boerenkool met gehakt uit de oven
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 01-10-2002
Heel apart en lekker!
Gewoon is proberen! En laat het me weten wat je er van vindt!!
Ingrediënten 4 personen
- 1 kilo aardappelen
1 dl hete melk
zout en peper
200 gram geraspte jong-belegen kaas
4 eetlepels boter
ca. 750 gram fijngesneden boerenkool
2 dl slagroom
1 dl kippenbouillon van tablet
500 gram rundergehakt
2 theel. kerriepoeder
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1092,08 kcal |
Koolhydraten | 62,39 g |
Eiwitten | 55,08 g |
Vetten | 66,28 g |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bereidingswijze
Kook de aardappelen met wat zout in 25 min gaar. Stamp ze fijn en roer er melk door. Roer er 100 gram geraspte kaas door, en breng op smaak met zout en peper. Verhit 2 eetl. boter en roerbak hierin de boerenkool ca. 5 minuten tot de boerenkool geslonken is. Roer de slagroom en bouillon er door en laat alles op zacht vuur ca. 10 minuten stoven. Breng de kool op smaak met zout en peper. Bak het gehakt in 2 eetl boter rul.Voeg de kerriepoeder, zout en peper toe en laat het mengsel nog ca. 5 minuten sudderen. Schep de boerenkool in de ovenschaal, schep hierop het gehakt en eindig met de aardappelpuree. Bestrooi het gerecht met de laatste geraspte kaas en gratineer het in ca 30 minuten in het midden van de oven.
Laatste reacties
Heb je recept meegenomen en ondanks warme weer toch maken. Smulgroet Els
Fijn recept. Heb 'm al meerdere keren gemaakt. Ik bak trouwens wél een paar spekjes met een uitje vóór ik de boerenkool toevoeg. Nét even wat pittiger.
Vandaag gemaakt. Is echt zoooo lekker!!!
Ja heel lekker, al vaker gemaakt en vanavond ook weer, dank je wel.
Heeeeerrrlijk
vandaag geprobeerd, erg lekker!! Wij hebben m met iets minder boerenkool gemaakt
bedankt! Deon
neem hem mee is weer eens iets anders op tafel
Zoveel goede recenties,nou dan moet ik het ook eens proberen,alvast bedankt met de groetjes van mij......ANJA....
Een overheerlijk recept, maar absoluut niet zelfbedacht!!!! Of je moet voor de Tip Culinair werken....dat kan natuurlijk ook..., want daarin kwam ik dit recept tegen!!!!