Amsterdamse korstjes

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-10-2002

Een oud Amsterdams snoepje, waar niet alleen kinderen gek op zijn....

Deel dit recept

Ingrediënten
-150 g honing
-3/4 l water
-250 g roggebloem
-100 g bruine basterdsuiker
-100 g honing
-7 g hertshoornzout (amoniumcarbonaat)
-20 g koekkruiden
-1 ei
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-breng de 150 g honing met het water aan de kook en roer het roggebloem er doorheen
-laat dit mengsel enkele uren op een koele plaats rusten

Bereidingswijze

-kneed er dan de overige ingredienten door
-verdeel dit deeg in porties van 50 g elk
-vorm nu van elke portie 2 rolletjes van 10 cm lengte
-leg deze tegen elkaar op een beboterd bakblik met een afstand van 3 cm er tussen elk paar
-druk ze wat plat en bestrijk met het losgeklopte ei
-bak de korstjes gaar en bruin
baktijd= 25/30 min op 250?C

Serveertip

Laten afkoelen en van het bakblik halen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten