- Eigen recept
Zuid afrikaanse kip met honing en mosterd
Een krokant korstje om je kip, die lekker mals blijft.
Kip: 8 1/2 kippeborsten, 8 kipfileetjes, 8 drumsticks. Honing: ongeveer 10 eetlepels Mosterd: 3 eetlepels 75 g boter kerriepoeder zout
Wrijf kip in met zout. Haal kip even door saus. Leg kip (rauw)in beboterde Ovenschaal. Giet saus erover heen. Zet in oven, 60 minuten voor drumstick en kippenborst, kipfilet kan korter.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-12-1998Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Afrikaanse Kip
Eenvoudig maar erg lekker mn door de saus.Simpel om te toveren tot een veg.gerecht door de kip te vervangen door bv quorn.
3 kipfile,4 dl melk,100 gr gemalen kokos,2-3 paprika`s in verschillende kleuren,1 theel.sambal oelek,1 prei,1 eetl.boter,1 theel.zout,1 bouillontabl.,1 eetl.meel,2 dl yoghurt.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-06-1999Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
Afrikaanse pompoensoep
Herfstsoep; warm, zoet en kruidig (ideaal voor kinderen)
1 pompoen (ca. 1 kg);, 500 gr. aardappelen;, 4 appels;, 2 uien;, 1 eetl. kerriepoeder;, 1 theel. koenjit;, 1 theel. kaneel;, 2 eetl. geraspte gemberwortel;, 1,5 l. groentebouillon;, 2 laurierbladen;, 2 dl. slagroom of blueband finesse;, 1/2 rode paprika;, 2 eetl. geknipte bieslook;, (arachide)olie;, zout en versgemalen peper.,
- Afrikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-11-2012Afrikaans30-60 min.
Afrikaanse Yamballetjes
Kindvriendelijk recept
1 kilo yams (uit een Afrikaanse toko), 3 eieren, 25 gram cornedbeef, zout, ,
- Afrikaans Tussengerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-02-2001Afrikaans Tussengerecht20-30 min.
Afrikaanse ovenschotel
Lekkere (van te voren voor te bereiden) ovenschotel
2 uien, 250 gram aardappelen, 3 grote tomaten, 250 gram sperciebonen, 8 gedroogde abrikozen of naar smaak meer, 600 gram runder braadlappen, zout, vers gemalen zwarte peper, 50 gram boter, knoflook naar smaak, 1 theelepel gemberpoeder, 2 kruidnagels, 1 dl. (zuid afrikaanse) rode wijn, 2 dl. vleesbouillion (van een blokje)
- Afrikaans
- > 120 min.
- Geplaatst op19-06-1999Afrikaans> 120 min.
Afrikaanse Pompoensoep
Vegetarische soep
Arachideolie, 2 uien, 1 el pittige kerriepoeder, 1 kg pompoen, 500 gr aardappelen, 4 appels, 1 tl koejit, 1 tl kaneel, 2 el geraspte gemberwortel, 1 l groentebouillon, 2 laurierbladeren, zout, peper, slagroom, rode paprika, bieslook.
- Afrikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-11-1999Afrikaans30-60 min.
Afrikaanse rijstschotel
Makkelijk te maken eenpansgerecht.
* 200 g rijst (gekookt) * 300 g rundvlees (rosbief, biefstuk, bieflappen) * 250 g (wilde) spinazie * 2 tomaten * 2 lenteuitjes * 1 rode peper * 1 teentje knoflook * olijfolie * 1 theelepel gemalen komijn * 1 theelepelen gemalen koriander * 1 mespunt cayennepeper * peper en zout
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-02-2005Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
afrikaanse kip
Spinazieschotel met kip
300 gr kipfilet, diepvriesspinazie, 4 tomaten, pindakaas, 1 ui, 1 teen knoflook en tijm.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-03-1999Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Afrikaanse pindasoep
Lekkere soep op basis van zoete aardappel en pinda(kaas).
1 zoete aardappel, 1 rode ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geraspt, 1 stuk verse gember, geraspt, klein blikje tomatenpuree, 4 el pindakaas, 1/2 tl djinten (komijnpoeder), 1 tl red pepper flakes, 1 liter bouillon (2 blokjes en een liter water), , 2 el olie,
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-09-2015Afrikaans20-30 min.
Afrikaanse kip
Lekkere en simpel kipgerecht uit de afrikaanse keuken.
1 theelepel kaneel, 2 theelepels komijn, 1 pot tutti frutti, 2 eelepels vloeibare honing, 150 gram blanke amandelen, 800 gram kipfilet, 2 rode uien, 4 eetlepels zonnebloemolie, ,
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-09-2011Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
Afrikaanse Rijsttafel
Overheerlijke rijst met kerrie en div. bijgerechten.
