1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Perentaart

Perentaart

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-09-2002

Ingrediënten 6 personen


4 handperen (doyenne du comice)
100 gram bloem
200 g amandelspijs
125 gram boter
2 eieren
1 eierdooier
30 gram basterdsuiker



Deze perentaart smaakt heerlijk als dessert in de herfst of winter.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bloem zeven, goed mengen met 65 gram boter in klontjes. De suiker erdoor roeren en als laatste de eierdooier. Met de hand verder kneden tot een homogene massa. Een ingevette springvorm van 25cm doorsnede bekleden met het deeg. Het amandelspijs en 60 gram boter goed door elkaar mengen en de eieren als laatste toevoegen. Deze massa over de taartbodem uitsmeren. De peren schillen en in kwarten snijden en op de marsepeinlaag duwen. De taart in 45 minuten afbakken in de oven op 200 graden C.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top