1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Rijstpudding

Rijstpudding

  • Multi-cultureel, Tussendoortje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-10-2002

Ingrediënten 4 personen


125 g kortkorrelige rijst, gewassen en uitgelekt - 6 dl water - 1/2 liter melk - 125 g suiker - 1/3 theelepel groene of witte kardamomzaadjes - 3 theelepels rozenwater - 30 g fijngehakte pistachenootjes of amandelen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de rijst met het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat af en toe roerend zachtjes koken tot de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen. Voeg de melk toe, breng opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes koken tot het een dikke rijstepap is. Voeg de suiker toe en laat regelmatig roerend verder zachtjes koken tot de suiker is opgelost en de rijstpudding dikker wordt. Roer er de kardamom en het rozenwater door en laat nog 1-2 minuten koken.
Serveer de rijstpudding op een grote platte schaal en garneer met gemalen pistachenoten of amandelen. Afghanen eten deze pudding koud, maar hij kan desgewenst ook warm worden geserveerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top