1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. Galantine van tongschar, zalm en eendenlever

Galantine van tongschar, zalm en eendenlever

Door: luckyjo

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-09-2002

Ingrediënten 4 personen


6 tongscharfilet -
200 gram zalmfilet -
250 gram eendenlever -
5 dl. visfond -
1 dl. vermout -
2 dl. room -
50 gram koude bopter in klontjes -
4 blaadjes kropsla -
frisee -
2 tomaten in achten -
4 draadjes saffraan -
kervel -
zout en peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem voor de vermout bijvoorbeeld Noilly Prat en zorg dat de eendenlever schoongemaakt is.

Snijd de zalmfilet in dunne plakken. Plet de tongschar lichtjes en leg ze naast elkaar op een neteldoek. Verdeel de zalm over de tongschar. Pureer de eendenlever en breng de puree op smaak met peper en zout. Doe de massa over in een spuitzak en spuit de eendenlever in het midden van de zalm. Rol het geheel op tot een strakke rol en draai de neteldoek dicht.

Pocheer de rol negen minuten in de visfond, die tegen de kook aan gehouden wordt. Neem de galantine uit het pocheervocht en laat hem afkoelen.

Kook voor de saus een gedeelte van de visfond (hoeveelheid gelijk aan de hoeveelheid room uit de ingredientenlijst) samen met de Noilly Prat tot sausdikte. Voeg de saffraan toe en laat het geheel nog even trekken. Breng de saus vervolgens op smaak met zout en klop er met de staafmixer de in klontjes verdeelde koude boter door.

Snijd de galantine in mooie plakken (drie per persoon). Verdeel de met tomaatreepjes en kervel gemengde salade over de borden en leg de galantine hier tegen aan. Schep de saus rond het gerecht.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top