Rijst, 80 gram boter, 3 uien, 4 theel. kerrie masala, 1 theel. djahe, 60 gram bloem,een kwart liter melk, ketjap manis, rundvleesmaggiblokje, citroensap, een pond hamlappen, sambal badjak.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-12-1999Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
afrikaanse kip
Pittig gekruide gebraden kip
1 grote scharrelkip van ongeveer 1,5 tot 2 kilo., 30gram boter., 3 tenen knoflook., 1 theelepel vers gemalen zwarte peper., 1 theelepel kurkuma., 1/2 theelepel gemalen komijn., 1 theelepel gedroogde tijm., 1 eetlepel verse koriander (fijngehakt), 4 eetlepels dikke kokosmelk., 4 eetlepels medium dry sherry., 1 theelepel tomatenpuree., zout., chilipoeder.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-07-2000Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
afrikaanse stoofschotel
*1 ui.*250 gram aardappelen.*3 tomaten.*250 gram sperciebonen.*8 gedroogde abrikozen.*600 gram runderbraadlappen.*zout en peper.*50 gram boter.*2 teentjes knoflook.*1 theelepel gemberpoeder.*1 theelepel kaneel.*2 kruidnagels.*1 dl. rode wijn(natuurlijk zuid-afrikaanse).*2 dl.vleesbouillon.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-04-2001Afrikaans Hoofdgerecht> 120 min.
Afrikaanse pindasoep
Pinda's worden veel gebruikt in de Afrikaanse keuken. U kunt aardnotenpasta bij een natuurvoedingswinkel kopen, voor deze bijzondere en vullende soep, maar u kunt er ook pindakaas voor in de plaats gebruiken. Okra wordt traditioneel in stukken gesneden en verleent zo een iets kleverige textuur aan de soep.
3 el aardnootpasta of pindakaas - 1,5 liter bouillon - 2 el tomatenpuree - 1 ui, gehakt - 2 plakken verse gember - 1/2 tl gedroogde tijm - 1 laurierblad - zout en chilipoeder - 250 gr witte yam, in blokjes gesneden - 10 kleine okra's, bijgsneden.
- Afrikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-08-2000Afrikaans60-120 min.
Afrikaanse vispastei
600 g kabeljauw, in stukken van 2 cm, 1 tl gemalen komijn (djinten), 1 tl gemberpoeder (djahé), 4 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 rode peper, fijngesneden, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 3 stuks bosui in ringetjes, 1 bakje verse koriander (15 g), grof gehakt, 1 bakje amandelschaafsel (55 g), geroosterd, 8 plakjes filodeeg (pakje 10 plakjes
- Afrikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-01-2011Afrikaans30-60 min.
Afrikaanse couscoussalade
Afrikaanse couscoussalade met kip, noten en papaja
- 500 gram kipfilet, , - versgemalen peper, , - zout, , - 7 eetl. olijfolie traditioneel, , - 1 pak honig couscous, , - 3 bosuitjes, , - 1 gele paprika, , - 1 rode paprika, , - 3 eetl. citroensap, , - 150 gram tropische vruchtenmix (met onder meer gedroogde ananas, papaja en banaan), , - 50 gram cashewnoten,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-04-2005Nederlands10-20 min.
Afrikaanse kaneelkip
Lekker kruidige kipfilet, je proeft de zon!
1 eetlepel chilipoeder, 1 eetlepel kaneel, 2 theelepels djinten (gemalen komijn), zout/peper, 4 kipfilets, 4 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomaatstukjes (nette 400 gram), 100 gram rozijnen, , ,
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-2001Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Afrikaanse Vissoep
Pittige en overheerlijke vissoep,lekker met stokbrood en kruidenboter
1/2 zoete aardappel (bataat of yam of oebi), 1/2 liter visfumet,1/2 zakje maniok(wortelstok uit Afrika),2 tot 3 safraanstengels,1/2 rode en 1/2 groene chili(pikante spaanse pepers),1 blikje kokosmelk,100gr tonijn,100gr kabeljauw,100gr zeebrasem,100gr maiskorrels,10 blaadjes verse koriander.
- Afrikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-09-2000Afrikaans30-60 min.
Afrikaanse Struisvogel
Hier ga je echt harder van lopen.
250 gram Struisvogelfilet, 10 gram gemalen zwarte peper korrels, 25 ml brandewijn, 10 ml verse room en 15 ml olijf olie.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-01-2000Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
Afrikaanse ananas-stoofpot
1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 el olie, 400 g gesneden boerenkool, 1 groot blik ananas, 3 el pindakaas, 1 tl Tabasco, verse koriander.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-2003Afrikaans Hoofdgerecht0-10 min.
