Oostenrijkse hazebouten

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-10-2002

Maak Uw hazebouten eens klaar op zijn Oostenrijks

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
-2 mooie hazebouten
-100 g gerookt vet spek
-zout, witte peper, kappers
-1 ui
-50 g boter
-4 plakken doorregen spek (50 g)
-citroen
-1 potje zure room
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-de hazebouten moeten worden bestoken met het gerookte spek
-snij het spek in 1/2 cm brede reepjes en maak gaatjes in de hazebout
-de spekreepjes moeten schuin op de vezel van het vlees, in het hazevlees worden gestoken
-vervolgens bestrooien met peper en zout

Bereidingswijze

-verhit de boter en braad de bouten bruin aan alle kanten in 10 min
-dan de gesnipperde ui toevoegen en mooi goudbruin laten kleuren
-leg vervolgens de plakken doorregen spek op de hazebouten en plaats het deksel op de pan
-schuif in de voorverwarmde oven in het midden en bak 25 min op 220?C
-nu en dan eens kijken en eventueel kleine scheutjes kokend water toevoegen om te voorkomen dat het aanbrand
-haal de hazebouten eruit en leg ze op de borden (hou ze warm)
-met nog iets warm water het bruin van de bodem oplossen en de room erdoor roeren en nog 2 min tegen de kook aan laten
-voeg er dan 1 lepel citroensap bij en de saus afmaken volgens smaak

Serveertip

Garneer de bouten met plakken citroen en kappers
Geef de saus apart

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten