1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Koude garnalenpasta met kerriemayonaise

Koude garnalenpasta met kerriemayonaise

  • Italiaans, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-10-2002

Ingrediënten 4 personen


225 gr. pasta (vorm maakt niet uit), 225 gr. gepelde garnalen, 1 teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 kleine ui, 1 1/2 tl. kerrie, 1 tl. paprikapoeder, 1 tl. tomatenpuree, 1 el. suiker, 1,5 dl. water, 1 citroen, peper/zout, 1,8 dl. mayonaise.


Verder heb je nodig


Koekenpan, zeef, mengkom, kookpan.


Ook zeer geschikt als buffethapje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meet de ingredienten af. Snij de ui in kleine stukjes en snij een halve citroen in plakjes. Pers de andere helft uit.

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit de ui hierin. Voeg er de kerrie en de paprikapoeder aan toe en verwarm dit een paar minuten zacht mee. Voeg het water en de tomatenpuree eraan toe. Roer dit goed door. Voeg 3 citroenplakjes toe. Voeg als laatste de suiker toe. Breng alles aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken. Neem de pan van het vuur en breng de massa over in een zeef die op een mengkom staat. Laat het opgevangen vocht goed afkoelen. Als het goed koud is, vermeng het dan met de mayonaise.
Kook vervolgens de pasta in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Als de pasta gaar is, dit afgieten en afspoelen met koud water. Goed laten uitlekken. Aan de pasta het sap van een halve citroen toevoegen. Ook koud laten worden.
Tenslotte de garnalen en de kerriemayonaise toevoegen en goed mengen. Bestrooi alles met paprikapoeder voor de finishing touch.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top