Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse

Afrikaanse recepten (241) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Zuid afrikaanse kip met honing en mosterd

Een krokant korstje om je kip, die lekker mals blijft.

INGREDIENTEN

Kip: 8 1/2 kippeborsten, 8 kipfileetjes, 8 drumsticks., Honing: ongeveer 10 eetlepels, Mosterd: 3 eetlepels, 75 g boter, kerriepoeder, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-1998
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Afrikaanse Kip

Eenvoudig maar erg lekker mn door de saus.Simpel om te toveren tot een veg.gerecht door de kip te vervangen door bv quorn.

INGREDIENTEN

3 kipfile,4 dl melk,100 gr gemalen kokos,2-3 paprika`s in verschillende kleuren,1 theel.sambal oelek,1 prei,1 eetl.boter,1 theel.zout,1 bouillontabl.,1 eetl.meel,2 dl yoghurt.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Afrikaanse pompoensoep

Herfstsoep; warm, zoet en kruidig (ideaal voor kinderen)

INGREDIENTEN

1 pompoen (ca. 1 kg);, 500 gr. aardappelen;, 4 appels;, 2 uien;, 1 eetl. kerriepoeder;, 1 theel. koenjit;, 1 theel. kaneel;, 2 eetl. geraspte gemberwortel;, 1,5 l. groentebouillon;, 2 laurierbladen;, 2 dl. slagroom of blueband finesse;, 1/2 rode paprika;, 2 eetl. geknipte bieslook;, (arachide)olie;, zout en versgemalen peper.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2012
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Afrikaanse Yamballetjes

Kindvriendelijk recept

INGREDIENTEN

1 kilo yams (uit een Afrikaanse toko), 3 eieren, 25 gram cornedbeef, zout, ,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Afrikaans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Afrikaanse ovenschotel

Lekkere (van te voren voor te bereiden) ovenschotel

INGREDIENTEN

2 uien, 250 gram aardappelen, 3 grote tomaten, 250 gram sperciebonen, 8 gedroogde abrikozen of naar smaak meer, 600 gram runder braadlappen, zout, vers gemalen zwarte peper, 50 gram boter, knoflook naar smaak, 1 theelepel gemberpoeder, 2 kruidnagels, 1 dl. (zuid afrikaanse) rode wijn, 2 dl. vleesbouillion (van een blokje)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-06-1999
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Afrikaanse Pompoensoep

Vegetarische soep

INGREDIENTEN

Arachideolie, 2 uien, 1 el pittige kerriepoeder, 1 kg pompoen, 500 gr aardappelen, 4 appels, 1 tl koejit, 1 tl kaneel, 2 el geraspte gemberwortel, 1 l groentebouillon, 2 laurierbladeren, zout, peper, slagroom, rode paprika, bieslook.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-1999
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Afrikaanse rijstschotel

Makkelijk te maken eenpansgerecht.

INGREDIENTEN

* 200 g rijst (gekookt) * 300 g rundvlees (rosbief, biefstuk, bieflappen) * 250 g (wilde) spinazie * 2 tomaten * 2 lenteuitjes * 1 rode peper * 1 teentje knoflook * olijfolie * 1 theelepel gemalen komijn * 1 theelepelen gemalen koriander * 1 mespunt cayennepeper * peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

afrikaanse kip

Spinazieschotel met kip

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet, diepvriesspinazie, 4 tomaten, pindakaas, 1 ui, 1 teen knoflook en tijm.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Afrikaanse pindasoep

Lekkere soep op basis van zoete aardappel en pinda(kaas). 

INGREDIENTEN

1 zoete aardappel, 1 rode ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geraspt, 1 stuk verse gember, geraspt, klein blikje tomatenpuree, 4 el pindakaas, 1/2 tl djinten (komijnpoeder), 1 tl red pepper flakes, 1 liter bouillon (2 blokjes en een liter water), , 2 el olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2015
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Afrikaanse kip

Lekkere en simpel kipgerecht uit de afrikaanse keuken.

INGREDIENTEN

1 theelepel kaneel, 2 theelepels komijn, 1 pot tutti frutti, 2 eelepels vloeibare honing, 150 gram blanke amandelen, 800 gram kipfilet, 2 rode uien, 4 eetlepels zonnebloemolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2011
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Afrikaanse Rijsttafel

Overheerlijke rijst met kerrie en div. bijgerechten.

INGREDIENTEN

Rijst, 80 gram boter, 3 uien, 4 theel. kerrie masala, 1 theel. djahe, 60 gram bloem,een kwart liter melk, ketjap manis, rundvleesmaggiblokje, citroensap, een pond hamlappen, sambal badjak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

afrikaanse kip

Pittig gekruide gebraden kip

INGREDIENTEN

1 grote scharrelkip van ongeveer 1,5 tot 2 kilo., 30gram boter., 3 tenen knoflook., 1 theelepel vers gemalen zwarte peper., 1 theelepel kurkuma., 1/2 theelepel gemalen komijn., 1 theelepel gedroogde tijm., 1 eetlepel verse koriander (fijngehakt), 4 eetlepels dikke kokosmelk., 4 eetlepels medium dry sherry., 1 theelepel tomatenpuree., zout., chilipoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-07-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

afrikaanse stoofschotel

INGREDIENTEN

*1 ui.*250 gram aardappelen.*3 tomaten.*250 gram sperciebonen.*8 gedroogde abrikozen.*600 gram runderbraadlappen.*zout en peper.*50 gram boter.*2 teentjes knoflook.*1 theelepel gemberpoeder.*1 theelepel kaneel.*2 kruidnagels.*1 dl. rode wijn(natuurlijk zuid-afrikaanse).*2 dl.vleesbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Afrikaanse vispastei

INGREDIENTEN

600 g kabeljauw, in stukken van 2 cm, 1 tl gemalen komijn (djinten), 1 tl gemberpoeder (djahé), 4 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 rode peper, fijngesneden, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 3 stuks bosui in ringetjes, 1 bakje verse koriander (15 g), grof gehakt, 1 bakje amandelschaafsel (55 g), geroosterd, 8 plakjes filodeeg (pakje 10 plakjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2011
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Afrikaanse kaneelkip

Lekker kruidige kipfilet, je proeft de zon!

INGREDIENTEN

1 eetlepel chilipoeder, 1 eetlepel kaneel, 2 theelepels djinten (gemalen komijn), zout/peper, 4 kipfilets, 4 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomaatstukjes (nette 400 gram), 100 gram rozijnen, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Afrikaanse Vissoep

Pittige en overheerlijke vissoep,lekker met stokbrood en kruidenboter

INGREDIENTEN

1/2 zoete aardappel (bataat of yam of oebi), 1/2 liter visfumet,1/2 zakje maniok(wortelstok uit Afrika),2 tot 3 safraanstengels,1/2 rode en 1/2 groene chili(pikante spaanse pepers),1 blikje kokosmelk,100gr tonijn,100gr kabeljauw,100gr zeebrasem,100gr maiskorrels,10 blaadjes verse koriander.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Afrikaanse Struisvogel

Hier ga je echt harder van lopen.

INGREDIENTEN

250 gram Struisvogelfilet, 10 gram gemalen zwarte peper korrels, 25 ml brandewijn, 10 ml verse room en 15 ml olijf olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Afrikaanse ananas-stoofpot

INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 el olie, 400 g gesneden boerenkool, 1 groot blik ananas, 3 el pindakaas, 1 tl Tabasco, verse koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

afrikaanse kikkererwtenschotel

Als basis te gebruiken. Je kunt gehaktballetjes, kip of vis erbij serveren. Ik had er een malse kipschnitzel bij met ananaschutney

INGREDIENTEN

1 groot blik kikkererwten,8 sjaloyjes, 3 knoflook, 1 puntpaprika, 1 courgette, 6 tomaten, 100 gram amandelen, 1 el dragon, 1 el raz el hanout, 1tl komijn, zeezout, cayennepeper en olijfolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2012
  •  
  •  20-30 min.

Afrikaanse Pindasoep

INGREDIENTEN

- 1 eetlepel plantaardige olie, - 1 teentje knoflook, - 1/3 kop tomatenpuree, - 2/3 kop pindakaas zonder stukjes, - cayennepeper (mespuntje of meer), - 4 koppen kippebouillon,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-1999
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Afrikaanse bakbananen

Dit mengsel van bakbananen is heerlijk als knapperig borrelhapje.

