zout,

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2019
  • Vis Amuse
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top