Afrikaanse omelet
De omelet heeft een Afrikaanse vriend voor me gemaakt.
4 eieren, 4 (tros)tomaten, 1 ui, knoflook, feta of geitekaas, peper, olijfolie
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-03-2002Afrikaans20-30 min.
- Eigen recept
afrikaanse kikkererwtenschotel
Als basis te gebruiken. Je kunt gehaktballetjes, kip of vis erbij serveren. Ik had er een malse kipschnitzel bij met ananaschutney
1 groot blik kikkererwten,8 sjaloyjes, 3 knoflook, 1 puntpaprika, 1 courgette, 6 tomaten, 100 gram amandelen, 1 el dragon, 1 el raz el hanout, 1tl komijn, zeezout, cayennepeper en olijfolie.
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-04-201220-30 min.
Afrikaanse ananas-pindaschotel
Afrikaanse stoofschotel, met spinazie, ananas en pindasaus
Olie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gr diepvries spinazie, 1 klein blikje ananas, 4 eetlepels pindakaas, tabasco saus naar smaak, pinda's
- Afrikaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-02-2003Afrikaans10-20 min.
Afrikaanse bobotie
Een oorsprong Afrikaanse gehaktschotel die,als er iets overblijft,koud ook heel lekker is.
2 sneetjes (niet al te vers)witbrood, 6 eetlepels melk, 6 sjalotjes of 2 uien, 1 eetlepel zonnebloemolie, 75gr gedrogede abrikozen, 2 eetlepels geschaafde amandelen, 75gr blanke rozijnen, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel citroensap, peper en zout, 1 ei, 1 eetlepel honing, 500 gr rundergehakt, kerstomaatjes als garnering
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-02-2004Afrikaans Hoofdgerecht0-10 min.
Afrikaanse Pindasoep
- 1 eetlepel plantaardige olie, - 1 teentje knoflook, - 1/3 kop tomatenpuree, - 2/3 kop pindakaas zonder stukjes, - cayennepeper (mespuntje of meer), - 4 koppen kippebouillon,
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-10-1999Afrikaans20-30 min.
Afrikaanse bakbananen
Dit mengsel van bakbananen is heerlijk als knapperig borrelhapje.
2 groene bakbananen, 1 gele bakbanaan, 1/2 ui, snufje knoflookpoeder, zout, cayennepeper, plantaardige olie
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-11-2000Afrikaans20-30 min.
Afrikaanse kip
75 g blanke amandelen, 400 g kipfilet, 1 rode ui, 2 eetlepels zonnebloemolie, ? theelepel kaneel, 1 theelepel komijn [djinten], 150 g tutti frutti, 1 eetlepel vloeibare honing, zout, peper
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-01-2001Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
Afrikaanse kip
Kip met rozijnen en pijnboompitten.
500 gr. kipfilet, 1 rode peper, 2 teentjes knoflook, 1 1/2 eetl. citroensap, 1 theel. kaneelpoeder, 3 eetl. olijfolie, 5 eetl. pijnboompitten, 5 eetl.blanke rozijnen, zou, peper, 1 eetl. fijngehakte verse munt,
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-08-2001Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
Afrikaanse sesamtoffee
* Kantu *Lekker snoepgoed!
100 g suiker, 1 tl limoen- of citroensap, 500 g sesamzaad
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-10-2000Afrikaans20-30 min.
- Eigen recept
Afrikaanse schotel
Voor de gehaktballetjes;500 gram rundergehakt,2tl raz el hanout,1 tl peper, 1 tl sambal badjak, 1 tl zeezout, 1 ei, paneermeel, olie, scheut witte wijn, 2 el ketcupcurry, beetje water., 300 gram couscous, 1 winterwortel, 4 sjalotjes, 4 tenen knoflook, 1 courgette, 2 puntpaprika`s,1 tl grof zeezout, verse peperkorrels, olijfolie.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-07-2011Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Afrikaanse mango-kipsalade
300gr asperges zout peper 1 mango 200gr gerookte kip 1 eetlepel sinaasappelsap 2 theelepels dyon mosterd 1theelepel honing 4eetlepels olijfolie 50 gr alfalfa 3 eetlepels zonnebloempitten
- Afrikaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-01-2005Afrikaans10-20 min.
- Eigen recept
Afrikaanse stoofpot
Een heerlijk gerecht met alerlei mogelijkheden. Houdt u niet van Lamsvlees? met kip is het ook heerlijk. Heeft u geen couscous, ook lekker met brood. Door de citroen mee te koken is gebruik van zout niet nodig. Niet te veel roeren en op laag vuur laten smoren goed in de gaten houden dat het niet droog kookt.
