Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Basisrecept voor cakebeslag

Basisrecept voor cakebeslag

Door: jpjvdberg

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-10-2002

Ingrediënten


125 gram boter, 125 gram suiker, 2 eieren, 250 gram bloem, 3 theelepels bakpoeder, 1/8 liter melk.


Verder heb je nodig


Dit beslag is zeer geschikt voor tulband, taartbodems en mini cakes.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Het beslag kan bereid worden met behulp van een Mixer of garde. Alle ingredienten moeten voor gebruik op kamertemperatuur zijn. Als het beslag in dikke klodders van de garde valt, geen melk meer toevoegen.
Indien niet anders vermeld, kunt u de gebakken cake het best nog 5 minuten in de oven in de vorm laten staan, voor hem op het taartrooster te storten.

Bereidingswijze

De boter met de suiker schuimig kloppen. Daarna een voor een de eieren toevoegen en net zo lang doorroeren tot alle suiker is opgelost. Dan het bakpoeder gezeefd, beetje bij beetje toevoegen, goed roeren en vervolgens de melk geleidelijk al roerende bijschenken

Serveertip

In aluminiumfolie luchtdicht verpakt in de diepvries blijft cake 2 - 3 maanden goed. U kunt de caken het in de aluminumfolie laten ontdooien.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top