1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Doperwten met ham

Doperwten met ham

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1 pot fijne doperwten,15 kleine uitjes,75gr boter, 200gr ham,zout, peper,peterselie,suiker,sla.


Verder heb je nodig


Hapjespan.


Lekker een beetje variatie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doperwten goed laten uitlekken,ham fijn snijden,wat sla blaadjes plukken.

Bereidingswijze

Smoor de uitjes in zijn geheel in de boter,voeg de erwten toe maak op smaak met zout.Smoor het geheel een kwartier met gesloten deksel.Voeg dan wat van de geplukte sla toe en wat geknipte peterselie en 1 theel suiker.Stoof het gerecht nog een tiental min.Roer de hamsnippers door de erwten en laat het nog even mee warmen.Strooi er nog wat peterselie over voor je het opdient.

Serveertip

Lekker bij patat of gebakken aardappelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zinzie1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zinzie1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top