Gehaktschotel met zuurkool

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.


Talloze keren gemaakt, altijd succes!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr rundergehakt
500 gr zuurkool
750 gr kruimige aardappelen
1 kleine ui
1 klein pakje appelsap (200 ml)
1-2 el (olijf)olie of vloeibare braadproduct, b.v. Croma)
50 gr boter
1 tl karwijzaad
(versgemalen)peper en zout
broodkruim event. 1 banaan
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

ovenschaal, braadpan en wok of koekenpan

Voorbereiding

Ui fijnsnijden, karwijzaad kneuzen in vijzel, zuurkool laten uitlekken en iets loshalen. Aardappels schillen, ovenschaal invetten met boter. Oven voorverwarmen op 175 C

Bereidingswijze

In braadpan helft van boter laten smelten en ui erin fruiten. Zuurkool, appelsap en gekneusde karwijzaad toevoegen, met deksel op pan in 25 minuten zacht gaar laten worden. Aardappels gaar koken en grof stampen. In wok in een beetje (olijf)olie of vloeibare braadproduct verhitten, gehakt rul bakken en peper en zout toevoegen. In ovenschotel de helft van gestampte aardappelen doen, daarop gehakt, dan gekookte zuurkool zonder kookvocht (op zuurkool event. in plakjes gesneden banaan leggen). Tweede helft van aardappelen bovenop, bestrooien met broodkruim en rest van boter in klontjes over verdelen. Zet middenin voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten

Serveertip

Lekker met mijn zelfgemaakte appelmoes, probeer het maar!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lmh-v avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten