Gehaktschotel met zuurkool
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Talloze keren gemaakt, altijd succes!
Ingrediënten 4 personen
500 gr rundergehakt500 gr zuurkool
750 gr kruimige aardappelen
1 kleine ui
1 klein pakje appelsap (200 ml)
1-2 el (olijf)olie of vloeibare braadproduct, b.v. Croma)
50 gr boter
1 tl karwijzaad
(versgemalen)peper en zout
broodkruim event. 1 banaan
Benodigdheden
ovenschaal, braadpan en wok of koekenpan
Voorbereiding
Ui fijnsnijden, karwijzaad kneuzen in vijzel, zuurkool laten uitlekken en iets loshalen. Aardappels schillen, ovenschaal invetten met boter. Oven voorverwarmen op 175 C
Bereidingswijze
In braadpan helft van boter laten smelten en ui erin fruiten. Zuurkool, appelsap en gekneusde karwijzaad toevoegen, met deksel op pan in 25 minuten zacht gaar laten worden. Aardappels gaar koken en grof stampen. In wok in een beetje (olijf)olie of vloeibare braadproduct verhitten, gehakt rul bakken en peper en zout toevoegen. In ovenschotel de helft van gestampte aardappelen doen, daarop gehakt, dan gekookte zuurkool zonder kookvocht (op zuurkool event. in plakjes gesneden banaan leggen). Tweede helft van aardappelen bovenop, bestrooien met broodkruim en rest van boter in klontjes over verdelen. Zet middenin voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten
Serveertip
Lekker met mijn zelfgemaakte appelmoes, probeer het maar!