Paella Valenciana

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-10-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
375 gram rijst,

150 gram fijne doperwten (potje),

2 uien,

2 tenen knoflook,

1 groene paprika,

4 tomaten,

150 gram chorizo,

4 drumsticks,
250 gram gekookte mosselen,

8 gepelde grote garnalen,

klontje boter,

3 el olijfolie,

8 dl kippenbouillon, 5 draadjes saffraan.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de uien en snijd ze in ringen. Maak de paprika schoon en snijd ze in dunne reepjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de chorizo in blokje of reepjes. Braad de drumsticks in ca. 20 in de boter mooi bruine en gaar. Verhit ondertussen in een ruime braadpan de olie en fruit op matig vuur de uien, de paprika en de tomaten enkele minuten. Pers de teentjes knoflook uit boven het mengsel. Voeg de rijst, de saffraan en de chorizo toe. Schep het mengsel even om. Schenk de hete kippenbouillon erbij en laat het gerecht 15 a 20 minuten zachtjes stoven.
Schep de mosselen, en doperwten door het gerecht en garneer de Paella met de garnalen en de drumsticks.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten