appelcrepes met butterscotchsaus

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-10-2002

pannenkoekjes met appeltjes en saus om je vingers bij op te eten...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
115 g bloem
snuf zout
2 eieren
1,75 dl volle melk
1,2 dl zoete cider
boter om te bakken

voor vulling en saus;
4 handappels
90 g boter
225 g lichte basterdsuiker
1,5 dl slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekepan

Voorbereiding

beslag maken van de gezeefde bloem, zout, eieren en melk.klop alles tot zachte massa
roer cider er door en zet 30 min weg.

Bereidingswijze

verwarm boter in de pan doe er genoeg beslag om de bodem dun te bedekken bak de crepes aan beide zijden. houd ze warm onder een bord
bak intotaal 8 crepes.
verwijder de klokhuisen van de appels en snijd ze in dikke plakken.
verwarm 1 el boter in een grote koekepan en voeg de appels toe bak ze an beide kanten goudbruin Haal de appels met een bakschep uit de pan en leg ze apart.
doe de rest van de boter in de pan voeg de basterdsuiker toe zodra de boter is gesmolten
roer de room erdoor zodra de suiker isopgelost en het mengsel kookt.
laat dit koken tot een gebonden saus ontstaat.

Serveertip

vouw de pannenkoekjes twe keer dubbel in een driehoek.vul elke driehoek met de gebakken appelschijfjes..leg op ieder bord twee gevulde crepes en besprenkel ze met de saus

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten