1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Varkenshaas
  5. Gemarineerde varkenshaas met notenrijst

Gemarineerde varkenshaas met notenrijst

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-10-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gram varkenshaas, 1 pak notenrijst (Lassie), 1 el. arachideolie, 2 el. gehakte bieslook
voor de marinade:
1 rode peper, sap van 1 citroen, 4 el. honing, 3 el. ketjap manis, 3 el. arachideolie of zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook



Heerlijk gemarineerde varkenshaas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de varkenshaas in dikke plakken van 1,5 cm. dik. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Meng citroensap, honing, ketjap olie, rode peper en geperste teentjes knoflook tot een marinade. Giet deze over het vlees en marineer 2 uur.

Bereidingswijze

Kook de notenrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal het vlees uit de marinade. Verhit de olie en bak de varkenshaas 5 minuten. Keer het vlees af en toe om. Serveer het bij de notenrijst. Lekker met een tomatensalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top