1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Houmous

Houmous

  • Turks, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-09-2002

Ingrediënten


350 gare Kikkererwten
1 dl Olijfolie
4 teen Knoflook
3/4 tl Komijnpoeder
1 tl Paprikapoeder
1 tl Zout
Cayennepeper
1 dl Tahin
sap van 2 Citroenen



Snack

(dipsaus) Recept voor 6 personen uit Turkije

van "vifke"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pers de knoflook.
Pureer de kikkererwten met de tahin in de keukenmachine.
Roer het citroensap en de knoflook erdoor en breng op
smaak met zout en cayennepeper.
Spatel de komijn en de olijfolie erdoor
Serveer op een platbord en bestrooi met paprikapoeder.
Smeer de hummus op stukjes stokbrood of op warm pitabrood.








Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top