1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Cassolette de petits gris d'Aurillac/ortes savages

Cassolette de petits gris d'Aurillac/ortes savages

Door: lekkerkoken1

  • Frans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-09-2002

Ingrediënten


Gebruik liefst kleine wijngaardslakken uit blik van Aurillac.

48 kleine slakken wijngaard uit blik
1.5 dl droge witte wijn
1.5 dl slakkenvocht
1 teen knoflook
500 g brandnetels
50 g boter
zout
peper
nootmuskaat



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Giet de slakken af, vang het vocht op.
Laat de wijn, 1.5 dl slakkenvocht en knoflook tot de helft inkoken. Verhit hierin vervolgens de slakken en houd warm.
Spoel de brandnetels af en pluk de blaadjes. Leg in kokend water. Haal dan van het vuur en giet af zodra het water kookt. Pureer de brandnetels en haal door een zeef.
Roer de brandnetels door het vocht van de slakken en klop vlak voor serveren de boter erdoor. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Leg op elk bord 12 slakken en giet de saus erover.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top