1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Fazant
  6. Fazant met roomsaus

Fazant met roomsaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-10-2002

Ingrediënten 4 personen


-1 jonge fazant (panklaar)
-zout en peper
-cognac
-2 plakjes vers vet spek
-1 ui, 1 wortel, 1/4 selderijknol
-2 eetl boter
-1 th lepel jeneverbessen
-1/4 l rode wijn
-1/4 l room
-scheutje bouillon (tabletje)



Lekkere fazant met een heerlijke roomsaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-wrijf de fazant van binnen en van buiten in met peper,zout en cognac
-bind de plakjes spek op de borst

Bereidingswijze

-verhit de boter in de braadpan, en braad de fazant rondom bruin
-voeg de in stukjes gesneden groenten en de gekneusde jeneverbessen toe
-braad gedurende 35 min zonder deksel in de op 200?C voorverwarmde oven(regelmatig eens bedruipen)
-verwijder daarna het spek en braad de fazant nog 10 min
-haal de fazant uit de pan en hou hem warm
-rode wijn bij de groentjes en even laten doorkoken
-zeef de saus en voeg de room erbij
-afproeven en eventueel wat bijkruiden

Serveertip

Geef er aardappelpuree bij of kroketjes en een stronkje gestoofd witloof



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top