1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalmpate

Zalmpate

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-09-2002

Ingrediënten 4 personen


225 g rode of roze zalm uit blik, uitgelekt
150 g magere platte kaas (verse kaas)
enkele druppels citroensap
1 snuifje gemalen nootmuskaat
enkele druppels tabasco - zout en zwarte peper
2 eetlepels magere yoghurt
4 augurkjes
enkele takjes dille
1 blik Sperzieboontjes Miniatuur, uitgelekt
8 gehalveerde kerstomaatjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontdoe de zalm van vel en graten. Doe zalm, platte kaas, citroensap, nootmuskaat, tabasco, yoghurt, peper en zout in de keukenmachine en laat draaien tot je een homogene massa hebt. Verdeel de zalmpate over vier schaaltjes en laat hem ijskoud worden.Versier elk schaaltje met een in waaier gesneden augurkje, wat sperzieboontjes, de kerstomaatjes en een takje dille.

Serveertip

Bij feestelijke gelegenheden kan je bij de pate ook nog plakjes gerookte zalm serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top