* een hele kip van ongeveer 1 kilo * 300 gram aardappelen * 1 rode paprika * 1 groene paprika * 2 uien * knoflook * gedroogde kruiden naar smaak
Romertopf
Bij ons de typische weekendschotel
Laat de Romertopf minstens een kwartier weken in koud water.
Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kruid de kip, als dat nog niet gebeurd is. Voor het gemak koop ik hem meestal al gekruid. Maak de overige groentes schoon en snijd ze in stukjes/ringen. Doe alle groentes in de Romertopf, met de aardappels bovenop. Verdeel de kruiden en de knoflook over het mengsel. Leg daarna de kip er bovenop. Deksel van de Romertopf erop en in de koude oven zetten. De oven aanzetten op 250?C en het geheel ongeveer 105/120 minuten gaar laten worden.
Om tijd te besparen kun je dit gerecht ook in de combi-magnetron maken. Ik doe dan zelf na een half uur de magnetron erbij aan. Het gerecht is dan in ongeveer een uur klaar. Controleer dit natuurlijk wel even, bij mij duurt het soms wat langer, soms wat korter.
Je kunt dit gerecht ook heel goed met andere groenten maken. Ik gebruik vaak paddestoelen, courgette, aubergine, sperziebonen, of andere restjes uit de koelkast. Het smaak altijd goed!
jerryke 03-10-2002
Ga dit zeker uitproberen.Groeten Jerryke