Griesmeel appelvlaai

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1/2 liter melk, 45 gram griesmeel, 1 ei, 60 gram suiker, 400 gram appels, 75 gram rozijnen, paneermeel.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de rozijnen en laat ze weken, Breng de melk aan de kook en laat hierin de griesmeel met 50 gram suiker goed gaar koken. Maak een bodem van gistdeeg en gebruik een hoge vlaaivorm. De eidooier met de rest van de suiker schuimig kloppen en door de afgekoelde griesmeel roeren. Klop het eiwit stijf en schep dit door de griesmeel. Schil de appels (liefst zure) en snij ze in dunne partjes, Meng de appelschijfjes met de rozijnen. Strooi op de gerezen en ingeprikte vlaaivorm wat paneermeel en verdeel hierop de appels met rozijnen. Doe dan het griesmeelmengsel erop en bak de vlaai direkt in 20-25 minuten op 200 graden gaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten