1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Spaanse Aardappeltortilla

Spaanse Aardappeltortilla

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-10-2002

Ingrediënten 2 personen


3 el olijfolie
2 uien in ringen
4 eieren
2 tl tijmblaadjes
200 gr. geroosterde paprika's, uitgelekt in repen
450 gr. voorgekookte aardappelschijfjes (koeling)
75 gr. fetakaas, verkruimeld
2 el mosterd-honingdressing
1 zakje (rockette) sla melange
8 pan tostada broodjes, grof gebroken
zout, verse peper



Lekker (vegetarisch) gerecht met aardappel, ei en groente.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien in ringen snijden en de geroosterde paprika in dunne reepjes.

Bereidingswijze

Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan, bak hierin de uiringen in 3-4 min. lichtbruin en neem ze uit de pan. Klop de eieren los en breng ze op smaak met zout en peper. Roer 1 tl tijm door het ei. Schep de paprika, uiringen en aardappelschijfjes door het eimengsel. Doe nog 1 el olijfolie in de pan en schenk het eimengsel erin. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat het ei in ca. 15 min. stollen. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Strooi de feta over de bovenkant en laat de tortilla onder de gril in ca. 3 min. kleuren. Roer de mosterddressing door de sla en strooi de stukjes Pan Tostada erover. Strooi de rest van de tijm over de tortilla en snij deze in punten.

Serveertip

Serveer met de salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniqueliedtke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniqueliedtke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top