1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mosselen

Mosselen

Door: giefors

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2002

Ingrediënten 4 personen


4 kg mosselen
2 wortels
1 kleine prei
2el selderieblad
2el peterselie
100ml witte wijn
100ml water
70g boter


Verder heb je nodig


Groten pannen


Voor mensen die gek op mosselen zijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Mossel in 2 pannen met elke 2 kg
wortels in plakken
prei in ringetjes
selderie grof gehakt
peterselie grof gehakt

Bereidingswijze

Was de mosselen en verwijder schelpen die openstaan.
Doe alle andere ingredienten in 2 pannen( bijvoorbeeld braad-of hapjespan.
Doe de mosselen erbij, zet de vlam hoog, breng alles aan de kook en doe een deksel op de pan.
Draaie de vlam lager en laat de mosseln in ? 10 min(of tot alle schelpjes openstaan) gaar koken.
Schud of schep de mosselen halverwege de kooktijd even om.
Verwijder als de mosselen gaar zijn, de dichten schelpen uit de pan en seveer de rest daarna direct.

Serveertip

Lekker met stokbrood, een frisse saldade en bij voorbeeld een knoflooksaus



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van giefors
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top