1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaans Smul

Afrikaans smul recepten (2)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Grandioze lekkere runder herfst stoofpot

Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.

INGREDIENTEN

1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been) zout zwarte peper bloem voor bestuiven van vlees zonnebloemolie 100 g gerookte spekreepjes 2 grote uien, in halve ringen gesneden 3 teentjes knoflook, fijn 8 zwarte peperkorrels 2 laurierbladeren 3 kruidnagels 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook) 250 ml runderbouillon of runde fond 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus 6 aardappelen in blokjes gesneden 200 g champignons in plakjes gesneden 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper. 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees. 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan. 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan. 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig. 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook. 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus. 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd. VARIATIE Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.

Bereidingswijze

De makkelijkste korstdeeg die bestaat voor al jou pasteien Ingrediënten 375 g patentbloem 1 t bakpoeder 1/4 t zout 1/4 t geraspt nootmuskaat (voor hartige pastei anders 1 volle t suiker voor zoete pasteien) 1 ei, geklopt 125 ml zonnebloemolie 125-150 ml melk (precies zoveel melk dat jij een smeerbaar deeg krijgt Bereidingswijze 1. Meng alle ingrediënten heel goed en tot het klont vrij is. 2. Verdeel over pastei vulling zodat het +/- 1 cm dit is. (smeer met palet mes uit tot glad) 3. Bak in oven voor 30-40 min. bij 200-220*C (elk oven werk weer verschillend) maar de deeg moet gaar en goudbruin van kleur zijn. Ik eet er altijd een tomatenketchup saus bij. Kiest jou eigen lievelingssaus en smul maar.

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Smul tonijn wieletjes voor lunch

Een snelle hap van heerlijkheid.

INGREDIENTEN

200 g tonijn in olie, uit blik, 1 kop geraspte Cheddarkaas, 50 ml mayonaise, 1 ui, geraspt, 2 ml mosterdpoeier, 2 ml Aromat, 1 pak bevroren bladerdeeg

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2015
  • Afrikaans
  •  20-30 min.
Nieuwste afrikaans smul recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top