1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Hardgekookte eieren in romige moghlaisaus

Hardgekookte eieren in romige moghlaisaus

  • Indiaas, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-09-2002

Ingrediënten 4 personen


* ? tl cayennepeper
* 1 tl komijn
* ? tl garam masala
* 1 tl gemalen koriander
* 1 el. citroensap
* ? tl zout
* versgemalen zwarte peper
* 2 el olijf- of arachideolie
* 50 g ui, fijngesneden
* 2-4 cm gemberwortel,tot moes geraspt
* 2 tl. tomatenpuree
* ? dl kippenbouillon
* 3 dl slankroom
* 2 el. gesneden, verse koriander
* 6-8 hardgekookte eieren, gepeld en in de lengte doormidden gesneden



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


1. Meng in een kommetje cayennepeper, komijn, garam masala, koriander, citroensap, zout en wat zwarte peper met 1 eetlepel water. Houd dit apart.
2. Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Roerbak hierin de fijngesneden ui tot deze bruine randjes krijgt. Voeg de gemberwortel toe, roer 10 seconden, voeg de pasta uit het kommetje toe en roer 30 seconden.
3. Roer tomatenpuree, kippenbouillon, room en verse koriander erdoor en breng alles net aan de kook. Laat het afgedekt 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
4. Leg de halve eieren naast elkaar in de pan en lepel de saus erover. Laat alles afgedekt nog 2-3 minuten pruttelen en dien op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blij_met_ei


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blij_met_ei
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top