1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Kip op Bengaalse manier (Ajam opor Benggala)

Kip op Bengaalse manier (Ajam opor Benggala)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1 stuk kip
-2 dl. room
-2 stuks uien, gesnipperde
-1 stuk citroen
-1 el. olie
-1 tl. nootmuskaat
-Zout
-Peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kip in grove stukken en bestrooi deze met peper, zout en nootmuskaat. Besprenkel de kip met citroensap. Laat dit minstens 30 minuten marineren.

Verhit de olie in een pan en bak de uien circa 3 minuten. Voeg er de stukken kip bij en bak deze mee totdat ze bruin zijn. Temper de warmtebron. Schenk er de room bij en stoof de kip in circa 1 uur gaar.

Lekker met Groenten met gember.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top