Pecan Pie

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-10-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
225 gr. bloem (+ extra voor bestrooien);
zout;
185 gr. koude boter (+extra voor invetten);
75 gr. donkere basterdsuiker;
3 eieren;
1 eetl. zelfrijzend bakmeel;
125 ml schenkstroop;
150 gr. pecannoten
droge peulvruchten
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zeef de bloem met een mespunt zout in een kom. Snijd 110 gr boter in stukjes en kneed dit met 3 eetl. koud water door de bloem tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast circa 30 minuten rusten.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C. Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een grote ronde plak. Vet een taartvorm (22-24 cm) in en bestrooi met bloem.
Bekleed de vorm met de deegplak en prik enkele gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul hem met droge peulvruchten. Bak de taartbodem midden in de oven circa 10 minuten.
Haal de taart uit de oven, verwijder de peulvruchten en het bakpapier. Hak de pecannoten grof, maar houd circa 10 noten achter voor garnering. Mix intussen 75 gr. boter met de suiker tot een smeuig mengsel. Voeg de eieren, zelfrijzend bakmeel (gezeefd), schenkstroop en de gehakte noten toe. Schep de pecanvulling in de taartbodem. Verlaag de oventemperatuur tot 180 C en bak de taart circa 30 minuten, tot de vulling stevig is. Laat de taart afkoelenen garneer met de overgebleven pecannoten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten