1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. P?o de deus

P?o de deus

  • Portugees, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-10-2002

Ingrediënten


500 gr. witte bloem150 gr. suiker2 eieren30 gr. verse
gist100 gr. (room)boter1 dl. warme melksap van een 1/2
sinaasappel en de geraspte schilOm het brood mee te bedekken:
1 ei80 gr. geraspte kokos2 eetl. suikerpoedersuiker



"Gods brood" is de vrij vertaalde, Portugese, naam van dit recept voor een heerlijk zoet brood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een bergje van bloem en maak in het midden een kuiltje.Meng,
in het kuiltje, de warme melk met de gist (gebruik weinig bloem, maar
genoeg om er een kleine bal van te maken) en laat het rijzen tot het in
volume is verdubbeld.Maak van de rest van de bloem weer een berg en
een kuil in het midden en meng vanuit die kuil de eieren, 1 voor 1, de
boter, suiker, sinaasappel (het sap en de schil) en als laatste het
gistmengsel goed door elkaar.Doe er eventueel extra bloem door tot
de massa niet meer aan het werkvlak blijft plakken.

Bereidingswijze

Laat het deeg rijzen.Als het voldoende gerezen is, verdeel je het in
meerdere bollen.Leg de bollen op een met boter ingesmeerd en bloem
bestoven bakblik en laat ze nog wat rijzen.Verwarm de oven voor op
ca 200 graden.Scheid de eidooier van het eiwit.Bestrijk de bollen
als ze voldoende gerezen zijn, met het eigeel.Meng het eiwit met de
suiker en de kokos en strijk dit op iedere bol.Schuif het bakblik in
de oven en bak de broden in ca 35 minuten gaar.Bestrooi ze, als ze
uit de oven komen, met poedersuiker.

Serveertip

Lekker, besmeerd met roomboter !Eet smakelijk !Bron:
www.bakkerswereld.org



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top