INGREDIENTEN

2 groene bakbananen, 1 gele bakbanaan, 1/2 ui, snufje knoflookpoeder, zout, cayennepeper, plantaardige olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Afrikaanse kip

Kip met rozijnen en pijnboompitten.

INGREDIENTEN

500 gr. kipfilet, 1 rode peper, 2 teentjes knoflook, 1 1/2 eetl. citroensap, 1 theel. kaneelpoeder, 3 eetl. olijfolie, 5 eetl. pijnboompitten, 5 eetl.blanke rozijnen, zou, peper, 1 eetl. fijngehakte verse munt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Afrikaanse kip

INGREDIENTEN

75 g blanke amandelen, 400 g kipfilet, 1 rode ui, 2 eetlepels zonnebloemolie, ? theelepel kaneel, 1 theelepel komijn [djinten], 150 g tutti frutti, 1 eetlepel vloeibare honing, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Afrikaanse sesamtoffee

* Kantu *Lekker snoepgoed!

INGREDIENTEN

100 g suiker, 1 tl limoen- of citroensap, 500 g sesamzaad

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Afrikaanse mango-kipsalade

INGREDIENTEN

300gr asperges zout peper 1 mango 200gr gerookte kip 1 eetlepel sinaasappelsap 2 theelepels dyon mosterd 1theelepel honing 4eetlepels olijfolie 50 gr alfalfa 3 eetlepels zonnebloempitten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Afrikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Afrikaanse schotel

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes;500 gram rundergehakt,2tl raz el hanout,1 tl peper, 1 tl sambal badjak, 1 tl zeezout, 1 ei, paneermeel, olie, scheut witte wijn, 2 el ketcupcurry, beetje water., 300 gram couscous, 1 winterwortel, 4 sjalotjes, 4 tenen knoflook, 1 courgette, 2 puntpaprika`s,1 tl grof zeezout, verse peperkorrels, olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2011
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Afrikaanse pindasoep

Pinda's worden veel gebruikt in de Afrikaanse keuken. U kunt aardnotenpasta bij een natuurvoedingswinkel kopen, voor deze bijzondere en vullende soep, maar u kunt er ook pindakaas voor in de plaats gebruiken. Okra wordt traditioneel in stukken gesneden en verleent zo een iets kleverige textuur aan de soep.

INGREDIENTEN

3 el aardnootpasta of pindakaas - 1,5 liter bouillon - 2 el tomatenpuree - 1 ui, gehakt - 2 plakken verse gember - 1/2 tl gedroogde tijm - 1 laurierblad - zout en chilipoeder - 250 gr witte yam, in blokjes gesneden - 10 kleine okra's, bijgsneden.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Afrikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Afrikaanse stoofpot

Een heerlijk gerecht met alerlei mogelijkheden. Houdt u niet van Lamsvlees? met kip is het ook heerlijk. Heeft u geen couscous, ook lekker met brood. Door de citroen mee te koken is gebruik van zout niet nodig. Niet te veel roeren en op laag vuur laten smoren goed in de gaten houden dat het niet droog kookt.

INGREDIENTEN

150 gr. pp lamsvlees (met been), courgette/tomaat/ui/knoflook/ gedr. pruimen/

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Afrikaanse couscoussalade

Afrikaanse couscoussalade met kip, noten en papaja

INGREDIENTEN

- 500 gram kipfilet, , - versgemalen peper, , - zout, , - 7 eetl. olijfolie traditioneel, , - 1 pak honig couscous, , - 3 bosuitjes, , - 1 gele paprika, , - 1 rode paprika, , - 3 eetl. citroensap, , - 150 gram tropische vruchtenmix (met onder meer gedroogde ananas, papaja en banaan), , - 50 gram cashewnoten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Afrikaanse ananasdrank

* Chinanadzi *Het mengsel moet een nacht staan, dus tijdig aan deze heerlijke drank beginnen!

