Gemarineerde varkenshaas met notenrijst

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-10-2002

Heerlijk gemarineerde varkenshaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram varkenshaas, 1 pak notenrijst (Lassie), 1 el. arachideolie, 2 el. gehakte bieslook
voor de marinade:
1 rode peper, sap van 1 citroen, 4 el. honing, 3 el. ketjap manis, 3 el. arachideolie of zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de varkenshaas in dikke plakken van 1,5 cm. dik. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Meng citroensap, honing, ketjap olie, rode peper en geperste teentjes knoflook tot een marinade. Giet deze over het vlees en marineer 2 uur.

Bereidingswijze

Kook de notenrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal het vlees uit de marinade. Verhit de olie en bak de varkenshaas 5 minuten. Keer het vlees af en toe om. Serveer het bij de notenrijst. Lekker met een tomatensalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten