1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Cake
  5. Hannah's Apple Cake

Hannah's Apple Cake

  • Internationaal, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2002

Ingrediënten 6 personen


100 gram zachte boter/ 4 a 5 handappels, bijvoorbeeld goudreinetten of braeburn/ 100 gram suiker/ 2 eieren, gesplitst/ 100 gram gemalen amandelen/ 1 flinke eetlepel gezeefde bloem/ 0,5 citroen, schil geraspt en sap.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175-180 gr.C.
Beboter een springvorm van ca. 22 cm. met boter.
Schil de appels, halveer ze en haal de klokhuizen eruit. Leg de halve appels met het snijvlak naar beneden in de beboterde springvorm, strooi er een eetlepel suiker over en zet de vorm 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Bereidingswijze

Roer intussen de boter met de suiker schuimig. Roer er de eidooiers, gemalen amandelen, gezeefde bloem en de citroenrasp en sap doorheen. Klop het eiwit stijf en schep het voorzichtig door het beslag. Verdeel het beslag over de appels en zet de vorm ca. 30 minuten terug in de warme oven tot de cake gaar en heel licht goudbruin is.

Serveertip

Verdeel de cake in punten en leg naast iedere punt een dot vers geklopte gezoete slagroom.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top