pittige roerbakschotel met verschillende peulvruchtkiemen
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
In het koelvak van de groente afdeling vond ik een smakelijk uitziend schaaltje crunchy mix met peulvruchtkiemen van mungbonen, kikkererwten, tarwe, linzen en adzukibonen : ik maakte er de volgende eenvoudige maar lekkere en knapperige roerbakschotel mee :
Ingrediënten 2 personen
1 bakje niet te grote champignonscrunchy mix (Super): kiemen van mungbonen, kikkererwten, tarwe, linzen en adzukibonen
1 gele paprika in reepjes
2 rode pepers in schijfjes
knoflook
kopje water en 20 gr santen
1/3 Chinese kool in reepjes
versgemalen peper naar smaak
Chinese (quick cooking) noodles
Bereidingswijze
Water opzetten voor de noodles.
Ondertussen hele champignons bruin bakken, crunchy mix, paprika, pepers en knoflook toevoegen, ? 5 minuten op matig vuur omscheppen. Kopje water met santen toevoegen, roeren tot opgelost.
Noodles bij kokend water voegen, vuur hieronder uitzetten, 3 minuten laten garen, daarna afgieten.
Ondertussen kool aan roerbakschotel toevoegen, naar smaak peper malen, even laten doorkoken totdat kool knapperig maar warm is.
Roerbakschotel met noodles direct serveren.
Serveertip
Lekker met een frisse komkommersalade