pittige roerbakschotel met verschillende peulvruchtkiemen

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

In het koelvak van de groente afdeling vond ik een smakelijk uitziend schaaltje crunchy mix met peulvruchtkiemen van mungbonen, kikkererwten, tarwe, linzen en adzukibonen : ik maakte er de volgende eenvoudige maar lekkere en knapperige roerbakschotel mee :

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 bakje niet te grote champignons

crunchy mix (Super): kiemen van mungbonen, kikkererwten, tarwe, linzen en adzukibonen

1 gele paprika in reepjes

2 rode pepers in schijfjes

knoflook

kopje water en 20 gr santen

1/3 Chinese kool in reepjes

versgemalen peper naar smaak



Chinese (quick cooking) noodles
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Water opzetten voor de noodles.
Ondertussen hele champignons bruin bakken, crunchy mix, paprika, pepers en knoflook toevoegen, ? 5 minuten op matig vuur omscheppen. Kopje water met santen toevoegen, roeren tot opgelost.
Noodles bij kokend water voegen, vuur hieronder uitzetten, 3 minuten laten garen, daarna afgieten.
Ondertussen kool aan roerbakschotel toevoegen, naar smaak peper malen, even laten doorkoken totdat kool knapperig maar warm is.
Roerbakschotel met noodles direct serveren.

Serveertip

Lekker met een frisse komkommersalade

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

margrietopreis1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten