Zaalouk-salade

  • Marokkaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.

aubergine-salade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*1kg aubergines
*1/2kg tomaten
*5 a 6 teentjes knoflook
*5soeplepels olijfolie
*1soeplepel citroensap
*1soeplepel paprikapoeder
*1soeplepel komijnpoeder
*zout
*1/2soeplepel peper
*zwarte olijven
*ingelegde sneetjes citroen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

*Kook gedurende 30min. de niet-geschilde en in grote stukken gesneden aubergines in gezouten water.
*Ontvel de tomaten,haal er de pitjes uit en snij in kleine blokjes.
*Stoof de tomaten,komijn,paprika,look,zout en het citroensap +/-5min in olie in een ondiepe pan.
*Als de aubergine bijna gaar is,deze uit het water halen en al het water er uitpersen.
*De aubergines bij de tomaten voegen en onder goed roeren alles samen 15 a 20min laten sudderen.
*Laten afkoelen.

Serveertip

*Indien nodig bijkruiden met wat citroensap *Garneren met de sneetjes ingelegde citroen en de zwarte olijven.
*Koel opdienen in platte schoteltjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

enirac9 avatar
enirac9

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten