Houmous

  • Turks, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-09-2002

Snack

(dipsaus) Recept voor 6 personen uit Turkije

van "vifke"

Deel dit recept

Ingrediënten
350 gare Kikkererwten
1 dl Olijfolie
4 teen Knoflook
3/4 tl Komijnpoeder
1 tl Paprikapoeder
1 tl Zout
Cayennepeper
1 dl Tahin
sap van 2 Citroenen

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pers de knoflook.
Pureer de kikkererwten met de tahin in de keukenmachine.
Roer het citroensap en de knoflook erdoor en breng op
smaak met zout en cayennepeper.
Spatel de komijn en de olijfolie erdoor
Serveer op een platbord en bestrooi met paprikapoeder.
Smeer de hummus op stukjes stokbrood of op warm pitabrood.






Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten