1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Vietnamees lychee-gemberijs (Kem trai vavoi gung)

Vietnamees lychee-gemberijs (Kem trai vavoi gung)

Door: luckyjo

  • , Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-09-2002

Ingrediënten 4 personen


1 stukje (van 4 cm.) gemberwortel -
1 blik lychee -
4 gemberkoekjes -
4 toefjes verse munt



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gebruik bij voorkeur lychees in zware siroop.

Schil de gemberwortel en hak de gember heel fijn. Pureer de lychees en siroop met de gember in de Keukenmachine. Doe dit mengsel over in een diepvriesdoos.

Laat het ijs in circa 4 uur bevriezen. Schraap elk half uur het gevormde ijs van de wanden en roer het half bevroren ijs goed door. Pureer na twee uur het half bevroren ijs met een staafmixer om de gevormde ijskristallen kleiner te maken.

Schep het lychee-ijs met een ijsbolletjestang in de hoge coupes. Garneer met een gemberbiscuitje en een toefje mint.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top