1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. sholezard

sholezard

Door: henriette44

  • , Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-10-2002

Ingrediënten


125gr gebroken rijst 1 liter water 250gr'suiker 2.5gr safraanpoeder 1 1/2eierdopje rozenwater 90gr geschaafde gehakte amandelen 4eetl olie kaneel



Lekker Iraans toetje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook en doe de rijst erbij. kook de rijst 45minuten (snelkookrijst) of 90 min. regelamatig roeren voeg de suiker, het rozenwater en de saffraan toe. Laat tien min, koken. Voeg nu de olie toe en de geschaafde amandelen toe. 2 minuten en dan het gas uitdraaien. verdeel het over 6of 8 mooie mooie schaaltjes en laat het goed afkoelen. strooi er voor het opdienen kaneel over

Serveertip

Extra lekker met een toef slagroom



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henriette44
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top