Per persoon wordt gerekend op 2 worstjes.
Breng voor de farce de melk met de boter aan de kook, roer de rijstebloem erdoor en kook het geheel al roerend even door. Laat deze panade (basis voor farce) afkoelen. Snijd ondertussen de paddestoelen.
Pureer de panade samen met de room, ei en tweederde van de quornstukjes in de keukenmachine en breng de farce op smaak met peper en zout. Roerbak de resterende quornstukjes even in de wok met wat olie en voeg gember-, koriander- en kummelpoeder toe. Roerbak de gesneden paddestoelen korte tijd mee. Laat het geheel afkoelen.
Verwarm het water tot een temperatuur van 80 graden Celsius. Meng de farce met het quorn-paddestoelenmengsel en rol het mengsel in een worstzak of in plasticfolie stevig op. Zorg ervoor dat de verpakking lucht- en vochtdicht is.
Pocheer de quornworst in ruim water dat op de gegeven temperatuur gehouden wordt in 40 minuten gaar en stevig.
Laat de worst afkoelen en vervolgens in de koelkast opstijven.
Snijd plakjes van de quornworst en serveer die als amuse of als hapje bij de borrel.