INGREDIENTEN

1 grote rijpe ananas, 1 tl gemberpoeder, 1 tl gemalen kruidnagels, 25 g suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Afrikaanse Bobotie

INGREDIENTEN

? zout, ? zwarte peper (versgemalen), ? 1 appel (geschild en grof geraspt), ? 1 citroen (schil ), ? 1 ui (fijngehakt), ? 1 eetlepel kerriepoeder, ? 1 eetlepel rozijnen, ? 1 snee brood (oud, wit, verkruimeld), ? 1 teentje knoflook (geperst), ? 1/2 citroen (sap ), ? 1/2 ei, ? 1/2 deciliter melk, ? 100 g abrikozen (gedroogd, fijngesneden), ? 25 g amandelen (blanke, geroosterd en fijngehakt), ? 25 g pistachenoten (gepeld), ? 35 g boter, ? 4 laurierblaadjes, ? 500 g gehakt, ? stoompan, ? 4 kleine ronde ovenschaaltjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Afrikaanse fruitsalade

INGREDIENTEN

1 grote ananas, verschillende soorten vers fruit, schoongemaakt en in stukjes gesneden (papaja, sinaasappel, guave enz.), slagroom of vanilleroomijs,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Afrikaans
  •  10-20 min.

Afrikaanse couscousburger

INGREDIENTEN

? 2 eetlepels couscous, ? 300 g rundergehakt, ? 1/2 eetlepel shoarmakruiden, ? 1 sjalot, fijngesnipperd, ? 2 takjes munt, in reepjes, ? versgemalen peper, ? 2 eetlepels olie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Afrikaanse aardappelen

Lekker van smaak en ideaal bij gehakt

INGREDIENTEN

Per persoon:, -1 middelgrote aardappel, -2 kleine tomaten, -1 ui, -klein stukje verse gember, -1 theelepel fijn gehakte peterselie, Kruiderij voor 2 personen:, -1/2 theelepel kurkuma, -snuifje chilipoeder, -afgestreken theelepel zout, -1 eetlepel gesmolten boter, -1/4 l heet water, -2 theelepels worstkruiden

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Afrikaanse tomaat-karnemelksoep

Een orgineel recept wel koud serveren

INGREDIENTEN

1kg tomaat, , 1 blikje tomaten puree, , 3 dl karnemelk, een kein beetje creme frais, , sap van 1/2 citroen, , tabasco naar smaak, , 2 ons avocado puree of de puree van twee advocado's,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2002
  • Afrikaans
  •  10-20 min.

Afrikaanse cashewtoffee

Lekker snoepgoed!

INGREDIENTEN

100 g suiker, 50 g maissiroop of honing, klontje boter, 2 tl limoen- of citroensap, 500 g gebrande gezouten cashewnoten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Afrikaanse omelet

De omelet heeft een Afrikaanse vriend voor me gemaakt.

INGREDIENTEN

4 eieren, 4 (tros)tomaten, 1 ui, knoflook, feta of geitekaas, peper, olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Afrikaanse pindaragout

INGREDIENTEN

2uien,gesnipperd,600g varkensschnitzel,in dunne reepjes,2el arachideolie,175g pindakaas,zwarte peper/1 el komijn,1 mespunt cayennepeper,zout,1 klein blik tomaten,300 ml vleesbouillon,1 bos peterselie,enkele schijfjes citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

afrikaanse groentestoofpot

INGREDIENTEN

1 zeer grote gesnipperde ui, olijfolie, 500 gr snijbiet, 1 pot of blik kikkererwten, 75 gr rozijnen, 100 gr rauwe rijst, 2 yams, enkele verse tomaten, 1 teentje knoflook (of naar smaak meer), zout, peper en tabasco naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Afrikaanse gehaktschotel

Hoofdgerecht voor 6 personen; Bereidingstijd: +- 1 uur van "Nynke";

INGREDIENTEN

2 plakjes witbrood, 2,5 dl melk, 1 kg runder- of lamsgehakt, 1 grote ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 eetlepels kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma (koenjit), 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 0,5 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 mespunt kruidnagelpoeder, 1 groene peper, fijngesneden, 1 theelepel zout, 0,5 theelepel versgemalen peper, 2 eetlepels citroensap, 75 gram (sultana)rozijnen, 50 gram gehakte amandelen, 1 eetlepel mango- of abrikozenchutney, 0,5 theelepel gedroogde munt, 0,5 theelepel gedroogde oregano, 3 eieren, 5 citroenblaadjes (daon djoeroek poeroet), extra nodig:, ovenschaal, inhoud +- 1? l, ingevet.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top