150 gr. pp lamsvlees (met been), courgette/tomaat/ui/knoflook/ gedr. pruimen/
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-08-2010Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
Afrikaanse ananasdrank
* Chinanadzi *Het mengsel moet een nacht staan, dus tijdig aan deze heerlijke drank beginnen!
1 grote rijpe ananas, 1 tl gemberpoeder, 1 tl gemalen kruidnagels, 25 g suiker
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-10-2000Afrikaans20-30 min.
Afrikaanse Bobotie
? zout, ? zwarte peper (versgemalen), ? 1 appel (geschild en grof geraspt), ? 1 citroen (schil ), ? 1 ui (fijngehakt), ? 1 eetlepel kerriepoeder, ? 1 eetlepel rozijnen, ? 1 snee brood (oud, wit, verkruimeld), ? 1 teentje knoflook (geperst), ? 1/2 citroen (sap ), ? 1/2 ei, ? 1/2 deciliter melk, ? 100 g abrikozen (gedroogd, fijngesneden), ? 25 g amandelen (blanke, geroosterd en fijngehakt), ? 25 g pistachenoten (gepeld), ? 35 g boter, ? 4 laurierblaadjes, ? 500 g gehakt, ? stoompan, ? 4 kleine ronde ovenschaaltjes
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-09-2002Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Afrikaanse fruitsalade
1 grote ananas, verschillende soorten vers fruit, schoongemaakt en in stukjes gesneden (papaja, sinaasappel, guave enz.), slagroom of vanilleroomijs,
- Afrikaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-04-2003Afrikaans10-20 min.
Afrikaanse aardappelen
Lekker van smaak en ideaal bij gehakt
Per persoon:, -1 middelgrote aardappel, -2 kleine tomaten, -1 ui, -klein stukje verse gember, -1 theelepel fijn gehakte peterselie, Kruiderij voor 2 personen:, -1/2 theelepel kurkuma, -snuifje chilipoeder, -afgestreken theelepel zout, -1 eetlepel gesmolten boter, -1/4 l heet water, -2 theelepels worstkruiden
- Afrikaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-07-2002Afrikaans Bijgerecht10-20 min.
Afrikaanse cashewtoffee
Lekker snoepgoed!
100 g suiker, 50 g maissiroop of honing, klontje boter, 2 tl limoen- of citroensap, 500 g gebrande gezouten cashewnoten
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-10-2000Afrikaans20-30 min.
Afrikaanse couscousburger
? 2 eetlepels couscous, ? 300 g rundergehakt, ? 1/2 eetlepel shoarmakruiden, ? 1 sjalot, fijngesnipperd, ? 2 takjes munt, in reepjes, ? versgemalen peper, ? 2 eetlepels olie, ,
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-01-2004Afrikaans Hoofdgerecht10-20 min.
Afrikaanse tomaat-karnemelksoep
Een orgineel recept wel koud serveren
1kg tomaat, , 1 blikje tomaten puree, , 3 dl karnemelk, een kein beetje creme frais, , sap van 1/2 citroen, , tabasco naar smaak, , 2 ons avocado puree of de puree van twee advocado's,
- Afrikaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-02-2002Afrikaans10-20 min.
afrikaanse groentestoofpot
1 zeer grote gesnipperde ui, olijfolie, 500 gr snijbiet, 1 pot of blik kikkererwten, 75 gr rozijnen, 100 gr rauwe rijst, 2 yams, enkele verse tomaten, 1 teentje knoflook (of naar smaak meer), zout, peper en tabasco naar smaak,
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-07-2002Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Afrikaanse pindaragout
2uien,gesnipperd,600g varkensschnitzel,in dunne reepjes,2el arachideolie,175g pindakaas,zwarte peper/1 el komijn,1 mespunt cayennepeper,zout,1 klein blik tomaten,300 ml vleesbouillon,1 bos peterselie,enkele schijfjes citroen
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-05-2006Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
-
Afrikaanse kombuis
van deonart , 34 recepten, 30 volgers
-
Afrikaanse keuken
van ArualB , 9 recepten, 0 volgers
-
Afrikaanse
van mfknol , 2 recepten, 0 volgers
-
Afrikaanse Wollies
van angit , 1 recepten, 0 volgers
-
Afrikaanse keuken
van jvdgein , 1 recepten, 0 volgers
-
afrikaanse gerechten
van boneyardbabe , 1 recepten, 0 volgers
-
Afrikaanse kip
van Tonroos , 1 recepten, 0 volgers
-
Afrikaanse keuken
van Lekkeregerechten , 1 recepten, 0 volgers
-
Afrikaanse gerechten
van dehlila , 1 recepten, 0 volgers
-
afrikaanse keuken
van ans2april , 1 recepten, 0 volgers