Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Rouille
  5. Saffraan-aardappelstoofpot met rouille

Saffraan-aardappelstoofpot met rouille

Door: reve51

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-10-2002

Ingrediënten


750 gr. aardappels, geschild en in blokjes van ca 2 cm1 theel. olijfolie
2 vleestomaten ontveld en in blokjes2 preien, wit en groen apart
1 ui in ringen2 theel. gehakte, verse tijm2 blaadjes laurier
1 theel. suikerstukje sinaasappel schil, schoongeboend1 tl.
saffraan draadjes6 dl. groentenbouillon3 dl. witte wijn90
gr. elleboogjes of schelpjesmacaroni250 gr. courgettes in blokjes
3 eetl. gehakte peterselie1 gele paprika in repenzout
vers gemalen peper50 gr dikke Griekse yoghurtVoor de saus:2 sneden witbrood ontkorst en in stukjes80
cl. melk2 rode chili pepers3 tenen knoflookzout1 kleine
rode paprika



Saffraangeel stoofgerecht met een roestrode, pittige saus.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst de rouille (= de saus).Doe het brood in een kom met de
melk en laat circa 5 min. weken, tot het brood zacht is.Pureer
intussen de chilipepers, knoflook, het zout en de rode paprika met
twee eetlepels water in een Keukenmachine.Voeg het brood met de
melk toe en pureer weer, kort, tot een glad mengsel.Doe de rouille
over in een sauskom of schaaltje.

Bereidingswijze

Doe de aardappels in een ruime pan water.Breng het water aan de kook,
draai dan het vuur laag en laat de aardappels met een deksel op de pan
ca. 10 min. koken, tot ze bijna gaar zijn.Giet ze af en laat ze
goed uitlekken.Verhit, terwijl de aardappels koken, de olie in een
grote Ovenschaal op middelhoog vuur.Doe er de tomaten, het wit van
de prei, de ui, tijm, en laurierblaadjes bij en laat alles, al roerend,
circa 5 minuten zachtjes bakken.Roer er de suiker, sinaasappelschil, saffraan, bouillon en wijn bij en
breng het mengsel aan de kook.Doe er de macaroni in, leg het deksel
op de pan en laat de pasta 5 tot 7 minuten meekoken tot hij bijna al
dente is.Roer er de aardappelen, het groen van de prei de
courgettes, peterselie, gele paprika, zout en peper naar smaak bij en
laat alles nog eens 3 tot 5 minuten doorwarmen, tot de aardappels gaar
en de gele parika en courgette nog knapperig zijn.

Serveertip

Schep het gerecht in diepe borden en maak elke portie af met een eetlepel
yoghurt en een lepel rouille.Lekker met Waldkorn brood.Eet smakelijk



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top