KRUIDENBROOD

  • Scandinavisch, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-10-2002

een brood dat in totaal 4 dagen kost om het te maken..begin dus goed op tijd..

Deel dit recept

Ingrediënten
voor het zuurdeeg: roggemeel en water 1:1 in verhouding,2 dl karnemelk of lichte zure yoghurt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1,2 kg versgemalen roggemeel,100gr zuurdeeg,50 gram gist,1 theelepel honing,25 gr zeezout,30 gr komijn,koriander en venkel.

Voorbereiding

maak eerst het suurdeeg:roer alle ingredienten samen in een diepe kom ,dek het af en laat het een tijdje rijzen op een warme plaats.roer het deeg om in de avond en in de morgen weer voor drie dagen lang,.op de derde avond moeten er kleine bubbeltjes in het deeg te zien zijn.doe er dan de roggemeel en het water bij 2:1 in verhouding en laat het op een warme plaats staan tot de volgende dag.roer er 900 gram roggemeel doorheen samen met 5 dl lauwwarm water,en laat het rijzen voor 4 uur.roer de gist en honing door 2 dl lauwwarm water.doe er de zout en kruiden bij en en kneed alles door het deeg .kneed het nu 10 minuten stevig door.smeer het brood dan in met wat water en bak het voor 15 minuten in de oven op 300 gaden en daarna 90 minuten in 220 graden (word extra lekker in een steenoven)

Serveertip

je kunt ook de kruiden vervangen door 100 gram zonnebloempitten voor de verandering.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten