1. Home
  2. Recepten
  3. Ghanese keuken
  4. Kelewele

Kelewele

Door: luckyjo

  • Ghanees, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2002

Ingrediënten 8 personen


6-8 platanen of groene bananen geschild -
25 gram bloem -
ca. 2? eetlepel cayennepeper -
5 theelepels gemberpoeder -
2 theelepels paprikapoeder -
olie om te frituren -
zout




Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de platanen in schuine plakken van ? 3 mm dik
Meng in een kommetje de bloem met cayennepeper, gemberpoeder en paprikapoeder
Bestuif de platanen licht met het bloemmengsel en schud overtollige bloem af
Verhit in een frituurpan de olie tot 190?C en bak hierin de plakjes plataan in gedeeltes goudbruin
De kelewele op keukenpapier laten uitlekken, bestrooien met zout en meteen serveren.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top