1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella Valenciana

Paella Valenciana

Door: jpjvdberg

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-10-2002

Ingrediënten 4 personen


375 gram rijst,

150 gram fijne doperwten (potje),

2 uien,

2 tenen knoflook,

1 groene paprika,

4 tomaten,

150 gram chorizo,

4 drumsticks,
250 gram gekookte mosselen,

8 gepelde grote garnalen,

klontje boter,

3 el olijfolie,

8 dl kippenbouillon, 5 draadjes saffraan.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de uien en snijd ze in ringen. Maak de paprika schoon en snijd ze in dunne reepjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de chorizo in blokje of reepjes. Braad de drumsticks in ca. 20 in de boter mooi bruine en gaar. Verhit ondertussen in een ruime braadpan de olie en fruit op matig vuur de uien, de paprika en de tomaten enkele minuten. Pers de teentjes knoflook uit boven het mengsel. Voeg de rijst, de saffraan en de chorizo toe. Schep het mengsel even om. Schenk de hete kippenbouillon erbij en laat het gerecht 15 a 20 minuten zachtjes stoven.
Schep de mosselen, en doperwten door het gerecht en garneer de Paella met de garnalen en de drumsticks.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top