1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Knofloopsoep a la Madame Merle

Knofloopsoep a la Madame Merle

  • Frans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-10-2002

Ingrediënten 4 personen


8 dl. kippenbouillon/ 24 knoflookteentjes, waarvan slechts 6 gepeld (de rest kan ongepeld aan de bouillon worden toegevoegd)/ 4 verse salieblaadjes (inmiddels prachtige vaste plant in mijn tuin)/ 3 takjes bladselderij/ 3 takjes verse tijm/ zout/ 2 eetlepels fijngehakte peterselie/ 4 flinke sneden stobrood, eventueel licht geroosterd/ 75 gram halfharde franse kaas zoals: Comte of Port Salut, in miniscule blokjes gesneden.



Nog niet gemaakt, maar lijkt me een basisrecept dat in geen enkel kookgraag huishouden mag ontbreken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook. Voeg knoflookteentjes toe en houd alles 30 minuten tegen de kook aan. Voeg daarna grof gesneden salieblaadjes, bladselderij- en tijmtakjes toe. Houd alles dan nogmaals 30 minuten tegen de kook aan. Zeef de bouillon en voeg zout naar smaak toe. Roer daarna de peterselie door de bouillon.

Serveertip

Leg in elk voorverwarmd bord een sneetje stokbrood. Verdeel de kaas erover en schenk de bouillon er rondom.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top