1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Spinazie
  5. varkenshaas in bladerdeeg met spinazie en kruidenkaas

varkenshaas in bladerdeeg met spinazie en kruidenkaas

Door: chantalvanlaak

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-10-2002

Ingrediënten 2 personen


2 varkenshaasjes, verse spinazie, bakje kruidenkaas (bv. st moret light) 4 plakjes bladerdeeg, ei en maanzaad, mosterd, peper en zout



Simpel te maken maar wel iets voor een feest of kerst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smeer het varkenshaasje in met mosterd, peper en zout. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat ze ontdooien.

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Bak het varkenshaasje ligt bruin en laat het een beetje afkoelen. Leg 1 plakje bladerdeeg op een bord op op een plankje en besmeer het met kruidenkaas. Verspreid dan de spinazie over de kruidenkaas en leg dan het varkenshaasje erop. Pak dan weer wat spinazie en leg dat op het vlees. Pak dan bladerdeeg nummer 2 en besmeer die ook met kruidenkaas en leg dat bovenop de spinazie en het vlees en vouw het dicht als een pakje. Besmeer dan de bovenkant met wat ei en strooi er dan wat maanzaad op. Leg het dan ongeveer 10- 15 minuten in de over tot het bladerdeeg bruin en krokant is.

Serveertip

Lekker bij gebakken aardappeltjes of rijst met spinazie of prei. Ook kun je inplaats van de spinazie prei doen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantalvanlaak
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top