1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bloemkool
  5. Bloemkool curry
  6. Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

  • Tsjechisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1 flinke bloemkool 1 l kippenbouillon (blokje) bekertje slagroom roomboter en bloem verse peterselie 1 tl curry poeder (of nootmuskaat) (versgemalen)peper en zout


Verder heb je nodig


Blender of staafmixer


Heel oud recept, altijd succes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bloemkool in roosjes verdelen en wassen, peterselie fijnknippen

Bereidingswijze

1 l water met kippenbouillon blokjes en 1 tl curry poeder aan kook brengen, bloemkool roosjes aan de kokende bouillon toevoegen en gaar koken in12-15 minuten. Door de zeef afgieten, bouillon opvangen in een andere pan. Paar mooie bloemkool roosjes apart houden, rest in een blender fijn pureren. Roomboter in een andere pan laten smelten, bloem lichtgeel bakken, gedeelte van (iets afgekoelde) bouillon al roerend toevoegen en laten doorkoken. Gepureerde bloemkool, slagroom en curry toevoegen, even aan kook brengen. Op smaak brengen met (versgemalen) peper, zout en event. meer curry (of nootmuskaat). Achtergehouden bloemkoolroosjes in boorden leggen, soep overheen schenken en bestrooien met fijngeknipte peterselie.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lmh-v


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lmh-v
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top